Prime Minister's Office
PM extends greetings on World Health Day and prays for everyone's good health and wellness
07 APR 2022 9:18AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has extended his greetings on World Health Day and prayed for everyone's good health and wellness. He expressed his gratitude to all those associated with the health sector. He said that Ayushman Bharat and PM Jan Aushadhi schemes are playing vital role to ensure the good quality and affordable healthcare to our citizens. He also said that in the last 8 years, the medical education sector has seen rapid transformations. Several new medical colleges have come up. He informed that Government of India is making efforts to enable study of medicine in local languages which will give wings to the aspirations of countless youngsters.
In a thread of tweets, the Prime Minister tweeted;
"आरोग्यं परमं भाग्यं स्वास्थ्यं सर्वार्थसाधनम्॥
Greetings on World Health Day. May everyone be blessed with good health and wellness. Today is also a day to express gratitude to all those associated with the health sector. It is their hardwork that has kept our planet protected."
"The Government of India is working tirelessly to augment India’s health infrastructure. The focus is on ensuring good quality and affordable healthcare to our citizens. It makes every Indian proud that our nation is home to the world’s largest healthcare scheme, Ayushman Bharat."
"I feel very happy when I interact with beneficiaries of schemes such as PM Jan Aushadhi. Our focus on affordable healthcare has ensured significant savings for the poor and middle class. At the same time we are strengthening our Ayush network to further boost overall wellness."
"In the last 8 years, the medical education sector has undergone rapid transformations. Several new medical colleges have come up. Our Government’s efforts to enable study of medicine in local languages will give wings to the aspirations of countless youngsters."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্ব স্বাস্থ্য দিৱসত দেশবাসীলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শুভেচ্ছা, সকলোৰে সুস্বাস্থ্য আৰু সুস্থতাৰ বাবেও প্ৰাৰ্থনা কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
07 APR 2022 9:18AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বিশ্ব স্বাস্থ্য দিৱস উপলক্ষে দেশবাসীক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি সকলোৰে সুস্বাস্থ্য আৰু সুস্থতাৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা জনায়। তেওঁ স্বাস্থ্য খণ্ডৰ সৈতে জড়িত প্ৰতিগৰাকী লোকৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতাও জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয় যে আয়ুষ্মান ভাৰত আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী জনঔষধি যোজনাই আমাৰ নাগৰিকসকলৰ বাবে গুণগত মানদণ্ড আৰু সুলভ স্বাস্থ্যসেৱা নিশ্চিত কৰাৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আছে। তেওঁ লগতে কয় যে যোৱা ৮ বছৰত চিকিৎসা শিক্ষাখণ্ডত দ্ৰুত পৰিৱৰ্তন দেখা গৈছে। কেইবাখনো নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় স্থাপন হৈছে। তেওঁ আৰু কয় যে ভাৰত চৰকাৰে স্থানীয় ভাষাত চিকিৎসা বিজ্ঞান অধ্যয়ন সুচল কৰাৰ বাবে প্ৰচেষ্টা চলাই আছে আৰু এই প্ৰচেষ্টাৰ সফলতাই অগণন যুৱক-যুৱতীৰ আশা-আকাংক্ষাক সফলকাম কৰি তুলিব।
আজি এলানি টুইটযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
"आरोग्यं परमं भाग्यं स्वास्थ्यं सर्वार्थसाधनम्॥
বিশ্ব স্বাস্থ্য দিৱসৰ শুভেচ্ছা। সকলোৱে সুস্বাস্থ্য আৰু সুস্থতাৰে আশীৰ্বাদপ্ৰাপ্ত হওঁক। আজিৰ দিনটো স্বাস্থ্যখণ্ডৰ সৈতে জড়িত প্ৰতিগৰাকী লোকৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰাৰ দিন। তেওঁলোকৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমেই আমাৰ বিশ্বক সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিছে।"
"ভাৰত চৰকাৰে দেশৰ স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধিৰ বাবে অক্লান্ত পৰিশ্ৰম কৰি আছে। দেশৰ নাগৰিকসকলৰ বাবে উন্নত মানদণ্ডৰ আৰু সুলভ স্বাস্থ্যসেৱা নিশ্চিত কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছে। ই প্ৰতিজন ভাৰতীয়ক গৌৰৱান্বিত কৰে যে বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ স্বাস্থ্যসেৱা আঁচনি আয়ুষ্মান ভাৰত আমাৰ দেশৰ।"
"যেতিয়া মই প্ৰধানমন্ত্ৰী জনঔষধিৰ দৰে আঁচনিৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে কথা পাতো, তেতিয়া মই অত্যন্ত সুখী অনুভৱ কৰোঁ। সুলভ স্বাস্থ্যসেৱাৰ ওপৰত আমি প্ৰদান কৰা গুৰুত্বই দৰিদ্ৰ আৰু মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ লোকসকলৰ বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ সঞ্চয় সুনিশ্চিত কৰিছে। একে সময়তে আমি সামগ্ৰিক সুস্থতা আৰু অধিক বৃদ্ধি কৰিবলৈ আমাৰ আয়ুষ নেটৱৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ কামত ব্ৰতী হৈছো।"
"বিগত ৮ বছৰত চিকিৎসা শিক্ষাখণ্ডত দ্ৰুত পৰিৱৰ্তন ঘটিছে। কেবাখনো নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় গঠন হৈছে, স্থাপন হৈছে। আমাৰ চৰকাৰে স্থানীয় ভাষাত চিকিৎসা বিজ্ঞানৰ অধ্যয়ন সুচল কৰাৰ প্ৰচেষ্টা অব্যাহত ৰাখিছে আৰু এই প্ৰচেষ্টাৰ সাফল্যই দেশৰ অগণন যুৱক-যুৱতীৰ আশা-আকাংক্ষাক বাস্তৱায়িত কৰিব।"