প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ৱর্ল্দ হেল্থ দেদা মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে অমসুং মীওই খুদিংগী হকশেল ফনা লৈনবা থৌনিজখ্রে
07 APR 2022 9:18AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱর্ল্দ হেল্থ দেদা মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে অমসুং মীওই খুদিংগী হকশেল ফনা লৈনবা থৌনিজখ্রে। হেল্থ সেক্তরগা মরী লৈনবা মীওই খুদিংবু মহাক্না থাগৎখি। অয়ূশমান ভারত অমসুং পি.এম. জন ঐশধী স্কিম্না লৈবাক মীয়ামদা মগুন লৈবা অমসুং শেল চঙদবা হেল্থকেয়র ফংহনবদা মরু ওইবা থৌদাং য়ারি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। হৌখিবা চহি ৮দগী, মেদিকেল এজুকেসন সেক্তরদা খোঙজেল য়াঙনা অহোংবা লাক্লি হায়না মহাক্না হায়খি। মশিং থীঙমদ্রবা নহাশিংগী অপাম্বদা হেন্না তেংবাংগদবা থৌওং অমা ওইরিবা লোকেল লোলদা মেদিকেল এজুকেসন চত্থবা য়াহন্নবা ভারত সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনরি হায়না মহাক্না পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ত্বীত পরিং অমদা অসুম্না ফোংদোকখিঃ
“আরোগ্যা পরম ভাগ্য স্বস্থায় সর্ৱার্থসাধনম।।
মীয়ামদা ৱর্ল্দ হেল্থ দেগী য়াইফ পাউজেল পীজরি। মীওই খুদিংনা হকশেল ফনা লৈবা ওইসনু। ঙসি অসিদি হকশেলগী সেক্তরগা মরী লৈনবা মীওই খুদিংদা তৌবীমল খঙবা উৎপা নুমিৎনি। মখোয়না কন্না হোৎনজবনা মরম ওইরগা ঐখোয়গী গ্রহনা তেক্ত-কায়দনা লৈরিবনি”।
“ভারত সরকারনা লৈবাক্কী হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না ফগৎহন্নবা কন্না হোৎনরি। মীওই খুদিংদা মগুন লৈবা অমসুং শেল চঙদবা হেল্থকেয়র ফংহনবা হায়বসিদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি। ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা হকশেলগী পথাপ, অয়ুশমান ভারত লৈ হায়বসিনা ভারত মচা খুদিংবু চাউথোকচহল্লি”।
“ঐহাক্না পি.এম. জন ঔশধী স্কিমগুম্বগী বেনিফিশরী উন্নবা মতমদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই। ঐখোয়না শেল চঙদবা হেল্থকেয়রদা মিৎয়েং চঙবদগী লাইরবা অমসুং মিদ্দল ক্লাস মীওইশিংগী শেল য়াম্না তুংশিনহল্লে। মসিগা লোয়ননা, মীপুম খুদিংনা হকশেল ফবা হায়বসিবু হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবা ঐখোয়না ঐখোয়গী আয়ুশ নেতৱর্কপু মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহল্লে”।
“হৌখিবা চহি ৮দগী, মেদিকেল এজুকেসন সেক্তরদা খোঙজেল য়াঙনা অহোংবা লাক্লি। মেদিকেল কোলেজ অনৌবা কয়া অমসু লৈরে। মশিং থীঙমদ্রবা নহাশিংগী অপাম্বদা হেন্না তেংবাংগদবা থৌওং অমা ওইরিবা লোকেল লোলদা মেদিকেল এজুকেসন চত্থবা য়াহন্নবা ভারত সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনরি”।

Prime Minister's Office
PM extends greetings on World Health Day and prays for everyone's good health and wellness
07 APR 2022 9:18AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has extended his greetings on World Health Day and prayed for everyone's good health and wellness. He expressed his gratitude to all those associated with the health sector. He said that Ayushman Bharat and PM Jan Aushadhi schemes are playing vital role to ensure the good quality and affordable healthcare to our citizens. He also said that in the last 8 years, the medical education sector has seen rapid transformations. Several new medical colleges have come up. He informed that Government of India is making efforts to enable study of medicine in local languages which will give wings to the aspirations of countless youngsters.
In a thread of tweets, the Prime Minister tweeted;
"आरोग्यं परमं भाग्यं स्वास्थ्यं सर्वार्थसाधनम्॥
Greetings on World Health Day. May everyone be blessed with good health and wellness. Today is also a day to express gratitude to all those associated with the health sector. It is their hardwork that has kept our planet protected."
"The Government of India is working tirelessly to augment India’s health infrastructure. The focus is on ensuring good quality and affordable healthcare to our citizens. It makes every Indian proud that our nation is home to the world’s largest healthcare scheme, Ayushman Bharat."
"I feel very happy when I interact with beneficiaries of schemes such as PM Jan Aushadhi. Our focus on affordable healthcare has ensured significant savings for the poor and middle class. At the same time we are strengthening our Ayush network to further boost overall wellness."
"In the last 8 years, the medical education sector has undergone rapid transformations. Several new medical colleges have come up. Our Government’s efforts to enable study of medicine in local languages will give wings to the aspirations of countless youngsters."