প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গুজৰাটৰ বেচাৰাজিত স্বাধীনতা সংগ্রামী শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলৰ জীৱনী উন্মোচন আৰু ১১৫সংখ্যক জন্ম জয়ন্তী অনুষ্ঠান উপলক্ষে প্রধানমন্ত্রীৰ বার্তা
“শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলৰ কর্মৰাজি বর্তমান প্রজন্মৰ বাবে অতি উপযোগী আৰু সেইবোৰে ভৱিষ্যৎ প্রজন্মক প্ৰেৰণা যোগাব”
04 APR 2022 8:54PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিংযোগে গুজৰাটৰ বেচাৰাজিত মহান স্বাধীনতা সংগ্রামী শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলৰ ১১৫সংখ্যক জন্ম জয়ন্তী অনুষ্ঠান উপলক্ষে ভাষণ আগবঢ়োৱাৰ লগতে তেওঁৰ এখন জীৱনী উন্মোচন কৰে। অনুষ্ঠানত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্রী শ্রী ভূপেন্দ্রভাই পেটেলৰ লগতে একাংশ বিশিষ্ট ব্যক্তি উপস্থিত থাকে।
এই উপলক্ষে বেচাৰাজিৰ পবিত্র ভূমি তথা মহান স্বাধীনতা সংগ্রামী আৰু সমাজ সংস্কাৰক শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলৰ প্রতি প্রধানমন্ত্রীয়ে গভীৰ শ্রদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে৷ ভাষণ প্ৰসংগত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহান স্বাধীনতা সংগ্রামী শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলৰ সমাজ সেৱাৰ প্ৰতি উদাৰতা আৰু নিঃস্বার্থ ত্যাগৰ কথা উল্লেখ কৰে। মহাত্মা গান্ধীৰ আহ্বানত প্রহ্লাদজী পেটেলে স্বাধীনতা সংগ্রামত যোগদান কৰে আৰু সূদীর্ঘ দিন তেওঁ সবৰমতী আৰু ইয়েৰাৱাড়াত কাৰাবাস খাটিছিল৷
শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলৰ 'দেশ সৰ্বপ্ৰথম' মনোভাৱৰ কথা উল্লেখ কৰি প্রধানমন্ত্রীয়ে কয় যে প্রহ্লাদজী পেটেলৰ পিতৃৰ যেতিয়া মৃত্যু হৈছিল, তেতিয়া তেওঁ কাৰাবন্দী আছিল৷ অসহনীয় বেদনা সত্বেও শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলে পিতৃৰ শেষকৃত্য অনুষ্ঠানত যোগ দিয়াৰ বাবে ঔপনিৱেশিক শাসকসকলে ক্ষমা প্রার্থনাৰ যি চর্ত ৰাখিছিল, সেয়া তেওঁ প্রত্যাখ্যান কৰিছিল। শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলে বহু স্বাধীনতা সংগ্রামীক বিভিন্ন ধৰণে সহায় কৰিছিল, যিসকলে গোপনে কাম কৰিছিল৷ প্রধানমন্ত্রীয়ে স্বাধীনতাৰ পাছত স্বায়ত্ত শাসিত ৰাজ্যসমূহৰ একত্ৰীকৰণত চর্দাৰ পেটেলক সহায় কৰাৰ বাবে তেওঁ যি ভূমিকা পালন কৰিছিল বুলিও দোঁহাৰে৷ প্রধানমন্ত্রীয়ে আক্ষেপ কৰি কয় যে এনে বহু মহান স্বাধীনতা সংগ্রামী আছে, যিসকলৰ কথা ইতিহাসৰ পাতত স্থান পোৱা নাই। শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলৰ পত্নী কাশীবাৰ প্ৰতিও প্রধানমন্ত্রীয়ে শ্ৰদ্ধা নিবেদন কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে সজোৰে কয় যে নৱ প্রজন্মক অনুপ্রাণিত কৰিবলৈ স্বাধীনতা সংগ্রামীসকলকে ধৰি বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলৰ জীৱন আৰু তেওঁলোকৰ কথা লিপিবদ্ধ কৰাটো অত্যন্ত জৰুৰী।
প্রধানমন্ত্রীয়ে স্বাধীনতা সংগ্রামীসকলৰ বিভিন্ন অজ্ঞাত বিষয়ক লৈ গৱেষণা কৰাৰ লগতে সেয়া উন্মোচন কৰাৰ বাবে সকলো বিশ্ববিদ্যালয়ৰ প্রতি আহ্বান জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়, "নতুন ভাৰত নিৰ্মাণত আমি শ্রী প্রহ্লাদজী পেটেলৰ দৰে স্বাধীনতা সংগ্রামীসকলক স্মৰণ কৰা উচিত।”

Prime Minister's Office
PM’s message at the 115th Janam Jayanti event and release of biography of freedom fighter Shri Prahladji Patel at Becharaji, Gujarat
“Work of Shri Prahladji Patel will be useful for current generation and will inspire future generations”
04 APR 2022 8:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri, Narendra Modi, addressed the 115th Janam Jayanti and release of biography event of Shri Prahladji Patel at Becharaji, Gujarat via a video message today. Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
The Prime Minister paid homage to the glorious land of Becharaji and bowed to the memory of the freedom fighter, social worker Shri Prahladji Patel. The Prime Minister noted Shri Prahladji Patel’s generosity in social service and his sacrifice. The freedom fighter joined the freedom struggle on the call of Mahatma Gandhi and underwent imprisonment in Sabarmati and Yerawada .
The Prime Minister narrated the incident which symbolized the spirit of ‘nation first’ in Shri Prahladji Patel. Shri Patel’s father passed away when he was incarcerated but Shri Prahladji Patel did not accept the conditions of apology that were put forward by the colonial rulers for allowing him to perform the last rites. He also supported many freedom fighters who were fighting underground. The Prime Minister also underlined the role of Shri Prahladji Patel in helping Sardar Patel in merger of princely states after independence. The Prime Minister lamented that many such great freedom fighters do not find any mention in the history books. The Prime Minister also paid tributes to Shri Prahladji Patel’s wife Kashi Ba. The Prime Minister said that documentation of life and working style of great personalities is very important as it inspires the young generation.
The Prime Minister appealed to all the universities to research and publish the unknown aspects of the freedom fighters. We should remember freedom fighters like Shri Prahladji Patel in the enterprise of building New India, the Prime Minister said.