Prime Minister's Office
PM’s message at India Pavilion at Expo 2020 Dubai
“Expo will go a long way in further building our deep and historical relations with UAE, and with Dubai”
“This expo is also testimony to the resilience of mankind against the once-in-a-century pandemic”
“India offers you maximum growth - growth in scale, growth in ambition, growth in results. Come to India and be a part of our growth story”
“Our economic growth is powered by a combination of legacy industries and start-ups”
“Over the last seven years, the Government of India has undertaken several reforms to boost economic growth. We will keep doing more to continue this trend”
01 OCT 2021 8:53PM by PIB Delhi
In a message to the India Pavilion at Expo 2020 Dubai, the Prime Minister, Shri Narendra Modi called the expo historic and said “It is the first one to be held in the Middle East, Africa and South Asia region. I am sure, the Expo will go a long way in further building our deep and historical relations with UAE, and with Dubai.”
The Prime Minister greeted His Highness Sheikh Khalifa bin Zayed bin Al Nahyan, President of UAE and Ruler of Abu Dhabi and His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Prime Minister and Vice President of UAE and the Ruler of Dubai. The Prime Minister also expressed best wishes to, His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi by saying “he has been instrumental in the progress we have achieved in our strategic partnership. I look forward to continuing our work for the progress and prosperity of both our countries.”
The Prime Minister remarked that the main theme of Expo 2020 is: ‘Connecting Minds, Creating the Future’. “The spirit of this theme is also seen in India's efforts as we move ahead to create a New India. This expo is also testimony to the resilience of mankind against the once in a century pandemic,” said the Prime Minister.
Referring to the theme of India's pavilion ‘Openness, Opportunity and Growth’, the Prime Minister stressed that today’s India is one of the most open countries in the world, open to learning, open to perspectives, open to innovation, open to investment. “India also offers you maximum growth. Growth in scale, growth in ambition, growth in results. Come to India and be a part of our growth story,” said the Prime Minister inviting the investors.
Talking about the vibrancy and diversity of India, the Prime Minister said that India is a powerhouse of talent and remarked that India is making many advances in the world of technology, research and innovation. “Our economic growth is powered by a combination of legacy industries and start-ups. India's pavilion will showcase the best of India across these multiple areas,”he said.
“Over the last seven years, the Government of India has undertaken several reforms to boost economic growth. “We will keep doing more to continue this trend,” he added.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
এক্সপো ২০২০ দুবাইগী ইন্দিয়ন পেবিলিয়নদা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
“য়ু.এ.ই.গা অমদি দুবাইগা ঐখোয়গী অচেৎপা অমদি ইতিহাসিক ওইরবা মরীশিং মখাতানা শেমগৎনবা এক্সপো অসিনা মতম শাংনা হোৎনগনি”
