Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Finland
04 MAY 2022 4:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Ms. Sanna Marin, Prime Minister of Finland, in Copenhagen on the sidelines of the 2nd India-Nordic Summit. This was the first in-person meeting between the two leaders.
Both sides expressed satisfaction at the progress made in the implementation of the outcomes of the bilateral Virtual Summit held on March 16, 2021.
Both leaders noted that areas like sustainability, digitalization and cooperation in science and education were important pillars of the bilateral partnership. They discussed opportunities to expand cooperation in the fields of new and emerging technologies like AI, quantum computing, future mobile technologies, clean technologies and smart grids.
Prime Minister invited Finnish companies to partner with Indian companies and take advantage of the enormous opportunities that the Indian market presents, particularly in telecom infrastructure and digital transformations.
Discussions also took place on regional and global developments, and on greater cooperation in international organizations.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফিনলেন্দগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা পাঙথোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী মীফম
04 MAY 2022 4:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২শুবা ইন্দিয়া-নোর্দিক সম্মিৎকী মনুংদা কোপেনহেগন্দা ফিনলেন্দগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস সন্না মরিনগা লোয়ননা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। মসি লুচিংবা অনিগী মরক্তা হকথেংননা উনদুনা পাঙথোকপা অহানবা মীফমনি।
নাকল অনিমক্না মার্চ ১৬, ২০২১দা পাঙথোকখিবা বাইলেরেল ভর্চুএল সম্মিৎকী আউতকমশিং অদু ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী থবক্কী খোঙজেলদা অপেনবা ফোঙদোকখি।
লুচিংবা অনিমক্না সস্তেনেবিলিতী, দিজিতাইজেসন অমসুং সাইন্স অমদি এজুকেসন্দা কোওপরেসন পীনবা অসিগুম্বা লমশিং অসিনা বাইলেতরেল পার্তনরশিপকী মরু ওইবা য়ুম্বীশিং ওইরি আয়না ফোঙদোকখি। মখোয়না এ.আই., ক্বান্তম কম্প্যুতিং, তুংলমচৎকী মোবাইল তেক্নোলোজীশিং, ক্লীন তেক্নোলোজীশিং অমসুং স্মার্ত গ্রীদশিং অসিগুম্বা অনৌবা অমসুং নৌনা থোরক্লিবা তেক্নোলোজীশিংগী লমশিংদা কোওপরেসন পীনবা হেনগৎহন্নবা খুদোংচাবশিংগী মতাংদা খন্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফিনিশ কম্পনীশিংবু ভারতকী কম্পনীশিংগা লোয়ননা পার্তনর ওইনবা অমসুং ভারতকী কৈথেলদা লৈরিবা মরু ওইনা তেলিকোম ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং দিজিতেলগী অওনবশিং অসিনা পীরিবা অচৌবা খুদোংচাবশিং অসি লৌহৌনবা হায়খি।
রিজনেল অমসুং মালেমগী চাউখৎ-থৌরাংশিং অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ওর্গনাইজেসনশিংদা চাউনা কোওপরেসনশিং পীনবগী মতাংদা খন্ন-নৈনবশিং পাঙথোকখি।