ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସନ୍ଥ କବି ଶ୍ରୀ କନକ ଦାସ ଓ ମହର୍ଷି ବାଲ୍ମିକୀଙ୍କୁ ବିଧାନ ସୌଧ, ବେଙ୍ଗଲୁରୁ ଠାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପୁଷ୍ପାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ
11 NOV 2022 3:15PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବିଧାନ ସୌଧ, ବେଙ୍ଗଲୁରୁ ଠାରେ ସନ୍ଥ କବି କନକ ଦାସ ଓ ମହର୍ଷି ବାଲ୍ମିକୀଙ୍କୁ ପୁଷ୍ପାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
କନକ ଦାସଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିବା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି; “ଆଜି କନକ ଦାସ ଜୟନ୍ତୀର ପବିତ୍ର ଅବସରରେ ମୁଁ ବେଙ୍ଗଲୁରୁ ଠାରେ ଶ୍ରୀ କନକ ଦାସଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଲି । ଆମକୁ ଭକ୍ତି ମାର୍ଗ ପ୍ରଦର୍ଶନ, କନ୍ନଡ ସାହିତ୍ୟକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିବା ତଥା ସାମାଜିକ ଏକତାର ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇଥିବାରୁ ଆମେ ତାଙ୍କ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞ ।”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହର୍ଷି ବାଲ୍ମିକୀଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ ସମ୍ପର୍କରେ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ସହ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ବାସବରାଜ ବୋମ୍ମାଇ ଓ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ଥାୱରଚାନ୍ଦ ଗେହଲତ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM pays floral tributes to the statues of saint poet Sri Kanaka Dasa and Maharshi Valmiki at Vidhana Soudha, Bengaluru
11 NOV 2022 11:09AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid floral tributes to the statues of saint poet Sri Kanaka Dasa and Maharshi Valmiki at Vidhana Soudha, Bengaluru today.
After paying tributes to Sri Kanaka Dasa, the Prime Minister tweeted: “Today, on the auspicious occasion of Kanaka Dasa Jayanti, I paid homage to Sri Kanaka Dasa in Bengaluru. We will always be grateful to him for showing us the path of Bhakti, enriching Kannada literature and giving us a message of social unity.”
The Prime Minister also tweeted about paying tributes to Maharshi Valmiki.
PM Modi was accompanied by the Chief Minister of Karnataka, Shri Basavaraj Bommai and the Governor of Karnataka, Shri Thawar Chand Gehlot among others.