Cabinet
Cabinet approves Kochi Metro Rail Project Phase-II from JLN Stadium to Infopark via Kakkanad
Phase with a length of 11.17 Kms and 11 stations to cost Rs.1,957.05 crore
07 SEP 2022 4:00PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Hon’ble Prime Minister, Shri Narendra Modi, has approved the implementation of the Kochi metro Rail Phase II of Kochi Metro Rail Project from JLN Stadium to Infopark via Kakkanad, at a cost of Rs.1,957.05 crore, with a length of 11.17 Kms and 11 stations. The preparatory works for Phase-II including road widening of Seaport Airport Road are progressing well.
Phase-I in Kochi from Aluva to Petta, covering a length of 25.6 Km with 22 stations at an estimated completion cost of Rs.5181.79 crore is fully operational.
Kochi Metro Phase 1A project of viaduct of 1.80 km between Petta to SN Junction with an approved cost of Rs.710.93 crore. The Project is being implemented as state sector project. Presently all construction activities related with the Project is over and the Project is ready for inauguration.
Kochi Metro Phase 1 B Project of 1.20 Km from SN Junction to Thripunithura Terminal is under construction as state sector project.
Funding Pattern:
S.No.
Source
Amount (in Crore)
% Contribution
1.
GoI Equity
274.90
16.23%
2.
GoK Equity
274.90
16.23%
3.
GoI Subordinate Debt for 50% of Central Taxes
63.85
3.77%
4.
GoK Subordinate Debt for 50% of Central Taxes
63.85
3.77%
5.
Loan from Bilateral/Multilateral agencies
1016.24
60.00%
6.
Total Cost excluding Land, R&R and PPP Components
1693.74
100.00%
7.
GoK Subordinate Debt for Land including R&R cost
82.68
8.
State Taxes to be borne by GoK
94.19
9.
Interest during Construction (IDC) for loan and front end fees to be borne by GoK
39.56
10.
PPP Components (AFC)
46.88
11.
Total Completion Cost
1957.05
Background:
Kochi is the most densely populated city in the State of Kerala and is part of an extended metropolitan region, which is the largest urban agglomeration in Kerala. Kochi metropolitan area is estimated to have population of about 20.8 Lakh in year 2013, 25.8 Lakh in 2021 and 33.12 Lakh by the year 2031.

মন্ত্রীমন্দল
কক্কানাদকী খুত্থাংদা জে.এল.এন. স্তেদিয়মদগী ইনফোপার্ক ফাওবগী কোচ্চি মেত্রো রেল প্রোজেক্তকী ফেস-II মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
কিমি ১১.১৭ শাংবা অমসুং স্তেসন ১১ ফাওগদবা ফেস অসিদা লুপা করোর ১,৯৫৭.০৫ চংগনি
07 SEP 2022 4:00PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা কিমি ১১.১৭ শাংবা অমসুং স্তেসন ১১ ফাওগদবা লোয়ননা লুপা করোর ১,৯৫৭.০৫গী শেনফমদা কক্কানাদগী খুত্থাংদা জে.এল.এন. স্তেদিয়মদগী ইনফোপার্ক ফাওবগী কোচ্চি মেত্রো রেল প্রোজেক্তকী কোচ্চি মেত্রো রেল ফেস II ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা অয়াবা পীখ্রে। সীপোর্ত এয়রপোর্ত রোদকী লম্বী পাকথোকপা য়াওনা ফেস IIগী শেম-শাবগী থবকশিং নীংথিনা খুমাং চাউশিল্লি।
কোচ্চিদা লুপা করোর ৫১৮১.৭৯ রোম লোইশিনবদা চংখিবা কিমি ২৫.৬ শাংবা অমসুং স্তেসন ২২ কবর তৌখিবা ফেস I গী অলুবাদগী পেত্তা ফাওবগী প্রোজেক্ত অসি হৌজিক মপুং ফানা ওপরেস্নেল ওইরে।
লুপা করোর ৭১০.৯৩গী শেনফমদা অয়াবা পীখিবা পেত্তাদগী এস.এন. জঙ্কসন ফাওবগী মরক্তা লৈরিবা কিমি ১.৮০গী ভায়াদক্ত (তনেল)গী কোচ্চি মেত্রো ফেস ১এ অসি স্তেৎ সেক্তর প্রোজেক্ত ওইনা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। হৌজিক্কী ওইনা প্রোজেক্ত অসিগা মরী লৈনবা কন্সত্রক্সনগী থবক-থৌরম পুম্নমক লোইখ্রে অমসুং প্রোজেক্ত অসি শঙ্গানবা শেম-শাদুনা লৈরে।
এস.এন. জঙ্কসনদগী ত্রিপুনিথুরা তর্মিনেল ফাওবগী কিমি ১.২০ শাংবা কোচ্চি মেত্রো ফেস ১ বি প্রোজেক্ত অসি স্তেৎ সেক্তর প্রোজেক্ত ওইনা থবক পাইখৎলি।
শেন্থং পীথবগী মওং-মতৌ:
সিরিএল মশিং
সোর্স
শেনফম (করোরদা)
% শরুক তম্লিবা
১.
জি.ও.আই.গী ইক্বিতী
২৭৪.৯০
১৬.২৩%
২.
জি.ও.কে.গী ইক্বিতী
২৭৪.৯০
১৬.২৩%
৩.
কেন্দ্রগী তেক্সশিংগী ৫০%গী জি.ও.আই.গী সবওর্দিনেৎ দেত
৬৩.৮৫
৩.৭৭%
৪.
কেন্দ্রগী তেক্সশিংগী ৫০%গী জি.ও.কে.গী সবওর্দিনেৎ দেত
৬৩.৮৫
৩.৭৭%
৫.
বাইলেতরেল/মলতিলেতরেল এজেন্সীশিংদগী লোন
১০১৬.২৪
৬০.০০%
৬.
লম, আর এন্দ আর অমসুং পি.পি.পি. কম্পোনেন্তশিং য়াওদনা অপুনবা শেনফম
১৬৯৩.৭৪
১০০.০০%
৭.
আর এন্দ আরগী শেনফম য়াওনা লমগী জি.ও.কে.গী সবওর্দিনেৎ দেত
৮২.৬৮
৮.
জি.ও.কে.না পুথোক্কদবা রাজ্যগী তেক্সশিং
৯৪.১৯
৯.
জি.ও.কে.না পুথোক্কদবা লোন অমসুং ফ্রন্ত এন্দ ফীশিংগী কন্সত্রক্সন (আই.দি.সি.) মনুংগী শেন্দোই
৩৯.৫৬
১০.
পি.পি.পি. কম্পোনেন্তশিং (এ.এফ.সি.)
৪৬.৮৮
১১.
অপুনবা লোইশিনবগী শেনফম
১৯৫৭.০৫
বেকগ্রাউন্দ:
কোচ্চি অসি কেরলাগী রাজ্যদা খ্বাইদগী মী কুংনা তাবা সহরনি অমসুং মসি এক্সতেন্দেদ মেত্রোপিতেন রিজনগী শরুক্নি, মসি কেরলাগী খ্বাইদগী চাউবা অর্বান এগ্লোমরেসন ওইরি। কোচ্চি মেত্রোপোলিতেনগী মফমগী মীশিং অসি ২০১৩দা লাখ ২০.৮, ২০২১দা লাখ ২৫.৮ ওইখি অমসুং ২০৩১দা লাখ ৩৩.১২ ওইরবা য়াই পান্নরি।