Prime Minister's Office
PM’s message at the 115th Janam Jayanti event and release of biography of freedom fighter Shri Prahladji Patel at Becharaji, Gujarat
“Work of Shri Prahladji Patel will be useful for current generation and will inspire future generations”
04 APR 2022 8:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri, Narendra Modi, addressed the 115th Janam Jayanti and release of biography event of Shri Prahladji Patel at Becharaji, Gujarat via a video message today. Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
The Prime Minister paid homage to the glorious land of Becharaji and bowed to the memory of the freedom fighter, social worker Shri Prahladji Patel. The Prime Minister noted Shri Prahladji Patel’s generosity in social service and his sacrifice. The freedom fighter joined the freedom struggle on the call of Mahatma Gandhi and underwent imprisonment in Sabarmati and Yerawada .
The Prime Minister narrated the incident which symbolized the spirit of ‘nation first’ in Shri Prahladji Patel. Shri Patel’s father passed away when he was incarcerated but Shri Prahladji Patel did not accept the conditions of apology that were put forward by the colonial rulers for allowing him to perform the last rites. He also supported many freedom fighters who were fighting underground. The Prime Minister also underlined the role of Shri Prahladji Patel in helping Sardar Patel in merger of princely states after independence. The Prime Minister lamented that many such great freedom fighters do not find any mention in the history books. The Prime Minister also paid tributes to Shri Prahladji Patel’s wife Kashi Ba. The Prime Minister said that documentation of life and working style of great personalities is very important as it inspires the young generation.
The Prime Minister appealed to all the universities to research and publish the unknown aspects of the freedom fighters. We should remember freedom fighters like Shri Prahladji Patel in the enterprise of building New India, the Prime Minister said.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গুজরাত্তা লৈবা বেচারজীদা নীংতম লান্মী শ্রী প্রহলাদজী পতেলগী ১১৫শুবা মপোক কুমওন অমসুং মহাক্কী পুন্সি ৱারী ফোঙবগী থৌরমদা পি.এম.গী পাউজেল
“শ্রী প্রহলাদজী পতেলনা তৌরম্বা থবক অসি হৌরক্লিবা মীরোলদা কান্নবা ওইগনি অমসুং তুংগী মীরোলশিংদা ইথিল পীরগনি”
04 APR 2022 8:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও মেসেজ অমগী থোংদা গুজরাতকী বেচারজীদা নীংতম লান্মী শ্রী প্রহলাদজী পতেলগী ১১৫শুবা মপোক কুমওন অমসুং মহাক্কী পুন্সি ৱারী ফোঙবগী থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বুপেন্দ্রভাই পতেলসু শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেচারজীগী মতিক-মঙাল লৈরবা লমদম অসিবু ইকাই খুম্নবা উৎখি অমসুং নীংতম লান্মী, সোসিএল ৱার্কর, শ্রী প্রহলাদজী পতেলবু নীংশিংদুনা মকোক নোন্না খুরুমখি। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী প্রহলাদজী পতেলনা সোসিএল সর্ভিসতা উৎখিবা পুকচেল চাউবা মতৌ অমসুং মহাক্না কত্থোকখিবা অদু থমখি। নীংতম লান্মী অসিনা মহাত্মা গান্ধীনা হায়রকপদগী নীংতম ইহৌদা শরুক য়াখি অমসুং সাবরমতী অমসুং য়রবদাদা কৈশুমশঙদা লৈখি।
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী প্রহলাদজী পেলদা য়াওরিবা ‘লৈবাক হান্না’ হায়বা ৱাখল্লোন অদু উৎলিবা থৌদোক্কী মতাংদা পাউতমখি। শ্রী পতেলগী মপা অসি মহাক্না কৈশুমশঙদা লৈরিঙৈ মতমদা লৈখিদে অদুবু মহাক্না মমাগী অরোইবা মথৌ মঙম পাঙথোকপা য়ানবা লোইলম লৈঙাকশিংনা মঙোন্দা লাল্লে হায়না হায়জৌ হায়দুনা কন্দিসনশিং থমখি অদু শ্রী প্রহলাদজী পতেলনা য়াখিদে। মহাক্না অন্দরগ্রাউন্দদা লান্থেংনখিবা নীংতম লান্মী কয়াবু শৌগৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা নীংতম্বা ফংলবা মতুংদা নীংথৌ পানবা লৈবাকশিং পুনশিন্নবা শ্রী প্রহলাদজী পতেলনা সরদার পতেলগী মতেং পাংবদা লৌখিবা থৌদাং অদুসু থমখি। প্রধান মন্ত্রীনা অসিগুম্বা অথৌবা নীংতম লান্মীশিং অসি হিস্তরীগী লাইরিকশিংদা পন্দবা অসিদা নুংঙাইতবা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী প্রহলাদজী পতেলগী লোইনবী কাশী বাদসু ইকাই খুম্নবা উৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা মশক নাইবা মীওইশিংগী পুন্সি ৱারী অমসুং মখোয়না থবক তৌরম্বগী মওং-মতৌশিং দোক্যুমেন্তেসন তৌবা আসি য়াম্না মরু ওই মরমদি মসিনা হৌরক্লিবা মীরোলদা ইথিল পীরি হায়না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা য়ুনিভর্সিতীশিংদা নীংতম লান্মীশিংগী মীয়াম্না খঙনদনা লৈরিবা হীরমশিংদা রিসর্চ তৌনবা অমসুং পব্লিশ তৌনবা অপীল তৌখ্রে। ঐখোয়না অনৌবা ভারত অমা শেমগৎপদা শ্রী প্রহলাদ পতেলগুম্বা নীংতম লান্মীশিংবু নীংশিংগদবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।