Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 11-12 March
PM to address Gujarat Panchayat Mahasammelan; event to be attended by over one lakh panchayati raj representatives from the State
PM to dedicate building of Rashtriya Raksha University to the nation and deliver its first Convocation address
RRU has been set up to meet the need for high quality trained manpower in various wings of policing, criminal justice and correctional administration
PM to declare open the 11th Khel Mahakumbh
Started under the visionary leadership of PM as the then Gujarat CM in 2010, the Mahakumbh has revolutionized the sports ecosystem in Gujarat
09 MAR 2022 6:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 11-12 March, 2022. At around 4 PM on 11th March, Prime Minister will participate in Gujarat Panchayat Mahasammelan and address the gathering. Prime Minister will dedicate the building of Rashtriya Raksha University (RRU) to the nation on 12th March at 11 AM. He will also deliver the first Convocation address of the RRU as the Chief Guest. At around 6:30 PM, Prime Minister will declare open the 11th Khel Mahakumbh and deliver an address on the occasion.
Gujarat has three tier Panchayati Raj structure, with 33 district panchayats, 248 taluka panchayats and over 14,500 gram panchayats. ‘Gujarat Panchayat Mahasammelan: Aapnu Gaam, Aapnu Gaurav’ will witness participation of more than 1 lakh representatives from the three ties of the Panchayati Raj institutions in the State.
Rashtriya Raksha University (RRU) was set up to meet the need for high quality trained manpower in various wings of policing, criminal justice and correctional administration. Government set up a national police university named Rashtriya Raksha University by upgrading the Raksha Shakti University which was established by the Government of Gujarat in 2010. The University, which is an Institution of National Importance, commenced its operations from 1st October, 2020. The University will develop synergies with the private sector by leveraging knowledge and resources from the industry and would also set up Centres of Excellence in various fields relating to police and security.
RRU offers academic programs from diploma to doctorate level in various areas of policing and internal security such as police science and management, criminal law and justice, cyber psychology, information technology, artificial intelligence and cyber security, crime investigation, strategic languages, internal defence and strategies, physical education and sports, coastal and maritime security. Currently, 822 students from 18 States are enrolled in these programs.
Started in 2010 in Gujarat under the visionary leadership of the then Chief Minister Shri Narendra Modi, with 16 sports and 13 lakh participants, Khel Mahakumbh today encompasses 36 general sports and 26 para sports. Over 45 lakh sportspersons have registered for 11th Khel Mahakumbh.
Khel Mahakumbh has revolutionized the sports ecosystem in Gujarat. With no age bar, it witnesses participation of people from across the State who compete in various events over a period of one month. It is a unique confluence of traditional sports like kabaddi, kho-kho, tug of war, yogasana, mallakhambh and modern sports like artistic skating, tennis and fencing. It has played an important role in identifying raw talent in sports at the grassroot level. It has also given a thrust to para sports in Gujarat.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মার্চ ১১-১২দা গুজরাত্তা চৎকদৌরি
পি.এম.না গুজরাত পঞ্চায়ৎ মহাসম্মেলন্দা ৱা ঙাংগদৌরি; থৌরম অসিদা রাজ্য অসিগী পঞ্চায়ৎ রাজকী মীহুৎ লাখ অমা হেনবদা শরুক য়াগদৌরি
