Prime Minister's Office
PM addresses 42nd Convocation of Anna University, Chennai
“Today is not only a day of achievements but also of aspirations”
“The whole world is looking at India’s youth with hope. Because you are the growth engines of the country and India is the world’s growth engine”
“Adversities reveal what we are made of. India faced the unknown confidently”
“India’s position in the international trade dynamics is at its best ever”
India is becoming a vital link into global supply chain”
“There is taste for technology, trust in risk-takers and temperament for reform”
“A strong government does not control everything or everyone. It controls the system’s impulse to interfere. A strong government is not restrictive but is responsive. A strong government does not move into every domain. It limits itself and makes space for people’s talents”
29 JUL 2022 11:40AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 42nd Convocation of Anna University in Chennai today. Governor of Tamil Nadu, Shri R N Ravi, Chief Minister Shri M K Stalin, Union Minister Shri L Murugan were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister congratulated the students on getting their degrees. “Congratulations to all those who are graduating today in Anna University’s 42nd convocation. You would have already built a future for yourselves in your minds. Therefore, today is not only a day of achievements but also of aspirations”, he said. Calling them the leaders of tomorrow, the Prime Minister also noted the sacrifices of the parents and support of teachers and non teaching staff of the University.
The Prime Minister recalled the words of Swami Vivekananda in what was known as Madras 125 years ago about the possibilities from the youth of India. The Prime Minister remarked that “the whole world is looking at India’s youth with hope. Because you are the growth engines of the country and India is the world’s growth engine.”
The Prime Minister also recalled Former President Dr A. P. J. Abdul Kalam’s association with Anna University. “May his thoughts and values always inspire you”, said the Prime Minister.
The Prime Minister noted that the COVID-19 pandemic was an unprecedented event. It was a once-in-a-century crisis that nobody had any user manual for. It tested every country. He remarked that adversities reveal what we are made of. India faced the unknown confidently, thanks to its scientists, healthcare professionals and common people. As a result, he said, every sector in India is bustling with a new life. Industry, investment, innovation or international trade, all are seeing India at the forefront. The Prime Minister said India was the world’s second-largest mobile phone manufacturer last year. Innovation is becoming a way of life. In just the last 6 years, the number of recognised start-ups increased by 15,000 percent, he said. The Prime Minister informed that India received a record FDI of over 83 billion dollars last year. Our start-ups too received record funding post-pandemic. Above all this, India’s position in the international trade dynamics is at its best ever.
In this era of tech-led disruptions, the Prime Minister said there are three important factors in India’s favour. The first factor is there is a taste for technology. There is a growing sense of comfort with the use of technology. Even the poorest of the poor are adapting to it. “The second factor is there is trust in risk-takers. Earlier at social occasions it was difficult for a youngster to say he or she was an entrepreneur. People used to tell them to ‘get settled’, meaning, get a salaried job. Now the situation is the opposite. The third factor is: there is temperament for reform.” The Prime Minister continued that earlier, “there was a notion that a strong government means it should control everything and everyone. But we have changed this. A strong government does not control everything or everyone. It controls the system’s impulse to interfere. A strong government is not restrictive but is responsive. A strong government does not move into every domain. It limits itself and makes space for people’s talents”, he elaborated. He further emphasised that “A strong government’s strength lies in its humility to accept that it can not know or do everything”, This why reforms are making greater space for people and their talent in every space. He gave examples of freedom and flexibility provided to youth by the National Education Policy and scrapping of 25,000 compliances for ease of business. “Removal of angel tax, removal of retrospective tax, and reduction of corporate tax – are encouraging investments and industry. The reforms in drones, space and geospatial sectors are opening up new avenues”, he said.
The Prime Minister underlined the link between the progress of youth and the nation. He said in conclusion “Your growth is India’s growth. Your learnings are India’s learnings. Your victory is India’s victory.”
