Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry of Youth Affairs and Sports invites applications for Sports Awards 2022
Applications are invited only in online mode through a dedicated Portal dbtyas-sports.gov.in; applications will be accepted by 11:59 pm till 20th September, 2022
27 AUG 2022 6:20PM by PIB Delhi
The Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India invites applications for Sports Awards each year. The notification inviting applications for these sports awards for the year 2022 has been uploaded on the website www.yas.nic.in. The Indian Olympic Association/Sports Authority of India/recognized National Sports Federations/ Sports Promotion Boards/ State and UTs Governments etc. are also intimated accordingly.
Sports Awards are given every year to recognize and reward excellence in sports. Major Dhyan Chand Khel Ratna Award is given for the spectacular and most outstanding performance in the field of sports by a sportsperson over a period of four years; Arjuna Award is given for consistent outstanding performance for four years; Dronacharya Award goes to the coaches for producing medal winners at prestigious international sports events whereas Dhyan Chand Award is for life time contribution to sports development. Rashtriya Khel Protsahan Puraskar is given to the Corporate entities and individuals who have played a visible role in the area of sports promotion and development. Maulana Abdul Kalam Azad (MAKA) Trophy is given to university for overall top performance in inter-university tournaments.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা স্পোর্তস এৱার্দস ২০২২গী এপ্লিকেসনশিং কৌরি
অখন্নবা পোর্তেল dbtyas-sports.gov.in গী খুৎথাংদা ওনলাই খক্তদা এপ্লিকেসনশিং কৌরি; সেপ্তেম্বর ২০,২০২২গী নুমিদাংগী পুং ১১:৫৯ ফাওবগী মনুংদা পীশিল্লকপা এপ্লিকেসনশিং লৌশিনগনি
27 AUG 2022 6:20PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা স্পোর্তস এৱার্দস ২০২২গী এপ্লিকেসনশিং কৌরি। চহি ২০২২গী ওইনা হায়রিবা স্পোর্তস এৱার্দশিং অসিগী এপ্লিকেসন পীশিল্লক্নবা নোতিস ৱেবসাইত www.yas.nic.in দা থাগৎলে। ইন্দিয়ান ওলেম্পিক এসোসিএসন/স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া/শকখঙলবা নেসনেল স্পোর্তস ফেদেরেসনশিং/স্পোর্তস প্রোমোসন বোর্দশিং/রাজ্য অমসুং য়ু.তি সরকারশিংদশু খঙহনখ্রে।
মনা ফংলবা য়ারবা শান্নরোয়শিং/কোচশিং/শান্নবগী থবক তৌরিবা লুপশিং/য়ুনিভর্সিতিশিংদগী মনাগী এপ্লিকেসন পীশিল্লক্নবা খঙহল্লি। চৎলিবা চহি অসিগী হৌদুনা, অখন্নবা পোর্তেল অমদগী ওনলাইন্দা এপ্লিকেসনশিং কৌরে। মনা অসিগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না মতিক চারবা মনা ফংবা য়ারবা মীওইশিংনা ওথোরিতিশিং/মীওইশিংগী রিকমেন্দেসন য়াওদনা ওনলাইন্দা পোর্তেল dbtyas-sports.gov.in মশা মরোমদোম এপ্লিকেসন পীশিনবা য়ারে।
শান্নবদা হৈথোই-শিংথোইবশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা অমসুং শেনগী মনা পীনবা চহি খুদিংগী স্পোর্তস এৱার্দশিং পীরি। চহি মরিগী মনুংদা শান্ন-খোৎনবগী লমদা শিংথানিংঙাই ওইবা অমসুং খ্বাইদগী মশক থোকপা উৎপা ঙম্বা শান্নরোয় অমদা মেজর ধ্যান চান্দ খেল রত্ন এৱার্দ পীরি; চহি মরিগী মনুংদা শিংথানিংঙাই ওইনা শান্নবা শান্নরোয়দা অর্জুন এৱার্দ পীরি; মমিং লৈরবা মালেম থাক্কী শান্নবগী থৌরমশিংদা মেদল লৌবা ঙম্বা শান্নরোয়শিং পুথোকপগীদমক কোচশিংদা দ্রোনাচার্য়া এৱার্দ পীরি অমসুং শান্ন-খোৎনবা চাউখৎনবগীদমক মতম শাংনা থবক তৌরকপা মীওইশিংদা ধ্যান চান্দ এৱার্দ পীরি। শান্ন-খোৎনবা চাউখৎনবা অমসুং য়োকখৎনবা থবক তৌবা কোর্পোরেত বোদিশিং অমসুং লনাই মীওইশিংদা রাস্ত্রিয়া খেল প্রোতসাহন পুরুস্কার পীরি। ইন্তর-য়ুনিভর্সিতি তুর্নামেন্তশিংদা মকোক থোঙবা য়ুনিভর্সিতিদা মৌলানা অব্দুল কলাম এজাদ(মাকা)ত্রোফি পীরি।