Ministry of Finance
Government releases two instalments of tax devolution to State Governments amounting to Rs 1,16,665.75 crore as against normal monthly devolution of Rs. 58,332.86 crore
10 AUG 2022 1:08PM by PIB Delhi
The Union Government has released two instalments of tax devolution to State Governments amounting to Rs. 1,16,665.75 crore on 10th August, 2022, as against normal monthly devolution of Rs..58,332.86 crore.
This is in line with the commitment of Government of India to strengthen the hands of States to accelerate their capital and developmental expenditure.
State-wise breakup of amounts released is given below in the table:
State-wise distribution of Net Proceeds of Union Taxes and Duties for August 2022
Sl. No
Name of State
Total (Rs. Crore)
1
Andhra Pradesh
4,721.44
2
Arunachal Pradesh
2,049.82
3
Assam
3,649.30
4
Bihar
11,734.22
5
Chhattisgarh
3,974.82
6
Goa
450.32
7
Gujarat
4,057.64
8
Haryana
1,275.14
9
Himachal Pradesh
968.32
10
Jharkhand
3,858.12
11
Karnataka
4,254.82
12
Kerala
2,245.84
13
Madhya Pradesh
9,158.24
14
Maharashtra
7,369.76
15
Manipur
835.34
16
Meghalaya
894.84
17
Mizoram
583.34
18
Nagaland
663.82
19
Odisha
5,282.62
20
Punjab
2,108.16
21
Rajasthan
7,030.28
22
Sikkim
452.68
23
Tamil Nadu
4,758.78
24
Telangana
2,452.32
25
Tripura
826
26
Uttar Pradesh
20,928.62
27
Uttarakhand
1,304.36
28
West Bengal
8,776.76
Total
1,16,665.72

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ରାଜ୍ୟ ସରକାରମାନଙ୍କୁ ଦୁଇଟି କିସ୍ତିରେ ୧,୧୬,୬୬୫.୭୫ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର
ସ୍ୱାଭାବିକ ମାସିକ ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର ପରିମାଣ ୫୮,୩୩୨.୮୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ତୁଳନାରେ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ମିଳିଲା ଅଧିକ ଅର୍ଥରାଶି
ଓଡ଼ିଶା ପାଇଲା ୫,୨୮୨.୮୬ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଟିକସ ଭାଗ
10 AUG 2022 1:08PM by PIB Bhubaneswar
ରାଜ୍ୟ ସରକାରମାନଙ୍କୁ ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର (ଡିଭୋଲ୍ୟୁସନ)ର ଦୁଇଟି କିସ୍ତି ଜାରି କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର । ସ୍ୱାଭାବିକ ମାସିକ ଟିକସ ହସ୍ତାନ୍ତର ପରିମାଣ ୫୮,୩୩୨.୮୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ତୁଳନାରେ ୧୦ ଅଗଷ୍ଟ, ୨୦୨୨ରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ୧,୧୬,୬୬୫.୭୫ କୋଟି ଟଙ୍କାର କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଟିକସ ଭାଗ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଯୋଗାଇ ଦେଇଛନ୍ତି । ଓଡ଼ିଶାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ଠାରୁ ୫,୨୮୨.୮୬ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଟିକସ ଭାଗ ମିଳିଛି ।
ପୁଞ୍ଜି ଏବଂ ବିକାଶମୂଳକ ବ୍ୟୟକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ଲାଗି ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କର କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ସକାଶେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଅନୁରୂପ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଟିକସ ଡିଭୋଲ୍ୟୁସନ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଜାରି କରାଯାଇଛି ।
ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟକୁ ଜାରି କରାଯାଇଥିବା ଟିକସ ପରିମାଣ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଗଲା:
୨୦୨୨ ଅଗଷ୍ଟ ମାସ ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଟିକସ ଏବଂ ଶୁଳ୍କର ମୋଟ୍‌ ପ୍ରାପ୍ତି ବା ନିଟ୍‌ ପ୍ରୋସିଡ୍ସର ରାଜ୍ୟୱାରୀ ବିତରଣ
କ୍ରଂସଂ
ରାଜ୍ୟର ନାମ
ମୋଟ୍‌ (କୋଟିରେ)
1
ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ
4,721.44
2
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
2,049.82
3
ଆସାମ
3,649.30
4
ବିହାର
11,734.22
5
ଛତିଶଗଡ଼
3,974.82
6
ଗୋଆ
450.32
7
ଗୁଜରାଟ
4,057.64
8
ହରିୟାଣା
1,275.14
9
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
968.32
10
ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ
3,858.12
11
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
4,254.82
12
କେରଳ
2,245.84
13
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
9,158.24
14
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
7,369.76
15
ମଣିପୁର
835.34
16
ମେଘାଳୟ
894.84
17
ମିଜୋରାମ
583.34
18
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
663.82
19
ଓଡ଼ିଶା
5,282.62
20
ପଞ୍ଜାବ
2,108.16
21
ରାଜସ୍ଥାନ
7,030.28
22
ସିକ୍କିମ
452.68
23
ତାମିଲନାଡ଼ୁ
4,758.78
24
ତେଲଙ୍ଗାନା
2,452.32
25
ତ୍ରିପୁରା
826
26
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
20,928.62
27
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
1,304.36
28
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
8,776.76
ମୋଟ
1,16,665.72