Ministry of Women and Child Development
WOMEN AND CHILD DEVELOPMENT MINISTRY INVITES NOMINATIONS FOR NARI SHAKTI PURASKAR-2021
AWARDS RECOGNISE OUTSTANDING WORK IN THE FIELDS OF ECONOMIC AND SOCIAL EMPOWERMENT OF WOMEN
ONLINE APPLICATIONS/NOMINATIONS ARE OPEN TILL 31st JANUARY, 2022
06 JAN 2022 3:06PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development has invited Nominations for the Nari Shakti Puraskar-2021. Applications/ Nominations will be accepted only through online mode and may be filed at the portal www.awards.gov.in. All Applications/ Nominations received upto 31st January, 2022 will be considered for Nari Shakti Puruskar for the year 2021.
The Awards recognise outstanding work in the fields of economic and social empowerment of women. Nari Shakti Puraskar-2021 will be conferred by the Ministry of Women and Child Development on the occasion of International Women’s Day i.e., 8th March, 2022.
Guidelines regarding eligibility criteria and other details for Nari Shakti Puraskar are available at https://wcd.nic.in/acts/guidelines-nari-shakti-puraskar-2021-onwards
The Ministry of Women and Child Development confers Nari Shakti Puraskar every year to individuals and institutions in recognition of their service towards the cause of women empowerment, especially vulnerable and marginalized women. The award carries a certificate and a cash amount of rupees Two Lakh per awardee.
The awards are open to all individuals and institutions. The maximum number of awards (including individual and institutional) could be 15. However, any relaxation to this maximum number may be permitted at the discretion of the selection committee, Chaired by the Minister of Women and Child Development.
Self-nominations & recommendations for the Awards are also considered. The Selection Committee may also, suo-moto, recommend an individual/institution for the award with sufficient justification.
A Screening Committee, headed by a Joint Secretary level Officer of the Ministry of Women and Child Development, will scrutinize and shortlist the nominations received for the Awards considering the achievements of institutions and individuals, applied/recommended for the Awards. The final selection of the Awardees is made by a Selection Committee, chaired by the Union Minister of Women and Child Development, on the basis of recommendations of the Screening Committee.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
ৱুমেন অমদি চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না নারি শক্তি পুরস্কর-২০২১গীদমক নোমিনেসনশিং কৌরি
নুপীশিংগী শেন্মীৎলোন অমদি সোসিএল এমপৱার্মেন্তগী ফিল্দশিংদা থোইদোক-হেন্দোক্না থবক তৌরিবা অদু এৱার্দশিংনা মশক খঙবা উৎলি
২০২২গী জানুৱারি ৩১ ফাওবা ওনলাইন এপ্লিকেসনশিং/নোমিনেসনশিং হাংলি
06 JAN 2022 3:06PM by PIB Imphal
ৱুমেন অমদি চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না নারি শক্তি পুরস্কর-২০২১গীদমক নোমিনেসনশিং কৌখ্রে৷ এপ্লিকেসনশিং/নোমিনেসনশিং অদু ওনলাইন মোদ খক্তদা লৌশিনগনি অমদি www.awards.gov.in পোর্তেলদা মেনশিনবা য়াগনি৷ ২০২২গী জানুৱারি ৩১ ফাওবদা লাকখিবা এপ্লিকেসনশিং/নোমিনেসনশিং অদু ২০২১ চহিগী নারি শক্তি পুরস্করগীদমক খন্নগনি৷
এৱার্দশিং অসিনা নুপীশিংগী শেন্মীৎলোন অমদি সোসিএল এমপৱার্মেন্তগী ফিল্দশিংদা থোইদোক-হেন্দোক্নবা থবক তৌরিবা অদুবু মশক খঙবা উৎলি৷ নারি শক্তি পুরস্কর-২০২১ অসি মালেমগী নুপীগী নুমিৎ, ২০২২গী মার্চ ৮গী থৌরমদা ৱুমেন অমদি চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না খুৎশিন্নগনি৷
নারি শক্তি পুরস্করগী ইলিজিবিলিতী ক্রাইতরিয়া অমদি অতোপ্পা অকুপ্পা মরোলশিং অদুগা মরী লৈনবা গাইদলাইনশিং অদু https://wcd.nic.in/acts/guidelines-nari-shakti-puraskar-2021-onwardsদা ফংগনি৷
মীওই খরনা নত্রগা ইন্সতিত্যুসনশিংনা নুপীশিং মরু ওইনা ফিভম শোকপা য়ানা লৈরিবা অমদি মার্জিনেলাইজ নুপীশিংবু শক্তি পীনবা হোৎনবদা মখোয়না কৎথোকখিবা অদুবু মশক খঙবিনবা ৱুমেন অমদি চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না নারি শক্তি পুরস্কর অসি চহি খুদিংগী ওইনা মীওইশিং অসিদা অমদি ইন্সতিত্যুসনশিংদা খুৎশিন্নরি৷ এৱার্দ অসিদা সর্তিফিকেৎ অমা অমদি শেল ওইনা মীওই অমমমদা নুপী লাখ অনিগী মনা পীরি৷
এৱার্দশিং অসি মীওই পুম্নমক্তা অমদি ইন্সতিত্যুসনশিংগীদমক থোং হাংলি৷ এৱার্দশিংগী খ্বাইদগী য়াম্বা মশিং(মীওইশিং অমদি ইন্সতিত্যুসনশিং য়াওনা) অসি ১৫ ওইবা য়াই৷ অদুম ওইনমক, হায়রিবা মেক্সিমম নম্বর অসিদা রিলেক্সেসন থম্লকপা হায়বসি ৱুমেন অমদি চাইল্দ দিবেলপমেন্তগী মন্ত্রীনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা সেলেক্সন কম্মিতীনা অয়াবা পীরকপা য়াই৷
এৱার্দশিং অসিগীদমক সেল্ফ-নোমিনেসনশিং অমদি রিকম্মেন্দেসনশিং তৌবসু য়াই৷ সেলেক্সন কম্মিতীনসু জস্তিফিকেসন নিংথিনা তৌদুনা এৱার্দ অসিগীদমক ইন্দিবিজ্যুএল/ইন্সতিত্যুসন অমা রিকম্মেন্দ তৌবা য়াই৷
ৱুমেন অমদি চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী লেবেল ওফিসর অমনা লমজিংখিবা স্ক্রিনিং কম্মিতী অমনা এৱার্দশিং অসিগীদমক এপ্লাই/রিকম্মেন্দ তৌরকখিবা ইন্সতিত্যুসনশিং অমদি ইন্দিবিজ্যুএলশিংগী এচিবমেন্তশিং অদু য়েংলগা এৱার্দশিং অসিগীদমক ফংখিবা নোমিনেসনশিং অদু স্ক্রুতিনাইজ তৌগনি অমদি সোর্তলিস্ত থোক্কগনি৷ স্ক্রিনিং কম্মিতীগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না এৱার্দীশিংগী অরোইবা সেলেক্সন অদু ৱুমেন অমদি চাইল্দ দিবেলপমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা থৌবুরেল ওইখিবা সেলেক্সন কম্মিতীনা খনগনি৷