During the programme, the Prime Minister awarded gold medals and certificates to 69 gold medalists. Anna University was established on 4 September 1978. It is named after C. N. Annadurai, the former Chief Minister of Tamil Nadu. It has 13 Constituent Colleges, 494 Affiliated Colleges spread over Tamil Nadu and 3 Regional Campuses – Tirunelveli, Madurai and Coimbatore.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চেন্নাইৰ আন্না বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ৪২ সংখ্যক দীক্ষান্ত সমাৰোহত সম্বোধন কৰে
"আজি কেৱল সফলতাৰ দিনেই নহয়, আকাংক্ষাৰ দিনো"
"সমগ্ৰ বিশ্বই ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মক আশাৰে চাই আছে। কিয়নো আপোনালোক দেশৰ বিকাশৰ ইঞ্জিন আৰু ভাৰত হৈছে বিশ্বৰ বিকাশৰ ইঞ্জিন"
"প্ৰতিকূলতাই প্ৰকাশ কৰে যে আমি কিহৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত। ভাৰতে আত্মবিশ্বাসেৰে অজ্ঞাতলোকৰ সন্মুখীন হৈছিল"
"আন্তৰ্জাতিক বাণিজ্য গতিশীলতাত ভাৰতৰ স্থিতি এতিয়ালৈকে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ"
ভাৰত বিশ্বব্যাপী যোগান শৃংখলাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সংযোগ হৈ পৰিছে"
"প্ৰযুক্তিৰ স্বাদ আছে, বিপদাশংকা গ্ৰহণকাৰীৰ ওপৰত বিশ্বাস আছে আৰু সংস্কাৰৰ বাবে স্বভাৱ আছে"
"এখন শক্তিশালী চৰকাৰে সকলো বা সকলোকে নিয়ন্ত্ৰণ নকৰে। ই হস্তক্ষেপ কৰিবলৈ প্ৰণালীটোৰ আৱেগ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। এখন শক্তিশালী চৰকাৰ প্ৰতিবন্ধক নহয় কিন্তু সঁহাৰিদায়ক। এখন শক্তিশালী চৰকাৰ প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে স্থানান্তৰিত নহয়। ই নিজকে সীমিত কৰে আৰু মানুহৰ প্ৰতিভাৰ বাবে স্থান প্ৰস্তুত কৰে"
29 JUL 2022 11:40AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি চেন্নাইৰ আন্না বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ৪২ সংখ্যক দীক্ষান্ত সমাৰোহ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰে। অনুষ্ঠানত তামিলনাডুৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী আৰ এন ৰবি, মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী এম কে ষ্টালিন, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী এল মুৰুগান উপস্থিত আছিল।