Ministry of Finance
₹ 1,43,612 crore gross GST revenue collected in the month of August 2022
Revenues for the month of August 2022 28% higher than the GST revenues in the same month in 2021
Monthly GST revenues more than the ₹ 1.4 lakh crore for six months in a row
01 SEP 2022 11:46AM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of August 2022 is ₹ 1,43,612 crore of which CGST is ₹ 24,710 crore, SGST is ₹ 30,951 crore, IGST is ₹ 77,782 crore (including ₹ 42,067 crore collected on import of goods) and cess is ₹ 10,168 crore (including ₹ 1,018 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹ 29,524 crore to CGST and ₹ 25,119 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of August 2022 after regular settlement is ₹ 54,234 crore for CGST and ₹ 56,070 crore for the SGST.
The revenues for the month of August 2022 are 28% higher than the GST revenues in the same month last year of ₹ 1,12,020 crore. During the month, revenues from import of goods was 57% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 19% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
For six months in a row now, the monthly GST revenues have been more than the ₹ 1.4 lakh crore mark. The growth in GST revenue till August 2022 over the same period last year is 33%, continuing to display very high buoyancy. This is a clear impact of various measures taken by the Council in the past to ensure better compliance. Better reporting coupled with economic recovery has been having positive impact on the GST revenues on a consistent basis. During the month of July 2022, 7.6 crore e-way bills were generated, which was marginally higher than 7.4 crore in June 2022 and 19% higher than 6.4 crore in July 2021.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of August 2022 as compared to August 2021.
State-wise growth of GST Revenues during August 2022
State
Aug-21
Aug-22
Growth
Jammu and Kashmir
392
434
11%
Himachal Pradesh
704
709
1%
Punjab
1,414
1,651
17%
Chandigarh
144
179
24%
Uttarakhand
1,089
1,094
0%
Haryana
5,618
6,772
21%
Delhi
3,605
4,349
21%
Rajasthan
3,049
3,341
10%
Uttar Pradesh
5,946
6,781
14%
Bihar
1,037
1,271
23%
Sikkim
219
247
13%
Arunachal Pradesh
53
59
11%
Nagaland
32
38
18%
Manipur
45
35
-22%
Mizoram
16
28
78%
Tripura
56
56
0%
Meghalaya
119
147
23%
Assam
959
1,055
10%
West Bengal
3,678
4,600
25%
Jharkhand
2,166
2,595
20%
Odisha
3,317
3,884
17%
Chhattisgarh
2,391
2,442
2%
Madhya Pradesh
2,438
2,814
15%
Gujarat
7,556
8,684
15%
Daman and Diu
1
1
4%
Dadra and Nagar Haveli
254
310
22%
Maharashtra
15,175
18,863
24%
Karnataka
7,429
9,583
29%
Goa
285
376
32%
Lakshadweep
1
0
-73%
Kerala
1,612
2,036
26%
Tamil Nadu
7,060
8,386
19%
Puducherry
156
200
28%
Andaman and Nicobar Islands
20
16
-21%
Telangana
3,526
3,871
10%
Andhra Pradesh
2,591
3,173
22%
Ladakh
14
19
34%
Other Territory
109
224
106%
Center Jurisdiction
214
205
-4%
Grand Total
84,490
1,00,526
19%
1]Does not include GST on import of goods

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ওগস্ত ২০২২গী ওইনা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৪৩,৬১২ ওইখি
২০২২গী ওগস্ত থাগী রিভেন্যু অসি ২০২১গী চপ মান্নবা থাগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ২৮% হেন্না ৱাংখি
থংন-থংননা থা তরুক অসিদা থাগী ওইবা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিং অসি লুপা করোর লাখ ১.৪ হেনখি
01 SEP 2022 11:46AM by PIB Imphal
