Prime Minister's Office
PM announces PM-SHRI Yojana
Development and Upgradation of 14,500 schools cross India under the Pradhan Mantri Schools For Rising India (PM-SHRI) Yojana
05 SEP 2022 7:01PM by PIB Delhi
On the occasion of Teacher's Day today, the Prime Minister, Shri Narendra Modi has announced development and upgradation of 14,500 schools cross India under the Pradhan Mantri Schools For Rising India (PM-SHRI) Yojana.
The PM-SHRI schools will have a modern, transformational and holistic method of imparting education. Shri Modi said that he is certain that the PM-SHRI schools will further benefit lakhs of students across India in the spirit of NEP.
The Prime Minister tweeted;
"Today, on #TeachersDay I am glad to announce a new initiative - the development and upgradation of 14,500 schools across India under the Pradhan Mantri Schools For Rising India (PM-SHRI) Yojana. These will become model schools which will encapsulate the full spirit of NEP."
"The PM-SHRI schools will have a modern, transformational and holistic method of imparting education. Emphasis will be on a discovery oriented, learning centric way of teaching. Focus will also be on modern infra including latest technology, smart classrooms, sports and more."
"The National Education Policy has transformed the education sector in the recent years. I am certain that the PM-SHRI schools will further benefit lakhs of students across India in the spirit of NEP."
Today, on #TeachersDay I am glad to announce a new initiative - the development and upgradation of 14,500 schools across India under the Pradhan Mantri Schools For Rising India (PM-SHRI) Yojana. These will become model schools which will encapsulate the full spirit of NEP.
— Narendra Modi (@narendramodi) September 5, 2022

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম. – শ্রী য়োজনা লাউথোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী স্কুল্স ফোর রাইজিং ইন্দিয়া (পি.এম.-শ্রী) য়োজনাগী মখাদা ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা স্কুল ১৪,৫০০ চাউখৎহনবা অমসুং অপগ্রেদ তৌবা
05 SEP 2022 7:01PM by PIB Imphal
ঙসি ওজাশিংগী নুমিৎকী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী স্কুল্স ফোর রাইজিং ইন্দিয়া (পি.এম.-শ্রী) য়োজনাগী মখাদা ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা স্কুল ১৪,৫০০ চাউখৎহন্নবা অমসুং অপগ্রেদ তৌনবা লাউথোকখ্রে।
পি.এম.-শ্রী স্কুলশিংদা মহৈ-মশিং তাকপী-তম্বীনবা মোদর্ন, ত্রান্সফোর্মেস্নেল অমসুং হোলিস্তিক ওইবা পাম্বৈ শীজিন্নগনি। শ্রী মোদীনা পি.এম.-শ্রী স্কুলশিংনা এন.ই.পি.গী ৱাখল্লোন্দা ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা মহৈরোয় লাখ কয়াদা কান্নবা পীরগনি হায়না থাজবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি;
“ঙসি #TeachersDay অসিদা ঐহাক্না অনৌবা থৌশিল - প্রধান মন্ত্রী স্কুল্স ফোর রাইজিং ইন্দিয়া (পি.এম.-শ্রী) য়োজনাগী মখাদা ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা স্কুল ১৪,৫০০ চাউখৎহন্নবা অমসুং অপগ্রেদ তৌনবা লাউথোকপদা নুংঙাইবা ফাওই। মখোয় অসিনা এন.ই.পি.গী মপুং ফাবা ৱাখল্লোন য়াওবা মোদেল স্কুলশিং ওইরগনি।”
“পি.এম.-শ্রী স্কুলশিংদা মহৈ-মশিং তাকপী-তম্বীনবা মোদর্ন, ত্রান্সফোর্মেস্নেল অমসুং হোলিস্তিক ওইবা পাম্বৈ শীজিন্নগনি। দিস্কবরী ওরিয়েন্তেদ ওইবা, লর্নিং সেন্ত্রিক ওইবা মওংদা তাকপী-তম্বীবদা মীৎয়েং চংগনি। খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজী, স্মার্ত ক্লাসরুমশিং, শান্ন-খোৎনবা অমসুং অহেনবা কয়া য়াওনা মোদর্ন ইনফ্রাদা মীৎয়েং থমগনি।”
“নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীনা চহি খরা অসিদা এজুকেসন সেক্তরদা অওনবা পুরকখি। পি.এম.-শ্রী স্কুলশিংনা এন.ই.পি.গী ৱাখল্লোন্দা ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা মহৈরোয় লাখ কয়াদা কান্নবা পীরগনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ।”