ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ କ୍ରୀଡା ପୁରସ୍କାର ୨୦୨୨ ପାଇଁ ଆବେଦନ ଆମନ୍ତ୍ରିତ କରିଛି
ଏକ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ପୋର୍ଟାଲ୍ dbtyas-sports.gov.in ମାଧ୍ୟମରେ ଆବେଦନ ଗୁଡିକ କେବଳ ଅନ୍ ଲାଇନ୍ ମୋଡ୍‌ରେ ଆମନ୍ତ୍ରିତ କରା ଯାଇଛି: ଆବେଦନ ଗୁଡିକ ୨୦ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାତି ୧୧.୫୯ ସୁଦ୍ଧା ଗ୍ରହଣ କରା ଯିବ
27 AUG 2022 6:20PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ପ୍ରତି ବର୍ଷ କ୍ରୀଡା ପୁରସ୍କାର ପାଇଁ ଆବେଦନ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ । ୨୦୨୨ ବର୍ଷ ପାଇଁ କ୍ରୀଡା ପୁରସ୍କାର ନିମନ୍ତେ ଆବେଦନକାରୀ ଆମନ୍ତ୍ରଣ ପତ୍ର ସମ୍ପର୍କିତ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ୱେବ୍ ସାଇଟ୍ www.yas.nic.in ରେ ଅପ୍‌ଲୋଡ୍ କରା ଯାଇଛି । ଭାରତୀୟ ଅଲିମ୍ପିକ୍ ସଂଘ / ଭାରତୀୟ କ୍ରୀଡା ପ୍ରାଧିକରଣ (ସ୍ୱୋର୍ଟ୍ସ ଅଥରିଟି ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆ) / ସ୍ୱୀକୃତି ପ୍ରାପ୍ତ ଜାତୀୟ କ୍ରୀଡା ସଂଘ / କ୍ରୀଡା ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ବୋର୍ଡ / ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ ସରକାର ଇତ୍ୟାଦିଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ସେହି ଅନୁଯାୟୀ ସୂଚିତ କରା ଯାଇଛି ।
କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉତ୍କର୍ଷତାକୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ଏବଂ ପୁରସ୍କୃତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତି ବର୍ଷ କ୍ରୀଡା ପୁରସ୍କାର ଦିଆଯାଏ । ଚାରି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଜଣେ କ୍ରୀଡାବିତ୍‌ଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଚମତ୍କାର ତଥା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ମେଜର୍ ଧ୍ୟାନ ଚାନ୍ଦ ଖେଳ ରତ୍ନ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଥାଏ । ଚାରି ବର୍ଷ ପାଇଁ କ୍ରମାଗତ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ନିମନ୍ତେ ଅର୍ଜୁନ ପୁରସ୍କାର ଦିଆଯାଏ । ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମ୍ମାନଜନକ କ୍ରୀଡା ଇଭେଂଟରେ ପଦକ ବିଜେତା ସୃଷ୍ଟି କରିବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ମାନଙ୍କୁ ଦ୍ରୋଣାଚାର୍ଯ୍ୟ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଥାଏ, ଯେତେବେଳେ କି ଧ୍ୟାନଚାନ୍ଦ ପୁରସ୍କାର କ୍ରୀଡା ବିକାଶରେ ଜୀବନ ବ୍ୟାପି ଅବଦାନ ପାଇଁ ଦିଆ ଯାଇଥାଏ । କର୍ପୋରେଟ୍ ସଂସ୍ଥା ଏବଂ ବ୍ୟକ୍ତି ବିଶେଷଙ୍କୁ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଖେଳ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଥାଏ, ଯେଉଁମାନେ କ୍ରୀଡା ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଏବଂ ବିକାଶ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆଖି ଦୃଶିଆ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାନ୍ତି । ଆନ୍ତଃ ବିଶ୍ୱ ବିଦ୍ୟାଳୟ ଟୁର୍ଣ୍ଣାମେଂଟରେ ସାମଗ୍ରିକ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ପ୍ରଦର୍ଶନ ନିମନ୍ତେ ବିଶ୍ୱ ବିଦ୍ୟାଳୟକୁ ମୌଲାନା ଆବଦୁଲ୍ କଲାମ୍ ଆଜାଦ୍ (ଏମ୍‌ଏକେଏ) ଟ୍ରଫି ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଥାଏ ।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry of Youth Affairs and Sports invites applications for Sports Awards 2022
Applications are invited only in online mode through a dedicated Portal dbtyas-sports.gov.in; applications will be accepted by 11:59 pm till 20th September, 2022
27 AUG 2022 6:20PM by PIB Delhi
The Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India invites applications for Sports Awards each year. The notification inviting applications for these sports awards for the year 2022 has been uploaded on the website www.yas.nic.in. The Indian Olympic Association/Sports Authority of India/recognized National Sports Federations/ Sports Promotion Boards/ State and UTs Governments etc. are also intimated accordingly.
Sports Awards are given every year to recognize and reward excellence in sports. Major Dhyan Chand Khel Ratna Award is given for the spectacular and most outstanding performance in the field of sports by a sportsperson over a period of four years; Arjuna Award is given for consistent outstanding performance for four years; Dronacharya Award goes to the coaches for producing medal winners at prestigious international sports events whereas Dhyan Chand Award is for life time contribution to sports development. Rashtriya Khel Protsahan Puraskar is given to the Corporate entities and individuals who have played a visible role in the area of sports promotion and development. Maulana Abdul Kalam Azad (MAKA) Trophy is given to university for overall top performance in inter-university tournaments.