Prime Minister's Office
Visit of Prime Minister Shri Narendra Modi to Lumbini, Nepal (16 May 2022)
Departure Statement by the Prime Minister
15 MAY 2022 12:17PM by PIB Delhi
I will be visiting Lumbini, Nepal on 16 May 2022 at the invitation of the Rt Hon’ble Sher Bahadur Deuba, Prime Minister of Nepal.
I look forward to offering prayers at the Mayadevi Temple on the auspicious occasion of Buddha Jayanti. I am honoured to follow in the footsteps of millions of Indians to pay reverence at the sacred site of Lord Buddha's birth.
I also look forward to meeting Prime Minister Deuba again after our productive discussions during his visit to India last month. We will continue to build on our shared understanding to expand cooperation in multiple areas, including in hydropower, development and connectivity.
Apart from visiting the holy Mayadevi Temple, I will be participating in “Shilanyas” ceremony of the India International Centre for Buddhist Culture & Heritage in the Lumbini Monastic Zone. I will also be attending celebrations to mark the occasion of Buddha Jayanti organised by the Government of Nepal.
Our ties with Nepal are unparalleled. The civilisational and people-to-people contacts between India and Nepal form the enduring edifice of our close relationship. My visit is intended to celebrate and further deepen these time-honoured linkages that have been fostered through centuries and recorded in our long history of inter-mingling.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেপালগী লুম্বিনীদা চৎপা খোঙচৎ (মে ১৬, ২০২২)
প্রধান মন্ত্রীনা চৎলমদাইদা থমখিবা ৱারোল
15 MAY 2022 12:17PM by PIB Imphal
নেপালগী প্রধান মন্ত্রী, রাইৎ ওনরেবল শের বহাদুর বেউবানা বর্তন তৌরকপদগী মে ১৬, ২০২২দা নেপালগী লুম্বিনীদা ঐহাক চৎকদৌরি।
বুদ্ধ জয়েন্তিগী শেংলবা থৌরমদা ময়াদেবি মন্দিরদা ঐহাক্না থৌনিজগনি। ভগৱাব বুদ্ধগী পোক্নফম ওইরিবা শেংলবা মফম অসিদা ভারত মচা করোর কয়াগী তুংইন্দুনা ঐহাক্না ইকাই খুম্নবা উৎচবা ফংজগদৌরিবা অসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই।
মমাংদা থাদা প্রধান মন্ত্রী দেউবানা ভারত্তা লাকলমখিবা মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা ঐখোয়না কান্নরবা খন্ন-নৈনবা কয়া পাঙথোকখ্রবা মতুংদা ঐহাক্না মহাক্কা অমুক হন্না উনগদৌরি। ঐখোয়না হাইদ্রোপাৱর, চাউখৎ-থৌরাং অমসুং কন্নেক্তিবিতী য়াওনা হীরম কয়াদা তেংবাং পীনবা হেনগৎনবগী মতাংদা ঐখোয়গী অমত্তা ওইবা ৱাখল্লোন অসি মরা চেৎশিনহনগনি।
শেংলবা ময়াদেবি মন্দির চৎপগী মথক্তা ঐহাক্না লুম্বিনী মোনাস্তিক জোন্দা পাঙথোক্কদবা ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল সেন্তর ফোর বুদ্ধিস্ত কলচর এন্দ হেরিতেজকী “শিলান্যাস”তা ঐহাক্না শরুক য়াগনি। ঐহাক্না নেপাল সরকারনা শিনবা বুদ্ধ জয়েন্তি পালন তৌনবা পাঙথোকপা থৌরমশিংদসু শরুক য়াগনি।
নেপালগা লৈনরিবা ঐখোয়গী মরীশিং অসি লম্বা লৈতে। ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা লৈনরিবা সভ্যতা অমসুং মীয়ামগী মরীশিং অসিনা ঐখোয়গী অচেৎপা মরীশিং অসিগী য়ুম্ফম ওইরি। ঐহাক্কী খোঙচৎ অসিনা চহিচা কয়াগী খুত্থাংদা য়োকখৎতুনা লাকখিবা অমসুং ইন্তর-মিঙ্গলিং তৌবগী অশাংবা পুৱারীদা য়াওরিবা মতম শাংলবা মরীশিং অসি হেন্না চেৎশিনহল্লগনি।