“মসিগী এক্সপো অসিনা চহি চা অমগী মনুংদা অমুক্তং থোকপা লাইনা-লাইচৎ অসিগী মাইয়োক্তা লান্থেংনদুনা মীওইবা খুনাইবু অৱাবশিংদগী থোক্লক্নবা হোৎনবগী খুদমসু ওইরি ”
“ভারতনা নখোয়দা মেক্সিমম গ্রোথ ওফর তৌরি৷ স্কেলদা গ্রোথ লৈহনবা, পান্দম চাওথোকহনবা অমদি রিজল্তশিংদা গ্রোথ লৈহনবা৷ ভারত্তা লাকপিয়ু অমদি ঐখোয়গী গ্রোথ স্তোরীগী শরুম অমা ওইবিয়ু”
“ঐখোয়গী শেন্মীৎলোনগী গ্রোথ অসি লিগেসী ইন্দস্ত্রীশিং অমদি স্তার্ত-অপশিংগী অপুনবা শক্তম অমনা পৱার তৌই”
“হৌখিবা চহি তরেৎ হেল্লকপা অসিদা, লৈবাক অসিগী শেল-থুমগী ফিভম হেন্না ফগৎনবা ভারত সরকারনা তোঙান তোঙানবা রিফোর্মশিং লৌখৎখ্রে৷ মসিগী ত্রেন্দ অসি মখা চত্থনবা ঐখোয়না হেন্না হোৎনগনি”
01 OCT 2021 8:53PM by PIB Imphal
এক্সপো ২০২০ দুবাইগী ইন্দিয়ন পেবিলিয়নদা পীখিবা ৱারোল অমদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এক্সপো অসিবু ইতিহাসিকনি হায়খ্রে অমদি “মসিনা মিদল ইস্ত, অফ্রিকা অমদি সাউথ এসিয়া রিজনদা পাংথোক্কদৌরিবা অসিগী ইহান হানবনি৷ এক্সপো অসিনা য়ু.এ.ই. অমদি দুবাইগা লোইননা ঐখোয়গী অচেৎপা অমদি ইতিহাসিক ওইরবা মরীশিং মখাতানা শেমগৎলগনি” হায়না ফোংদোকখ্রে৷ প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ই.গী রাস্ত্রপতি অমদি অবু ধাবিগী রুলর, হিজ হাইনেস শৈখ খলিফা বিন জয়েদ বিন অল নাহয়ান, য়ু.এ.ই.গী প্রধান মন্ত্রী অমদি উপ-রাস্ত্রপতি অমদি দুবাইগী রুলর, হিজ হাইনেয় শৈখ মুহামদ বিন রসিদ এল মক্তুমদা য়াইফ-পাউজেল পীখি৷ প্রধান মন্ত্রীনসু অবু ধাবিগী ক্রাউন প্রিন্স, হিজ হাইনেস শৈখ মুহামদ বিন জয়েদ অল নাহয়ানদা “ঐখোয়গী স্ত্রাতিজিক পার্তনরশিপ্তা ঐখোয়না ফংলিবা প্রোগ্রেস্তা মহাক অসি য়াম্না মরু ওইবা মীওই অমা ওইখ্রে হায়না ফোংদোক্লদুনা য়াইফ-মঙ্গোল পীখি৷ লৈবাক অনিমক চাওখৎপা পুরক্নবগীদমক ঐখোয়গী থবক মখা চত্থনবা ঐনা য়েংশিল্লি,”হায়না ফোংদোকখ্রে৷
এক্সপো ২০২০গী মরু ওইবা থীম অদুদি:ৱাখল পুনশিনবা, তুংগী ফিভম শেম্বা অসিনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ “থীম অসিগী স্পিরিত অসি অনৌবা ভারত অমা শেম্নবা ঐখোয়না চংশিল্লক্তুনা ভারতনা হোৎনরিবশিং অসিদা উবা ফংই৷ মসিগী এক্সপো অসিনা চহি চা অমগী মনুংদা অমুক্তং থোকপা লাইনা-লাইচৎ অসিগী মাইয়োক্তা লান্থেংনদুনা মীওইবা খুনাইবু অৱাবশিংদগী থোক্লক্নবা হোৎনবগী খুদম অমসু ওইরি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
ভারতকী পেবিলিয়ন ‘অথিংবা থমদবা, খুদোংচাবা অমদি গ্রোথ’কী থীম অসি পল্লদুনা, ঙসিগী ভারত অসি মালেম অসিদা খ্বাইদগী অথিংবা থমদবা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমা ওইরি৷ লৈবাক অসিনা মহৈ-মশিং তম্বদা অথিংবা থমদে, ৱাখল্লোন ফোংদোকপদা অথিংবা থমদে, ইন্নোবেসনদা অথিংবা থমদে অমদি ইনবেস্তমেন্ত তৌবদসু অথিংবা থমদে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ “নখোয়বু মেক্সিমম গ্রোথ লৈহন্নবসু ভারতনা ওফর তৌরি৷ ভারত্তা লাকপিয়ু অমদি ঐখোয়গী গ্রোথ স্তোরী অসিগী শরুক অমা ওইবিয়ু” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ইনবেস্তরশিংদা হায়রি৷
ভারতকী বাইব্রেন্সী অমদি দাইবর্সিতী অসিগী মরমদা ৱারি শান্নরদুনা, ভারত লৈবাক অসি তেলেন্তগী পৱারহাউস অমনি অমদি ভারতনা তেক্নোলোজী, রিসর্স অমদি ইন্নোবেসনগী ৱার্ল্দদা কা হেন্না খুমাং চাওশিল্লক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ “ঐখোয়গী ইকোনোমিক গ্রোথ অসি লিগেসী ইন্দস্ত্রীশিং অমদি স্তার্ত-অপশিংগী অপুনবা শক্তম অমনা পৱার তৌই৷ ভারতকী পেবিলিয়ন অসিনা তোঙান তোঙানবা এরিয়াশিংদা ভারতকী খ্বাইদগী হেন্না তৌবা ঙম্বা অদু উৎলগনি”, হৌখিবা চহি তরেৎ হেল্লকপা অসিদা, লৈবাক অসিদা শেল-থুমগী ফিভম হেন্না ফগৎনবা ভারত সরকারনা তোঙান তোঙানবা রিফোর্মশিং লৌখৎখ্রে৷ “মসিগী ত্রেন্দ অসি মখা চত্থনবা ঐখোয়না হেন্না হোৎনগনি” হায়না মহাক্না মখা তাখি৷