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শিক্ষাৰ্থীসকলক ডিগ্ৰী লাভ কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। "আন্না বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ৪২ সংখ্যক দীক্ষান্ত সমাৰোহ অনুষ্ঠানত আজি স্নাতক ডিগ্ৰী লাভ কৰা সকলোকে অভিনন্দন জনাইছো। আপোনালোকে ইতিমধ্যে আপোনালোকৰ মনত নিজৰ বাবে এটা ভৱিষ্যত গঢ়ি তুলিছে। সেয়েহে, আজি কেৱল সাফল্যৰ দিনেই নহয়, আকাংক্ষাৰ দিনো", তেওঁ কয়। তেওঁলোকক কাইলৈৰ নেতা বুলি অভিহিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্ববিদ্যালয়খনৰ শিক্ষক আৰু অ-শিক্ষক কৰ্মচাৰী আৰু পিতৃ-মাতৃৰ ত্যাগ আৰু সমৰ্থনৰ কথাও উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১২৫ বছৰ পূৰ্বে মাদ্ৰাজ নামেৰে জনাজাত স্বামী বিবেকানন্দৰ কথাস্মৰণ কৰি ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ সম্ভাৱনাৰ কথা স্মৰণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে , 'সমগ্ৰ বিশ্বই ভাৰতৰ যুৱ প্ৰজন্মক আশাৰে চাই আছে। কিয়নো আপোনালোক দেশৰ বিকাশৰ ইঞ্জিন আৰু ভাৰত হৈছে বিশ্বৰ বিকাশৰ ইঞ্জিন।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আন্না বিশ্ববিদ্যালয়ৰ সৈতে প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতি ড০ এ পি জে আব্দুল কালামৰ সম্পৰ্কৰ কথাও স্মৰণ কৰে। "তেওঁৰ চিন্তা আৰু মূল্যবোধে আপোনালোকক সদায় অনুপ্ৰাণিত কৰক", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে ক’ভিড-১৯ মহামাৰী এক অভূতপূৰ্ব ঘটনা। এয়া শতিকাৰ ভিতৰত এবাৰ হোৱা সংকট আছিল যাৰ বাবে কাৰো ওচৰত কোনো ব্যৱহাৰকাৰীৰ মেনুৱেল নাছিল। ই প্ৰতিখন দেশক পৰীক্ষা কৰিছিল। তেওঁ মন্তব্য কৰে যে প্ৰতিকূলতাই প্ৰকাশ কৰে যে আমি কিহৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত। ভাৰতে ইয়াৰ বিজ্ঞানী, স্বাস্থ্যসেৱা পেছাদাৰী আৰু সাধাৰণ লোকসকলৰ বাবে আত্মবিশ্বাসেৰে অজ্ঞাত লোকসকলৰ সন্মুখীন হৈছিল। ইয়াৰ ফলস্বৰূপে, তেওঁ কয়, ভাৰতৰ প্ৰতিটো খণ্ডই এক নতুন জীৱনৰ সৈতে ব্যস্ত হৈ আছে। উদ্যোগ, বিনিয়োগ, উদ্ভাৱন বা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বাণিজ্য, সকলোৱে ভাৰতক শীৰ্ষস্থানত দেখিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যোৱা বছৰ ভাৰত হৈছে বিশ্বৰ দ্বিতীয় সৰ্ববৃহৎ মোবাইল ফোন নিৰ্মাতা। উদ্ভাৱন জীৱনৰ এটা উপায় হৈ পৰিছে। মাত্ৰ যোৱা ৬ বছৰত, স্বীকৃত ষ্টাৰ্ট-আপৰ সংখ্যা ১৫,০০০ শতাংশ বৃদ্ধি পাইছে, তেওঁ কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জানিবলৈ দিয়ে যে ভাৰতে যোৱা বছৰ ৮৩ বিলিয়ন ডলাৰৰ অধিক অভিলেখ এফডিআই লাভ কৰিছিল। আমাৰ ষ্টাৰ্ট-আপবোৰেও মহামাৰীৰ পিছত ৰেকৰ্ড পুঁজি লাভ কৰিছিল। এই সকলোবোৰৰ উপৰিও, আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বাণিজ্য গতিশীলতাত ভাৰতৰ স্থিতি এতিয়ালৈকে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ।
