Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi’s address to the gathering at the India Pavilion at Expo 2020 Dubai
01 OCT 2021 8:57PM by PIB Delhi
Namaste!
Welcome to the India Pavilion at Expo 2020 Dubai.This is a historic Expo.It is the first oneto be held in the Middle East,Africa and South Asia region.India is participating with one of the largest pavilions in the Expo. I am sure the Expo will go a long way in further building our deep and historical relations with UAE, and with Dubai.Let me begin by conveying greetings on behalf of Government and people of India to His Highness Sheikh Khalifa bin Zayed bin Al Nahyan, President of UAE and Ruler of Abu Dhabi.
I would also like to convey hearty congratulations to His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Prime Minister and Vice President of UAE and the Ruler of Dubai.Let me also express my best wishes to my brother, His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi. He has been instrumental in the progress we have achieved in our strategic partnership. I look forward to continuing our work for the progress and prosperity of both our countries.
Friends,
The main theme of Expo 2020 is:Connecting Minds, Creating the Future.The spirit of this theme is also seen in India's efforts as we move ahead to create a New India. I would also like to congratulate the Government of UAE for organising the Expo 2020 in a splendidway. This expo is also testimony to the resilience of mankind against the once in a century pandemic.
Friends,
The theme of India's pavilion is: Openness, Opportunity and Growth. Today's Indiais one of the most open countries in the world. Open to learning, open to perspectives open to innovation open to investment.That is why I invite you to come and invest in our nation.Today, India is a land of opportunities. Be it in the field of arts or commerce, industry or academia There is:Opportunity to discover, opportunity to partner,opportunity to progress.Come to India and explore these opportunities. India also offers you maximum growth.Growth in scale, growth in ambition, growth in results.Come to India and be a part of our growth story.
Friends,
India is famous for its vibrancy and diversity. We have different cultures, languages, cuisines, forms of art, music and dance. This diversity is reflected in our pavilion. Similarly, India is a power house of talent Our country is making many advances in the world of technology, research and innovation Our economic growth is powered by a combination of legacy industries and start-ups.India's pavilion will showcase the best of India across these multiple areas. It will also showcase investment opportunities in multiple sectors like health, textiles, infrastructure, services and more.Over the last seven years, the Government of India has undertaken several reforms to boost economic growth. We will keep doing more to continue this trend.
Friends,
As India celebrates 75 Years of Independence in the form of Amrit Mahotsav, we invite everyone to visit the India Pavilion and capitalise on the opportunities in the resurgent New India. Let us make the world a much better place to live with SabkaSaaath, SabkaVikas,SabkaVishwas,SabkaPrayas.
Thank you.
Thank you very much.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
এক্সপো ২০২০ দুবাইগী ইন্দিয়ন পেবিলিয়ন মীফমদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী ৱারোল
01 OCT 2021 8:57PM by PIB Imphal
খুরুমজরি!
