Prime Minister's Office
PM addresses at the Golden Jubilee and 36th Statehood Day celebrations of Arunachal Pradesh
“Be it the Anglo-Abor war or the security of the border after independence, the tales of valour of the people of Arunachal are a priceless heritage for every Indian”
“The path of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas will ensure a better future for Arunachal Pradesh”
“Eastern India, specially North-Eastern India will be the engine of India’s development in 21st century”
“We are working with full force to make Arunachal a major gateway to East Asia. In view of the strategic role of Arunachal, modern Infrastructure is being built in the state”
20 FEB 2022 12:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated people of Arunachal Pradesh on the Golden Jubilee and 36th Statehood Day celebrations of Arunachal Pradesh. He lauded them for strengthening their identity as the land of the rising sun over the last 50 years. He also quoted lines from the famous Bharat Ratna, Dr Bhupen Hazarika’s famous song ‘Arunachal Hamara’. He was speaking on the occasion of Golden Jubilee and 36th Statehood Day celebrations of Arunachal Pradesh today.
The Prime Minister praised Arunachal Pradesh for promoting the feeling of patriotism and social harmony and also for preserving the cultural legacy of the country. He paid tributes to the martyrs from Arunachal Pradesh who laid down their lives for the country. “Be it the Anglo-Abor war or the security of the border after independence, the tales of valour of the people of Arunachal are a priceless heritage for every Indian”, the Prime Minister said.
The Prime Minister recalled his many visits to the state and expressed satisfaction with the pace of development under the Double-Engine-Government under the Chief Minister Shri Pema Khandu. “The Path of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas will ensure a better future for Arunachal Pradesh”, he said.
The Prime Minister reiterated his belief that Eastern India, specially North-Eastern India will be the engine of India’s development in 21st century. He also listed steps undertaken during the last 7 years. Extensive work is going on in the field of connectivity and power infrastructure and that is making the lives and business in Arunachal Pradesh easier. All capitals in the region are being rail-connected on priority basis. “We are working with full force to make Arunachal a major gateway to East Asia. In view of the strategic role of Arunachal, modern Infrastructure is being built in the state”, said the Prime Minister.
The Prime Minister noted Arunachal progressing in harmony with nature and culture. “Due to your efforts, Arunachal is one of the most important area of Bio Diversity”, the Prime Minister complimented the people of Arunachal Pradesh.
Shri Modi also expressed happiness on the Chief Minister’s efforts for development in the fields of health, education, skill development, women empowerment and self-help groups. The Prime Minister also praised the Union Law Minister Shri Kiren Rijiju for continuously working for the development of the state.
The Prime Minister also reiterated his commitment for realising Arunachal’s tourism potential at the global level.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অৰুণাচল প্ৰদেশৰ সোণালী জয়ন্তী আৰু ৩৬ সংখ্যক প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উদযাপনত ভাষণ দিয়ে
"স্বাধীনতাৰ পিছত এংলো-আবুৰ যুদ্ধ হওঁক বা সীমান্তৰ নিৰাপত্তা ই হওঁক, অৰুণাচলৰ জনসাধাৰণৰ বীৰত্বৰ কাহিনী প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ বাবে এক মূল্যৱান উত্তৰাধিকাৰী"
"সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা সদশাৰ পথে অৰুণাচল প্ৰদেশৰ বাবে এক উন্নত ভৱিষ্যত নিশ্চিত কৰিব"
"পূৱ ভাৰত আৰু বিশেষকৈ উত্তৰ-পূব ভাৰত একবিংশ শতিকাত দেশৰ উন্নয়নৰ ইঞ্জিন হৈ পৰিব"