প্ৰযুক্তিৰ নেতৃত্বত হোৱা এই ব্যাঘাতৰ যুগত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ পক্ষত তিনিটা গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰক আছে। প্ৰথম কাৰকটো হ'ল প্ৰযুক্তিৰ সোৱাদ আছে। প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ সৈতে আৰামৰ অনুভূতি বাঢ়ি আহিছে। আনকি দৰিদ্ৰতম লোকসকলেও ইয়াৰ সৈতে খাপ খাই আছে। "দ্বিতীয় কাৰকটো হ'ল বিপদাশংকা গ্ৰহণকাৰীসকলৰ ওপৰত বিশ্বাস আছে। আগতে সামাজিক অনুষ্ঠানত এজন যুৱকৰ বাবে তেওঁ এগৰাকী উদ্যোগী বুলি কোৱাটো কঠিন আছিল। মানুহে তেওঁলোকক 'থিতাপি ল'বলৈ' কৈছিল, অৰ্থাৎ বেতনভোগী চাকৰি এটা পাবলৈ। এতিয়া পৰিস্থিতি বিপৰীত। তৃতীয় কাৰকটো হ'ল: সংস্কাৰৰ স্বভাৱ।" প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "এখন শক্তিশালী চৰকাৰে বুজায় যে ই সকলোবোৰ আৰু সকলোকে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব লাগে। কিন্তু আমি ইয়াক সলনি কৰিছো। এখন শক্তিশালী চৰকাৰে সকলো বা সকলোকে নিয়ন্ত্ৰণ নকৰে। ই হস্তক্ষেপ কৰিবলৈ প্ৰণালীটোৰ আৱেগ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। এখন শক্তিশালী চৰকাৰ প্ৰতিবন্ধক নহয় কিন্তু সঁহাৰিদায়ক। এখন শক্তিশালী চৰকাৰ প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে স্থানান্তৰিত নহয়। ই নিজকে সীমিত কৰে আৰু মানুহৰ প্ৰতিভাৰ বাবে স্থান প্ৰস্তুত কৰে", তেওঁ বৰ্ণনা কৰে। তেওঁ লগতে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে "এক শক্তিশালী চৰকাৰৰ শক্তি ইয়াৰ নম্ৰতাত নিহিত আছে যে ই সকলো জানিব নোৱাৰে বা কৰিব নোৱাৰে", এইকাৰণে সংস্কাৰে প্ৰতিটো স্থানত মানুহ আৰু তেওঁলোকৰ প্ৰতিভাৰ বাবে অধিক স্থান সৃষ্টি কৰিছে। তেওঁ ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিৰ দ্বাৰা যুৱসকলক প্ৰদান কৰা স্বাধীনতা আৰু নমনীয়তাৰ উদাহৰণ দিয়ে আৰু ব্যৱসায়ৰ সহজতাৰ বাবে ২৫,০০০ অনুপালন বাতিল কৰে। "এঞ্জেল কৰ আঁতৰোৱা, পূৰ্বৱৰ্তী কৰ আঁতৰোৱা, আৰু কৰ্পোৰেট কৰ হ্ৰাস কৰা – বিনিয়োগ আৰু উদ্যোগক উৎসাহিত কৰি আছে। ড্ৰোন, মহাকাশ আৰু ভূ-স্থানিক খণ্ডৰ সংস্কাৰে নতুন পথ মুকলি কৰি দিছে", তেওঁ কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱ প্ৰগতি আৰু দেশৰ প্ৰগতিৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ শেষত কয় "আপোনালোকৰ বিকাশ হৈছে ভাৰতৰ বিকাশ। আপোনালোকৰ শিক্ষা হৈছে ভাৰতৰ শিক্ষা। আপোনালোকৰ বিজয় হৈছে ভাৰতৰ বিজয়।"
এই কাৰ্যসূচীত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৬৯ গৰাকী স্বৰ্ণ পদক বিজয়ীক সোণৰ পদক আৰু প্ৰমাণপত্ৰ প্ৰদান কৰে। ১৯৭৮ চনৰ ৪ ছেপ্টেম্বৰত আন্না বিশ্ববিদ্যালয় স্থাপন কৰা হৈছিল। ইয়াক তামিলনাডুৰ প্ৰাক্তন মুখ্যমন্ত্ৰী চি এন আন্নাদুৰাইৰ নামেৰে নামাকৰণ কৰা হৈছে। ইয়াত ১৩ খন সংবিধান মহাবিদ্যালয়, তামিলনাডুত ৪৯৪ খন অনুমোদিত মহাবিদ্যালয় আৰু ৩ টা আঞ্চলিক চৌহদ আছে – তিৰুনেলভেলি, মাদুৰাই আৰু কইম্বাটুৰ।