এক্সপো ২০২০ দুবাইগী ইন্দিয়ন পেবিলিয়নদা তরাম্না ওকচরি৷ মসি ইতিহাসিক ওইরবা এক্সপো অমনি৷ মসি মিদল ইস্ত, অফ্রিকা অমদি সাউথ এসিয়া লমদমদা পাংথোক্কদৌরিবা অসিগী মনুংদা ইহান হানবনি৷ ভারতনা এক্সপো অসিদা পেবিলিয়ন খ্বাইদগী য়াম্বশিংগী মনুংদা অমা ওইদুনা শরুক য়ারি৷ য়ু.এ.ই.গা অমদি দুবাইগা ঐখোয়গী অচেৎপা অমদি ইতিহাসিক ওইরবা মরীশিং মখাতানা শেমগৎনবা এক্সপো অসিনা মতম শাংনা হোৎনগনি হায়না ঐনা থাজৈ৷ সরকারগী অমদি ভারতকী প্রজা মীয়ামগী মহুৎ শিন্দুনা য়ু.এ.ই.গী রাস্ত্রপতি অমদি অবু ধাবিগী রুলর, হিজ হাইনেস শৈখ খালিফা বিন জয়েদ বিন অল নায়ানদা ঐনা য়াইফ-পাউজেল পীজরি৷
য়ু.এ.ই.গী প্রধান মন্ত্রী অমদি উপ-রাস্ত্রপতি অমদি দুবাইগী রুলর, হিজ হাইনেস শৈখ মুহামদ বিন রসিদ এল মক্তুমদা ঐনা থমোই শেংনা থাগৎপা ফোংদোকচরি৷ ঐনা অবু ধাবিগী ক্রাউন প্রিন্স, হিজ হাইনেস শৈখ মুহামদ বিন জয়েদ অল নায়ানদসু য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি৷ ঐখোয়গী স্ত্রাতিজিক পার্তনরশিপ্তা ঐখোয়না ফংলিবা প্রোগ্রেস্তা মহাক অসি য়াম্না মরু ওইবা মীওই অমা ওইখ্রে৷ লৈবাক অনিমক চাওখৎপা পুরক্নবগীদমক ঐখোয়গী থবক মখা চত্থনবা ঐনা য়েংশিল্লি
মরুপশিং,
এক্সপো ২০২০গী মরু ওইবা থীম অদুদি:ৱাখল পুনশিনবা, তুংদা ফিভম শেম্বা অসিনি৷ থীম অসিগী স্পিরিত অসি অনৌবা ভারত অমা শেম্নবা ঐখোয়না চংশিল্লক্তুনা ভারতনা হোৎনরিবশিং অসিদা উবা ফংই৷ এক্সপো ২০২০বু য়াম্না ফজরবা মওংদা শিনবগীদমক য়ু.এ.ই. সরকারবু ঐনা থাগৎপা ফোংদোকচবা পামজৈ৷ মসিগী এক্সপো অসিনা চহি চা অমগী মনুংদা অমুক্তং থোকপা লাইনা-লাইচৎ অসিগী মাইয়োক্তা লান্থেংনদুনা মীওইবা খুনাইবু অৱাবশিংদগী থোক্লক্নবা হোৎনবগী খুদম অমসু ওইরি৷
মরুপশিং,
অথিংবা থমদবা, খুদোংচাবা অমদি গ্রোথনা ভারতকী পেবিলিয়নগী থীম ওইরি৷ ঙসিগী ভারত অসি মালেম অসিদা খ্বাইদগী অথিংবা থমদবা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমা ওইরি৷ লৈবাক অসিনা মহৈ-মশিং তম্বদা অথিংবা থমদে, ৱাখল্লোন ফোংদোকপদা অথিংবা থমদে, ইন্নোবেসনদা অথিংবা থমদে অমদি ইনবেস্তমেন্ত তৌবদসু অথিংবা থমদে৷ মরম অদুনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা লাকপিনবা অমসুং শেল থাদবিনবা ঐনা নখোয়দা হায়জরি৷ ঙসিদি, ভারত অসি খুদোংচাবশিংগী লৈবাক অমা ওইরে৷ আর্তস নত্রগা কম্মর্স, ইন্দস্ত্রী নত্রগা একাদমিয়াগী ফিল্দদবু ওইরবসু, দিস্কোবর তৌনবগী খুদোংচাবা, খুৎশম্নদুনা চৎমিন্ননবগী খুদোংচাবা, চাওখৎননবগী খুদোংচাবা লৈ৷ ভারত্তা লাকপিয়ু অমদি মসিগী খুদোংচাবশিং অসি লৌবিয়ু৷ নখোয়বু মেক্সিমম গ্রোথ লৈহন্নবসু ভারতনা ওফর তৌরি৷ ভারত্তা লাকপিয়ু অমদি ঐখোয়গী গ্রোথ স্তোরী অসিগী শরুক অমা ওইবিয়ু৷ স্কেলদা গ্রোথ লৈহনবা, পান্দম চাওথোকহনবা অমদি রিজল্তশিংদা গ্রোথ লৈহনবা৷ ভারত্তা লাকপিয়ু অমদি ঐখোয়গী গ্রোথ স্তোরীগী শরুক অমা ওইবিয়ু৷
মরুপশিং,
ভারত অসি মহাক্কী বাইব্রেন্সী অমদি দাইবর্সিতীগীদমক মমিং চৎলি৷ ঐখোয়গী তোঙান তোঙানবা চৎনবিশিং, লোনশিং, চিঞ্জাকশিং, আর্ত, ইশৈ অমদি জগোই মখলশিং লৈ৷ মসিগী দাইবর্সিতী অসি ঐখোয়গী পেবিলিয়নদা মমিং তারি৷ মতৌ অসিগুম্না, ভারত অসি তেলেন্তগী পৱার হাউস অমা ওইরি৷ ঐখোয়গী লৈবাকনা তেক্নোলোজী, রিসর্স অমদি ইন্নোবেসনগী ৱার্ল্দদা কা হেন্না খুমাং চাওশিল্লক্লি৷ ঐখোয়গী ইকোনোমিক গ্রোথ অসি লিগেসী ইন্দস্ত্রীশিং অমদি স্তার্ত-অপশিংগী অপুনবা শক্তম অমনা পৱার তৌই৷ ভারতকী পেবিলিয়ন অসিনা তোঙান তোঙানবা এরিয়াশিংদা ভারতকী খ্বাইদগী হেন্না তৌবা ঙম্বা অদু উৎলগনি৷ মসিনা হেল্থ, তেক্সতাইলশিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর,সর্ভিসেস অমদি অতোপ্পা সেক্তর কয়ামরোমদা ইনবেস্ত তৌবগী খুদোংচাবশিং অদু উৎলগনি৷ হৌখিবা চহি তরেৎ হেল্লকপা অসিদা, লৈবাক অসিদা শেল-থুমগী ফিভম হেন্না ফগৎনবা ভারত সরকারনা তোঙান তোঙানবা রিফোর্মশিং লৌখৎখ্রে৷ মসিগী ত্রেন্দ অসি মখা চত্থনবা ঐখোয়না হেন্না হোৎনগনি৷
মরুপশিং,
অমিৃত মহোতসবকী মওংদা ভারতনা মনিং-মখা তম্লকপা চহি ৭৫ শুরকপা পাংথোক্লিবনা, মীপুম খুদিংনা ইন্দিয়ন পেবিলিয়নদা লাকপিনবা অমদি অনৌবা ভারত অমা শেমগৎনবগী খুদোংচাবা অসি লৌহৌনবা ঐখোয়না হায়জরি৷ সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিস্বাস, সবকা প্রয়াসকা লোইননা হিংনবা মালেম অসি হেন্না শাফবা মফম অমা ঐথোয়না শেম্লসি৷
ময়াম্বু থাগৎচরি৷
ময়াম্বু হন্না হন্না থাগৎচরি৷