"অৰুণাচলক পূব এছিয়াৰ এক মুখ্য প্ৰৱেশদ্বাৰ হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ আমি আমাৰ সকলো শক্তিৰে কাম কৰি আছো। ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্ৰতো অৰুণাচলৰ ভূমিকাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আধুনিক আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ কৰা হৈছে"
20 FEB 2022 12:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অৰুণাচল প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণক তেওঁলোকৰ সোণালী জয়ন্তী আৰু ৩৬ সংখ্যক ৰাজ্যিক দিৱস উদযাপনৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে। তেওঁ তেওঁলোকক প্ৰশংসা কৰি কয় যে উদীয়মান সূৰ্যৰ এই পৰিচয়, এই নতুন শক্তিক এই ৫০ বছৰত আপোনালোক সকলোৱে কঠোৰ পৰিশ্ৰমী, দেশপ্ৰেমী ভগ্নী আৰু ভাতৃসকলে নিৰন্তৰ ভাৱে শক্তিশালী কৰি আহিছে। তেওঁ বিখ্যাত ভাৰত ৰত্ন ড০ ভূপেন হাজৰিকাৰ বিখ্যাত গীত 'অৰুণাচল হামাৰা'ৰ শাৰীবোৰো স্মৰণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আজি অৰুণাচল প্ৰদেশৰ সোণালী জয়ন্তী আৰু ৩৬ সংখ্যক প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উদযাপন উপলক্ষে ভাষণ প্ৰদান কৰে।
দেশপ্ৰেম আৰু সামাজিক সম্প্ৰীতিৰ ভাৱনা কঢ়িয়াই অনা আৰু দেশৰ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্য সংৰক্ষণৰ বাবে অৰুণাচল প্ৰদেশক প্ৰশংসা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "অৰুণাচল প্ৰদেশে যি ধৰণে এক নতুন উচ্চতা প্ৰদান কৰিছে, আপুনি ইয়াৰ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যক যিদৰে লালন কৰিছে, আপুনি পৰম্পৰা আৰু প্ৰগতিক যিধৰণে গ্ৰহণ কৰিছে, সেইদৰে দেশপ্ৰেম আৰু সামাজিক সম্প্ৰীতিৰ ভাৱনা কঢ়িয়াই আনিছে। তেওঁ সমগ্ৰ দেশৰ বাবে এক অনুপ্ৰেৰণা। তেওঁ অৰুণাচল প্ৰদেশৰ শ্বহীদসকলক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে যিয়ে নিজকে ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতি সমৰ্পিত কৰিছিল। "স্বাধীনতাৰ পিছত এংলো-আবুৰ যুদ্ধ হওঁক বা সীমান্তৰ নিৰাপত্তা ই হওঁক, অৰুণাচলৰ জনসাধাৰণৰ বীৰত্বৰ কাহিনী প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ বাবে এক মূল্যৱান উত্তৰাধিকাৰী।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজ্যখনলৈ তেওঁৰ বহুতো ভ্ৰমণৰ কথা স্মৰণ কৰে আৰু মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী পেমা খাণ্ডুৰ নেতৃত্বত দ্বৈত ইঞ্জিন-চৰকাৰৰ অধীনত উন্নয়নৰ গতিত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে। "সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকাৰ প্ৰচেষ্টাই অৰুণাচল প্ৰদেশৰ বাবে এক উন্নত ভৱিষ্যত নিশ্চিত কৰিব।"
নিজৰ বিশ্বাসৰ কথা দোহাৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "এয়া মোৰ দৃঢ় বিশ্বাস যে একবিংশ শতিকাত পূব ভাৰত আৰু বিশেষকৈ উত্তৰ-পূব ভাৰত দেশৰ বিকাশৰ ইঞ্জিন হৈ পৰিব। এই মনোভাৱৰ সৈতে, অৰুণাচল প্ৰদেশৰ উন্নয়ন ত্বৰান্বিত কৰাৰ বাবে যোৱা 7 বছৰত অভূতপূৰ্ব কাম কৰা হৈছে। সংযোগ আৰু বিদ্যুৎ আন্তঃগাঁথনিৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক কাম চলি আছে আৰু ই অৰুণাচল প্ৰদেশত জীৱন আৰু ব্যৱসায় সহজ কৰি তুলিছে। অঞ্চলটোৰ সকলো ৰাজধানীক অগ্ৰাধিকাৰৰ ভিত্তিত ৰেলৰ দ্বাৰা সংযোগ কৰা হৈছে। "অৰুণাচলক পূব এছিয়াৰ এক মুখ্য প্ৰৱেশদ্বাৰ হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ আমি আমাৰ সকলো শক্তিৰে কাম কৰি আছো। ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্ৰতো অৰুণাচলৰ ভূমিকাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আধুনিক আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে অৰুণাচল প্ৰকৃতি আৰু সংস্কৃতিৰ সৈতে সংগতি ৰাখি প্ৰগতিৰ পথত আছে। অৰুণাচল প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণক অভিনন্দন জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "আপোনাৰ প্ৰচেষ্টাৰ বাবে অৰুণাচল হৈছে জৈৱ বৈচিত্ৰ্যৰ অন্যতম গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰ।"
স্বাস্থ্য, শিক্ষা, দক্ষতা বিকাশ, মহিলা সৱলীকৰণ আৰু স্ব-সহায়ক গোটসমূহৰ উন্নয়নৰ বাবে মুখ্যমন্ত্ৰীৰ প্ৰচেষ্টাত শ্ৰী মোদীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেন্দ্ৰীয় আইন মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেন ৰিজিজুক ৰাজ্যখনৰ উন্নয়নৰ বাবে নিৰন্তৰ কাম কৰাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্ব স্তৰত অৰুণাচলৰ পৰ্যটনৰ সম্ভাৱনা উপলব্ধি কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিও দোহাৰে।