Prime Minister's Office
Prime Minister's meeting with Prime Minister of Spain on the sidelines of G20 Summit in Rome
31 OCT 2021 9:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Pedro Sanchez, Prime Minister of Spain on the sidelines of the G20 Summit in Rome on 31 October 2021.
2. The two leaders welcomed the growing bilateral trade and investment linkages including the recent signing of the contract to procure 56 C295 aircrafts from Airbus Spain, 40 of which will be ‘Made in India’ in collaboration with Tata Advanced Systems. They agreed to further expand bilateral cooperation in new areas like e-mobility, clean tech, advanced materials and deep sea exploration. PM Modi invited Spain to invest in various sectors including Green Hydrogen, infrastructure and defence manufacturing and further take advantage of India’s National Infrastructure Pipeline, Asset Monetization Plan and the Gati Shakti Plan.
3. The two leaders discussed India-EU relations as well as cooperation on climate action and priorities at upcoming COP26. They also exchanged views on regional and global issues of mutual interest including Afghanistan and the Indo-Pacific.
4. PM Modi looks forward to welcoming PM Sanchez in India next year.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
রোমগী জি২০ সম্মিতকী সাইদলাইন্সতা স্পেনগী প্রধান মন্ত্রীগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীগী মীফম
31 OCT 2021 9:48PM by PIB Imphal
১. ২০২১গী ওক্তোবর ৩১দা পাংথোকখিবা রোমগী জি২০ সম্মিতকী সাইদলাইন্সতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্পেনগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী পেদ্রো সাঞ্চেজকা উন্নখ্রে৷
২. এয়রবস স্পেনদগী সি২৯৫ এয়রক্রাফত ৫৬ লৌশিন্নবা, মসিগী মনুংদা ৪০দি তাতা এদভান্স সিস্তেমশিংগা কোলাবোরেসন তৌদুনা ‘ভারত্তা শাগদৌরিবা’ এয়রক্রাফতশিংগী মতাংদা হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা শহি পীনখিবা য়াওনা ফিভম ফগৎলক্লিবা বাইলেতরেল ত্রেদ অমদি ইনবেস্তমেন্ত লিঙ্কেজশিংবু লিদর অনিনা তরাম্না ওকখি৷ মখোয়না ই-মোবিলিতী, ক্লিন তেখ, এদভান্স মেতরিএলশিং অমসুং দীপ সী এক্সপ্লোরেসনগুম্বা অনৌবা এরিয়াশিংদা মখাতানা বাইলেতরেল কোওপরেসন পীননবা য়ানখি৷ গ্রীন হাইদ্রোজেন, ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং দিফেন্স মেনুফেকচরিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা শেল থাদরক্নবা অমদি ভারতকী নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইন, এসেত মোনিতাইজেসন প্লান অমসুং গতি শক্তি প্লানগী খুদোংচাবা মখাতানা লৌননবা প্রধান মন্ত্রীনা স্পেনদা হায়জখি৷
৩. ইন্দিয়া-ই.য়ু. রিলেসনশিং অমদি ক্লাইমেত এক্সনদা কোওপরেসন পীনবা অমসুং লাক্কদৌরিবা সি.ও.পি.২৬তা প্রাইয়োরিতীশিং পীননবা লিদর অনিনা খন্ন-নৈনখি৷ আফগানিস্তান অমদি ইন্দো-পেসিফিক য়াওনা মুচুএল ইন্তরেস্তকী রিজনেল অমদি গ্লোবেল ইসুশিংদসু মখোয়না ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি৷
৪. মথংগী চহিদা ভারত্তা প্রধান মন্ত্রী সাঞ্চেজ ওক্ননবা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা শেম-শারি৷