Ministry of Health and Family Welfare
913 new cases reported in last 24 hours; less than 1,000 after 715 days
Daily COVID Deaths less than 10 today
Over 1.86 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
04 APR 2022 11:47AM by PIB Delhi
In a significant development, following a continuous downward trend, India’s Active Caseload (12,597) today has declined to less than 13,000 mark after 714 days. Active cases now constitute 0.03% of the country's total Positive Cases. The caseload was 12,974 Active Cases on 18th April 2020.
In another significant development, India’s daily new cases reported today (913) have also declined below 1,000 mark after 715 days. Daily new COVID cases were 991 on 18th April 2020.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.76%. 1,316 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,95,089. Daily deaths reported are less than 10 today.
The last 24 hours saw a total of 3,14,823 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 79.10 Cr (79,10,79,706) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.22% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.29%.
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 184.70 Cr (1,84,70,83,279) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,21,87,532 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.86 Cr (1,86,39,260) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403809
2nd Dose
10001647
Precaution Dose
4483046
FLWs
1st Dose
18413439
2nd Dose
17513757
Precaution Dose
6915586
Age Group 12-14 years
1st Dose
18639260
Age Group 15-18 years
1st Dose
57333277
2nd Dose
38548306
Age Group 18-44 years
1st Dose
554759695
2nd Dose
467231694
Age Group 45-59 years
1st Dose
202775699
2nd Dose
185636455
Over 60 years
1st Dose
126757912
2nd Dose
115626977
Precaution Dose
12042720
Precaution Dose
2,34,41,352
Total
1,84,70,83,279

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯১৩ রিপোর্ত তৌরকখি; নুমিৎ ৭১৫কী মতুংদা ১০০০দগী তাখি
কোবিদনা মরম ওইরগা নোংমদা শিখিবশিংগী মশিং অদু ঙসি ১০দগী তাখি
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ করোর ১.৮৬ হেন্না কাপখ্রে
04 APR 2022 11:47AM by PIB Imphal
মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১২,৫৯৭) অসি নুমিৎ ৭১৪গী মতুংদা ঙসি ১৩,০০০দগী হন্থখ্রে। লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ০.০৩% এক্তিব কেসশিংনা ওই। ২০২০গী এপ্রিল ১৮দা ওইখিবা কেসলোদ অদু এক্তিব কেস ১২,৯৭৪ ওইখি।
অতোপ্পা য়াম্না নরু ওইবা অহোংবা অমদা, ভারতকী ঙসি থেংনখিবা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেসশিং (৯১৩) অদুসু নুমিৎ ৭১৫গী মতুংদা ১,০০০গী মখাদা লৈখ্রে। নোংমগী ওইবআ অনৌবা কোবিদ কেসশিংগী মশিং অদু ২০২০গী এপ্রিল ১৮দা ৯৯১ ওইখি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৬%তা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১,৩১৬ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৯৫,০৮৯ শুখ্রে। নোংমদা শিখিবগী মশিং অদু ঙসিগী ওইনা ১০দগী হন্থনা থেংনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৩,১৪,৮২৩ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৯.১০ (৭৯,১০,৭৯,৭০৬) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২২% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২৯% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি।
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮৪.৭০ (১,৮৪,৭০,৮৩,২৭৯) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,২১,৮৭,৫৩২গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌজিক ফাওবদা এদোলেসেন্ত করোর ১.৮৬ (১,৮৬,৩৯,২৬০)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪০৩৮০৯
অনিশুবা দোজ
১০০০১৬৪৭
প্রিকোসন দোজ
৪৪৮৩০৪৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪১৩৪৩৯
অনিশুবা দোজ
১৭৫১৩৭৫৭
প্রিকোসন দোজ
৬৯১৫৫৮৬
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
১৮৬৩৯২৬০
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫৭৩৩৩২৭৭
অনিশুবা দোজ
৩৮৫৪৮৩০৬
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫৪৭৫৯৬৯৫
অনিশুবা দোজ
৪৬৭২৩১৬৯৪
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০২৭৭৫৬৯৯
অনিশুবা দোজ
১৮৫৬৩৬৪৫৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৬৭৫৭৯১২
অনিশুবা দোজ
১১৫৬২৬৯৭৭
প্রিকোসন দোজ
১২০৪২৭২০
প্রিকোসন দোজ
২,৩৪,৪১,৩৫২
অপুনবা
১,৮৪,৭০,৮৩,২৭৯