২০২২গী ওগস্ত থাদা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৪৩,৬১২ ওইখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৪,৭১০, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩০,৯৫১, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৭৭,৭৮২ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৪২,০৬৭ য়াওরগা) অমসুং সেস অসি লুপা করোর ১০,১৬৮ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ১,০১৮ য়াওরগা) ওইখি।
সরকারনা আই.জি.এস.তি.দগী সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৯,৫২৪ অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৫,১১৯ সেত্তল তৌখি। রিগুলর সেত্তলমেন্ত তৌরবা মতুংদা ২০২২গী ওগস্ত থাগী কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংগী অপুনবা রিভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৫৪,২৩৪ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৫৬,০৭০ নি।
২০২২গী ওগস্র থাগী রিভেন্যুশিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী লুপা করোর ১,১২,০২০ ওইখিবা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ২৮% হেনখি। থা অসিগী মনুংদা মপালদগী পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী লাকপা রিভেন্যুশিংদা ৫৭% অমসুং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী (সর্ভিসেসকী ইম্পোর্তশিং য়াওরগা) লাকপা রিভেন্যুদা ১৯% হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী মনুংদা সোর্সশিং অসিদগী লাকপা রিভেন্যুশিংদগী হেনখি।
হৌজিক থংন-থংননা থা তরুক অসিদা থাগী ওইনা খোমগৎপা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিং অসি লুপা করোর লাখ ১.৪ হেন্দুনা থা খুদিংগী লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি হায়না উৎলি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা য়েংনবদা ওগস্ত ২০২২ ফাওবদা লৈরিবা জি.এস.তি. রিভেন্যুগী গ্রোথ অসি ৩৩% ওইদুনা মখা তানা য়াম্না ৱাংবা বাৱেন্সী অমা উৎপা ঙমখি। মসিনা কমপ্লায়েন্স নীংথিনা তৌনবা মমাংদা কাউন্সিলনা লৌখিবা তোঙান-তোঙানবা খোঙথাংশিং অদুগী ময়েক শেংবা মমিং তারি। ইকনোমিক রিকভরীগা লোয়ননা নীংথিনা রিপোর্ত তৌরকপগা পুনখিবনা লেপ্পা লৈতনা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদা চাউনা কান্নবা পীখি। জুলাই, ২০২২দা ই-ৱে বিল করোর ৭.৬ জেনরেৎ তৌখি, মসি ২০২২গী জুন থাদা জেনরেৎ তৌখিবা ই-ৱে বিল করোর ৭.৪দগী খজিক্তং ৱাংখি অমসুং জুন ২০২১দা ওইখিবা করোর ৬.৪দগী ১৯% হেনখি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা থাগী ওইবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী লৈরিবা ত্রেন্দশিং অদু উৎলি। মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা ওগস্ত ২০২১গা চাংদম্নবা মতমদা ওগস্ত ২০২২দা রাজ্য অমমমদা খোমগৎখিবা রাজ্য অমমমগী জি.এস.তি.গী মশিং অদু উৎলি।
ওগস্ত ২০২২গী মনুংদা লৈখিবা রাজ্য-রাজ্যগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী গ্রোথ
রাজ্য
ওগস্ত-২১
ওগস্ত-২২
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩৯২
৪৩৪
১১%
হিমাচল প্রদেশ
৭০৪
৭০৯
১%
পঞ্জাব
১,৪১৪
১,৬৫১
১৭%
চান্দিগর
১৪৪
১৭৯
২৪%
উত্তরাখন্দ
১,০৮৯
১,০৯৪
০%
হরিয়ানা
৫,৬১৮
৬,৭৭২
২১%
দিল্লী
৩,৬০৫
৪,৩৪৯
২১%
রাজস্থান
৩,০৪৯
৩,৩৪১
১০%
উত্তর প্রদেশ
৫,৯৪৬
৬,৭৮১
১৪%
বিহার
১,০৩৭
১,২৭১
২৩%
সিক্কিম
২১৯
২৪৭
১৩%
অরুনাচল প্রদেশ
৫৩
৫৯
১১%
নাগালেন্দ
৩২
৩৮
১৮%
মনিপুর
৪৫
৩৫
-২২%
মিজোরাম
১৬
২৮
৭৮%
ত্রিপুরা
৫৬
৫৬
০%
মেঘালয়
১১৯
১৪৭
২৩%
অসাম
৯৫৯
১,০৫৫
১০%
ৱেস্ত বেঙ্গোল
৩,৬৭৮
৪,৬০০
২৫%
ঝারখন্দ
২,১৬৬
২,৫৯৫
২০%
ওরিশা
৩,৩১৭
৩,৮৮৪
১৭%
ছত্তিসগর
২,৩৯১
২,৪৪২
২%
মধ্য প্রদেশ
২,৪৩৮
২,৮১৪
১৫%
গুজরাত
৭,৫৫৬
৮,৬৮৪
১৫%
দামন অমসুং দিয়ু
৪%
দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি
২৫৪
৩১০
২২%
মহারাস্ত্র
১৫,১৭৫
১৮,৮৬৩
২৪%
কর্নাতকা
৭,৪২৯
৯,৫৮৩
২৯%
গোৱা
২৮৫
৩৭৬
৩২%
লক্ষদীপ
-৭৩%
কেরলা
১,৬১২
২,০৩৬
২৬%
তামিল নাদু
৭,০৬০
৮,৩৮৬
১৯%
পুদুচেরী
১৫৬
২০০
২৮%
অন্দমান অমসুং নিকোর ইথৎশিং
২০
১৬
-২১%
তেলঙ্গানা
৩,৫২৬
৩,৮৭১
১০%
আন্ধ্র প্রদেশ
২,৫৯১
৩,১৭৩
২২%
লদাখ
১৪
১৯
৩৪%
অতোপ্পা তেরিতোতী
১০৯
২২৪
১০৬%
সেন্তর জুরিসদিক্সন
২১৪
২০৫
-৪%
অপুনবা
৮৪,৪৯০
১,০০,৫২৬
১৯%
১] মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংগী জি.এস.তি. য়াওদে