Prime Minister's Office
Prime Minister’s Visit to Japan for Quad Leaders’ Summit (May 23-25, 2022)
19 MAY 2022 10:00PM by PIB Delhi
At the invitation of the Prime Minister of Japan, H.E. Mr. Fumio Kishida, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the third Quad Leaders’ Summit in Tokyo on 24 May 2022 along with President H.E. Mr. Joseph R. Biden Jr. of USA and the Prime Minister of Australia.
The Summit in Tokyo is the fourth interaction of Quad Leaders since their first virtual meeting in March 2021, in-person Summit in Washington D.C. in September 2021 and virtual meeting in March 2022.
The forthcoming Quad Summit provides an opportunity for the Leaders to exchange views about developments in the Indo-Pacific region and contemporary global issues of mutual interest.
The Leaders will review progress of Quad initiatives and Working Groups, identify new areas of cooperation and provide strategic guidance and vision for future collaboration.
Prime Minister will have a bilateral meeting H.E Mr. Fumio Kishida, Prime Minister of Japan on 24 May. The meeting with PM Kishida will provide an opportunity for the two leaders to carry forward their conversations from the 14th India-Japan Annual Summit held in March 2022, when PM Kishida visited India. During the visit, PM will participate in a Business Event with Japanese business leaders and also address and interact with the Indian community in Japan.
Prime Minister will have a bilateral meeting with the President of the United States of America, H.E Mr. Joseph R. Biden Jr. on 24 May 2022. The meeting will mark a continuation of their regular dialogue having interacted most recently in virtual mode on 11 April 2022. The two Leaders are expected to review the India-US Strategic Partnership and follow up on discussions held during PM’s bilateral meeting with President Biden in September 2021. They will also exchange views on regional and global developments of shared interest.
Prime Minister is likely to have a bilateral meeting with the Prime Minister of Australia, where elections are to be held on 21 May 2022. The two Leaders are expected to review the India-Australia Comprehensive Strategic Partnership and exchange views on regional and global developments of mutual interest. The last bilateral meeting between the two Prime Ministers was held virtually on 21 March 2022 followed by the signing of the India-Australia Economic Cooperation and Trade Agreement (ECTA) on 2 April 2022.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী ক্বাদ লীদর্স সম্মিৎ (মে ২৩-২৫, ২০২২)কী জাপান খোঙচৎ চৎকনি
19 MAY 2022 10:00PM by PIB Imphal
জাপানগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. শ্রী ফুমিও কিশিদানা পাউজেল পীরকপদগী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ২৪, ২০২২দা তোকিয়োদা পাংথোক্কদবা অহুমশুবা ক্বাদ লীদর্স স্মমিত্তা য়ু.এস.এ.গী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. শ্রী জোসেফ আর. বাইদেন জুনিয়র অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা শরুক য়াগনি।
তোকিয়োগী সম্মিৎ অসিনা মার্চ ২০২১দা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা পাংথোকখিবা অহানবা মীফম, সেপ্তেম্বর ২০২১দা ৱাশিংতন দি.সি.দা হকথেংননা উন্নখিবা অমসুং মার্চ ২০২২দা ভর্চুএলগী মীফম পাংথোকখ্রবা মতুংগী ক্বাদ লুচিংবশিংনা মরিশুবা ওইনা উন্নদুনা ৱারী শাবগী থৌওং ওইগনি
লাক্কদৌরিবা ক্বাদ সম্মিৎ অসিনা লুচিংবশিংদা ইন্দো-পেসিফিক লমদম অমসুং পুম্নমক্কী অপাম্বা মান্নবা অমসুং মালেমদা হৌজিক থোক্লিবা থৌদোক কয়াগী মতাংদা মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নবা ফংবগী খুদোংচাবা পীগনি।
লুচিংবশিং অসিনা ক্বাদ ইনিসিএতিব অমসুং ৱর্কিং গ্রুপকী থবক্তা খুমাং চাউশিনবগী চাং হঙ্গৎনা ইয়েংশিনগনি, খুৎশম্নবা য়াবা অনৌবা হীরম মশক খঙদোকমিন্নগনি অমসুং তুংগী মতমদা তেংবাংনবা য়ানবগীদমক্তা স্ত্রেতজিক ওইবা পাউতাক অমসুং মিৎয়েং পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জাপানগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. শ্রী ফুমিও কিশিদাগা মে ২৪দা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীগী মতাংদা ৱারী শাগনি। পি.এম. কিশিদাগা উন্নবা অসিনা লুচিংবা অনি অসিনা মার্চ ২০২২দা পি.এম. কিশিদানা ভারত্তা লাকখিবদা পাংথোকখিবা ১৪শুবা ভারত-জাপান এন্নুএল সম্মিত্তা শানখিবা ৱারী মখা চত্থবগী খুদোংচাবা পীগনি। প্রধান মন্ত্রীনা খোঙচৎ অসিগী মনুংদা জাপানগী ব্যুজিনেস লীদরশিংগা লোয়ননা ব্যুজিনেস ইভেন্ত অমদা শরুক য়াগনি অমসুং জাপান্দা লৈবা ভারত খুন্নাইগী মীওইশিংগা উন্নবগা লোয়ননা ৱাসু ঙাঙগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এস.এ.গী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. শ্রী জোসেফ আর. বাইদেন জুনিয়রগা মে ২৪, ২০২২দা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনবা মরীগী মতাংদা ৱারী শাগনি। মীফম অসিনা মখোয়না খ্বাইদগী অকোনবা ওইনা এপ্রিল ১১, ২০২২দা ভর্চুএল ওইনা ৱারী শাদুনা চাং নাইনা ৱারী শাবগী থৌওং লৈরকখিববু মখা চত্থহনগনি। লুচিংবা অনি অসিনা ভারত-য়ু.এস. স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপ্পু হঙ্গৎনা য়েংশিনগনি অমসুং সেপ্তেম্বর ২০২১দা রাস্ত্রপতি বাইদেনগা উন্নদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ৱারী শাখিবা ৱারোলশিংগী মখা চত্থগনি হায়বগী থাজবা থম্লি। রিজনেল অমদি মালেমদা থোক্লিবা অপাম্বা মান্নবা থৌদোক কয়াগী মতাংদসু মখোয়না মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মে ২১, ২০২২দা মীখল পাংথোক্কদৌরিবা ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রীগা ৱারী শাবা য়াবগী ওইথোকপা লৈ। লুচিংবা অনি অসিনা ভারত-ওস্ত্রেলিয়া কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপ হঙ্গৎনা য়েংগনি অমসুং রিজনেল অমদি মালেমদা থোক্লিবা অপাম্বা মান্নবা থৌদোক কয়াগী মতাংদসু মখোয়না মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নগনি হায়বগী থাজবা লৈরি। প্রধান মন্ত্রীগী মরক্তা অকনবা ওইনা বাইলেতরেল ৱারী শাখিবসি ভর্চুএল ওইনা মার্চ ২১, ২০২২দা পাংথোকখিবনি অমসুং মসিগী মতুংদা এপ্রিল ২, ২০২২দা ভারত-ওস্ত্রেলিয়া ইকোনোমিক কো-ওপরেসন অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্ত (ই.সি.তি.এ.) খুৎয়েক পীনখিবনি।