পি.এম.না জাতিদা রাস্ত্রিয় রক্ষা য়ুনিভর্সিতীগী বিল্দিং খুৎশিন্নগদৌরি অমসুং মসিগী অহানবা কনভোকেসন্দা ৱা ঙাংগদৌরি
পোলিসিং, ক্রিমিনেল জস্তিস অমসুং করেক্সনেল এদমিনিস্ত্রেসনগী তোঙান-তোঙানবা ৱিংশিংদা হায় ক্বালিতী ত্রেন্দ মেনপাৱর মথৌ তারিবা অদু থুংহন্নবা আর.আর.য়ু. লিংখৎখি
পি.এম.না ১১শুবা খেল মহাকুম্ভ হৌরে হায়না লাউথোক্কদৌরি
২০১০দা মতম অদুগী গুজরাতকী সি.এম. ওইনা পি.এম.গী মীৎয়েং শান্না উবা ঙম্বা লীচিং মখাদা হৌদোকখি, মহাকুম্ভনা গুজরাত্তা স্পোর্তস ইকোসিস্তেম রিভোল্যুনাইজ তৌখি
09 MAR 2022 6:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ১১-১২, ২০২২দা গুজরাত্তা চৎকদৌরি। মার্চ ১১গী নুমিদাং ৱাইরম পুং ৪ তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত পঞ্চায়ৎ মহাসম্মেলনদা শরুক য়াগদৌরি অমসুং মীতিন অদুদা ৱা ঙাংগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ১২গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা জাতিদা রাস্ত্রীয় রক্ষা য়ুনিভর্সিতী (আর.আর.য়ু)গী বিল্দিং খুৎশিন্নগনি। মহাক্না অথোইবা মীথুংলেন অমা ওইনা আর.আর,য়ু.গী অহানবা কনভোকেসন্দা ৱা ঙাংগনি। নুমিদাং ৱাইরম পুং ৬:৩০ তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা ১১শুবা খেল মহাকুম্ভ হৌদোক্কনি অমসুং থৌরম অসিদা ৱা ঙাংগনি।
গুজরাত্তা জিলা পঞ্চাবৎ ৩৩, তলুকা ২৪৮ অমসুং গ্রাম পঞ্চায়ৎ ১৪,৫০০ হেন্না লৈবগা লোয়ননা পঞ্চায়তি রাজ স্ত্রকচর অসি তায়র অহুম লৈ। ‘গুজরাত পঞ্চায়ৎ মহাসম্মেলন’ অপনু গাম, অপনু গৌরব’ অসিদা রাজ্য অসিদা লৈরিবা পঞ্চায়তি রাজ স্ত্রকচরগী তায়র অহুমদগী মীহুৎ লাখ ১ হেনবনা শরুক য়াবা উবা ফংগনি।
পোলিসিং, ক্রিমিনেল জস্তিস অমসুং করেক্সনেল এদমিনিস্ত্রেসনগী তোঙান-তোঙানবা ৱিংশিংদা হায় ক্বালিতী ত্রেন্দ মেনপাৱর মথৌ তারিবা অদু থুংহন্নবা রাস্ত্রীয় রক্ষা য়ুনিভর্সিতী (আর.আর.য়ু) লিংখৎখি। সরকারনা ২০১০ গুজরাত সরকারনা লিংখৎখিবা রক্ষা শক্তি য়ুনিভর্সিতী অসি অপগ্রেদ তৌদুনা রাস্ত্রীয় রক্ষা য়ুনিভর্সিতী হায়না মীংথোন্দুনা নেস্নেল পুলিস য়ুনিভর্সিতী অমা লিংখৎখি। জাতিগী ওইনা মরু ওইবা ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা য়ুনিভর্সিতী অসি ২০২০গী ওক্তোবর ১দগী ওপরেসন তৌবা হৌখি। য়ুনিভর্সিতী অসিনা ইন্দস্ত্রীদগী লৌশিং অমসুং রিসোর্সশিং লৌদুনা প্রাইবেৎ সেক্তরগা লোয়ননা সীনর্জীশিং দিবেলপ তৌগনি অমসুং পুলিস অমসুং সেক্যুরিতীগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা লমশিংদা সেন্তর ফোর এক্সিলেন্স লিংখৎকনি।
আর.আর.য়ু.না পুলিস সাইন্স অমসুং মেনেজমেন্ত, ক্রিমিনেল লো অমসুং জস্তিস, সাইবর সাইকোলোজী, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী, আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স অমসুং সাইবর সেক্যুরিতী, ক্রাইম ইনভেস্তিগেসন, স্ত্রেতেজিক লেংগ্বেজ, ইন্তর্নেল দিফেন্স অমসুং স্ত্রেতেজীশিং, ফিজিকেল এজুকেসন অমসুং স্পোর্তস, কোস্তেল অমসুং মেরিন সেক্যুরিতী অসিগুম্বা পোলিসিং অমসুং ইন্তর্নেল সেক্যুরিতীগী তোঙান-ওঙানব লমশিংদা দিপ্লোমাদগী দোক্তরেৎকী থাক ফাওবগী একাদেমিক প্রোগ্রামশিং ফংহল্লি। হৌজিক্কী ওইনা রাজ্য ১৮দগী মহৈরোয় ৮২২না প্রোগ্রামশিং অসিদা এনরোল তৌখ্রে।
স্পোর্তস ১৬ অমসুং শরুক য়াবা মীওই লাখ ১৩গা লোয়ননা ২০১০দগী গুজরাত্তা মতম অদুগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েং শান্না উবা ঙম্বা লীচিং মখাদা হৌখিবা খেল মহাকুম্ভা অসি ঙসিদি জেনরেল স্পোর্তস ৩৬ অমসুং পেরা স্পোর্তস ২৬ কোনশিনবা ঙম্লে। শান্নরোয় লাখ ৪৫ হেনবনা ১১শুবা খেল মহাকুম্ভ অসিগীদমক রেজিস্তর তৌখি।
ল মহাকুম্ভ অসিনা গুজরাত্তা স্পোর্তস ইকোসিস্তেমবু রিভোল্যুসনাইজ তৌখি। চহিগী অকক্নবা লৈহনদনা মসিদা থা অমা চুপ্না চত্থগদবা তোঙান-তোঙানবা ইভেন্তশিংদা রাজ্য অসিগী মীওই কয়ানা শরুক য়াবা উবা ফংগনি। মসিদা কবাদ্দী, খো-খো, থৌরি চীংনবী, য়োগসনস, মল্লাখম্ভ অসিগুম্বা ত্রেদিস্নেল স্পোর্তসশিং অমসুং আর্তিস্তিক স্কেতিং, তেনিস অমসুং ফেন্সিং অসিগুম্বা মোদর্ন স্পোর্তসকী তোপ-তোপ্পা অপুনবা অমনি। মসিদনা গ্রাসরুৎ লেবেলদা স্পোর্তসকী অনৌবা তেলেন্ত মশক খঙদোকপদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি। মসিনা গুজরাত্তা পেরা স্পোর্তসকী শাহৌ অমসু পীখি।