Prime Minister's Office
Meeting of Prime Minister with President of South Africa on the sidelines of G-7 Summit
27 JUN 2022 9:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met President of South Africa, H.E. Mr. Cyril Ramaphosa, on 27 June 2022 on the sidelines of G-7 Summit in Schloss Elmau, Germany.
Both leaders reviewed the progress made in bilateral relations between the two countries, particularly following the signing of the Strategic Programme of Cooperation in 2019. They expressed satisfaction at the progress achieved in defence, education and agriculture sectors, and reiterated the need for further deepening bilateral cooperation in areas like trade and investment, food security, defence, pharmaceuticals, digital financial inclusion, skill development, insurance, health and people to people contacts.
Both leaders also welcomed the WTO agreement reached in June 2022 that supports the production of COVID-19 vaccines in developing countries. India and South Africa had submitted the first proposal suggesting a waiver for all WTO members on the implementation of certain provisions of the TRIPS Agreement in relation to the prevention, containment or treatment of COVID-19.
Discussions were also held on continued coordination in multilateral bodies and the need for their reform, particularly the UN Security Council.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি.৭ সমিতকা ইরোইননা প্রধান মন্ত্রীনা সাউথ অফ্রিকাগী প্রেসিদেন্তকা উনবা
27 JUN 2022 9:21PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জর্মনীগী স্লোস এলমাউদা জি-৭ সমিতকা ইরোইননা ২০২২গী জুন ২৭তা সাউথ অফ্রিকাগী প্রেসিদেন্ত, ঐচ.ই. সিরিল রামাফোসাগা উনখ্রে।
লুচিংবা অনি অদুনা, মরু ওইনা ২০১৯দা খুৎয়েক পীনখিবা স্ত্রেতেজিক প্রোগ্রাম ওফ কোওপরেশন অসিগী মতুং ইন্দুনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা নকল অনিমক্কী মরী অদুগী প্রোগ্রেস অদু য়েংশিনখ্রে। মখোয়না দিফেন্স, এজুকেশন অমসুং এগ্রিকলচর সেক্তরশিংদা খুমাং চাউশল্লক্লিবা অদুদা অপেনবা ফোংদোকখি, অমসুং ত্রেদ, ইনভেস্তমেন্ত, ফুদ সেকভুরিতী, দিফেন্স, ফর্মস্যুতিকেলস, দিজিতেল ফাইনান্সিয়েল ইনক্লুজন, স্কিল দেবেলপমেন্ত, ইন্সুরেন্স, হেল্থ অমসুং মী মশেলগি মরক্তা কন্তেক্ত লৈনহনবগুম্বা হীরমশিং অসিদা নাকল অনিমক্না খুৎশম্ননা থবক তৌমিন্নবা অদুবু মখাতানা হেন্না কনশিনহনবগী তঙাইফদবা অদুবুসু অমুক হন্না পনখি।
লুচিংবা অনিমক্না চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিংগী প্রোদক্সনবু সপোর্ত তৌবা ২০২২গী জুনদা য়ানবা অমা পুরকখিবা দবল্যু.তি.ও. এগ্রীমেন্ত অদুবুসু তরাম্না ওকখি। ভারত অমসুং সাউথ অফ্রিকানা কোবিদ-১৯ প্রিভেন্সন, কন্তেনমেন্ত নত্রগা ত্রীৎমেন্তকা মরী লৈননা ত্রিপস এগ্রীমেন্তগী অখন্নবা প্রোবিজনশিং চৎনহনবগী মতাংদা দবল্যু.তি.ও. মেম্বরশিংগীদমক্তা কোমথোকহন্নবা সজেস্ত তৌরদুনা অহানবা প্রোপোজল পীশিনখ্রে।
মল্তিলেতরেল বোদীশিংদা মখাতানা লেপ্তনা কো্র্দিনেশন পীণবা অমসুং মরু ওইনা, য়ু.এন. সেক্যুরিতি কাউন্সিলদা অহোংবা অমা পুরকপগী তঙাইফদবা অদুগী মতাংদসু খন্নখ্রে।