Ministry of Finance
Government releases two instalments of tax devolution to State Governments amounting to Rs 1,16,665.75 crore as against normal monthly devolution of Rs. 58,332.86 crore
10 AUG 2022 1:08PM by PIB Delhi
The Union Government has released two instalments of tax devolution to State Governments amounting to Rs. 1,16,665.75 crore on 10th August, 2022, as against normal monthly devolution of Rs..58,332.86 crore.
This is in line with the commitment of Government of India to strengthen the hands of States to accelerate their capital and developmental expenditure.
State-wise breakup of amounts released is given below in the table:
State-wise distribution of Net Proceeds of Union Taxes and Duties for August 2022
Sl. No
Name of State
Total (Rs. Crore)
1
Andhra Pradesh
4,721.44
2
Arunachal Pradesh
2,049.82
3
Assam
3,649.30
4
Bihar
11,734.22
5
Chhattisgarh
3,974.82
6
Goa
450.32
7
Gujarat
4,057.64
8
Haryana
1,275.14
9
Himachal Pradesh
968.32
10
Jharkhand
3,858.12
11
Karnataka
4,254.82
12
Kerala
2,245.84
13
Madhya Pradesh
9,158.24
14
Maharashtra
7,369.76
15
Manipur
835.34
16
Meghalaya
894.84
17
Mizoram
583.34
18
Nagaland
663.82
19
Odisha
5,282.62
20
Punjab
2,108.16
21
Rajasthan
7,030.28
22
Sikkim
452.68
23
Tamil Nadu
4,758.78
24
Telangana
2,452.32
25
Tripura
826
26
Uttar Pradesh
20,928.62
27
Uttarakhand
1,304.36
28
West Bengal
8,776.76
Total
1,16,665.72

শেল-থুম মন্ত্রালয়
লৈঙাক্না রাজ্য সরকারশিংদা পীগদবা মহৌশা লুপা করোর ৫৮,৩৩২.৮৬ ওইরম্বা থাগী তেক্স দিভোলুসন অদু তাংকক অনিদা লুপা করোর ১,১৬,৬৬৫.৭৫ কাইথখ্রে
10 AUG 2022 1:08PM by PIB Imphal
কেন্দ্র লৈঙাক্না ওগস্ত ১০, ২০২২দা রাজ্য সরকারশিংদা পীগদবা মহৌশা লুপা করোর ৫৮,৩৩২.৮৬ ওইরম্বা থাগী দিভোলুসন অদু তাংকক অনিদা লুপা করোর ১,১৬,৬৬৫.৭৫ কাইথখ্রে। মসি রাজ্যশিংনা মখোয়গী কেপিতেল হেনগৎচনবা অমসুং দিবেলপমেন্তেলগী চাদিং হেনগৎনবা ভারত সরকারনা লেপখিবা ৱারেপ থবক্তা ওন্থোকপা ওইনা কাইথখিবনি।
থাদোকখ্রবা শেনফমশিংগী ওইবা রাজ্য-রাজ্যগী শেনফমশিং অদু মখাগী তেবল অসিদা পীরিঃ
ওগস্ত ২০২২গী অইবা কেন্দ্রগী তেক্সেস অমসুং দ্যুতীশিংগী নেৎ প্রোসীদশিং রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা য়েন্থোকপা
সেরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
অপুনবা (লুপা করোরদা)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,৭২১.৪৪
২
অরুনাচল প্রদেশ
২,০৪৯.৮২
৩
অসম
৩,৬৪৯.৩০
৪
বিহার
১১,৭৩৪.২২
৫
ছতিশগর
৩,৯৭৪.৮২
৬
গোৱা
৪৫০.৩২
৭
গুজরাত
৪,০৫৭.৬৪
৮
হরিয়ানা
১,২৭৫.১৪
৯
হিমাচল প্রদেশ
৯৬৮.৩২
১০
ঝার্খন্দ
৩,৮৫৮.১২
১১
কর্নাতাকা
৪,২৫৪.৮২
১২
কেরলা
২,২৪৫.৮৪
১৩
মধ্য প্রদেশ
৯,১৫৮.২৪
১৪
মহারাস্ত্রা
৭,৩৬৯.৭৬
১৫
মনিপুর
৮৩৫.৩৪
১৬
মেঘালয়
৮৯৪.৮৪
১৭
মিজোরম
৫৮৩.৩৪
১৮
নাগালেন্দ
৬৬৩.৮২
১৯
ওরিশা
৫,২৮২.৬২
২০
পঞ্জাব
২,১০৮.১৬
২১
রাজস্থান
৭,০৩০.২৮
২২
সিক্কিম
৪৫২.৬৮
২৩
তমিল নাদু
৪,৭৫৮.৭৮
২৪
তেলঙ্গানা
২,৪৫২.৩২
২৫
ত্রিপুরা
৮২৬
২৬
উত্তর প্রদেশ
২০,৯২৮.৬২
২৭
উত্তরাখন্দ
১,৩০৪.৩৬
২৮
নোংচুপ বেঙ্গল
৮,৭৭৬.৭৬
অপুনবা
১,১৬,৬৬৫.৭২