Prime Minister's Office
PM to inaugurate the Defence Offices Complexes at Kasturba Gandhi Marg and Africa Avenue on 16 September
15 SEP 2021 2:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Defence Offices Complexes at Kasturba Gandhi Marg and Africa Avenue on 16 September 2021 at 11 AM. He will visit the Defence Office Complex at Africa Avenue and interact with Army, Navy, Air Force and Civilian Officers. This will be followed by his address to the gathering.
About New Defence Office Complexes
The new Defence Offices Complexes will accommodate around 7,000 officials from the Ministry of Defence and the Armed Forces, including Army, Navy and Air Force. The buildings will provide modern, secure and functional working spaces. An Integrated Command and Control Centre has been established for managing building operations, while also catering to the end to end safety and surveillance of both the buildings.
The new Defence Office Complexes are state-of-the-art and energy efficient, with comprehensive security management measures. One of the defining features of these buildings is the use of new and sustainable construction technology called LGSF (Light gauge steel frame), which reduced construction time from 24-30 months in case of conventional RCC construction. The buildings utilize resource efficient green technology and promote environment friendly practices.
The inaugural function will be attended by the Defence Minister, Housing and Urban Affairs Minister, MoS Defence, MoS Housing and Urban Affairs, Chief of Defence Staff and Heads of Armed Forces.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୬ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ଦିନ କସ୍ତୁରବା ଗାନ୍ଧୀ ମାର୍ଗ ଏବଂ ଆଫ୍ରିକା ଏଭେନ୍ୟୁସ୍ଥିତ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟକୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 SEP 2021 2:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୬ସେପ୍ଟେମ୍ବର, ୨୦୨୧ ରେ ପୂର୍ବାହ୍ନ ୧୧ଟା ସମୟରେ କସ୍ତୁରବା ଗାନ୍ଧୀ ମାର୍ଗ ଏବଂ ଆଫ୍ରିକା ଏଭେନ୍ୟୁସ୍ଥିତ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପରିସରକୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ । ସେ ଆଫ୍ରିକା ଏଭେନ୍ୟୁସ୍ଥିତ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପରିସର ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ଏବଂ ସ୍ଥଳସେନା, ନୌସେନା, ବାୟୁସେନା ତଥା ପ୍ରଶାସନିକ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରିବେ । ଏହା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉପସ୍ଥିତ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ନୂତନ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପରିସର ସମ୍ପର୍କରେ
ନୂତନ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପରିସରରେ ସ୍ଥଳସେନା, ନୌସେନା ଏବଂ ବାୟୁସେନା ସହିତ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ପ୍ରାୟତଃ ୭,୦୦୦ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ଜାଗା ଉପଲବ୍ଧ ହେବ । ଏହି ଭବନ ଆଧୁନିକ, ସୁରକ୍ଷିତ ଏବଂ ପରିଚାଳନା କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଜାଗା ପ୍ରଦାନ କରିବ । ଭବନ ପରିଚାଳନା ପାଇଁ ଏକୀକୃତ କମାଣ୍ଡ ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କେନ୍ଦ୍ରର ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ଉଭୟ ଭବନର ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷଣ ଦାୟିତ୍ୱ ନିର୍ବାହ କରିବ ।
ନୂତନ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପରିସର ବ୍ୟାପକ ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରବନ୍ଧନ ଉପାୟ ସହିତ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଏବଂ ଶକ୍ତିର ଉପଯୁ୍‌କ୍ତ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ବ୍ୟବସ୍ଥା ରହିଛି । ଏହି ଭବନର ବିଶେଷତ୍ୱ ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି-ନୂତନ ଏବଂ ଦୀର୍ଘ ସ୍ଥାୟୀ ନିର୍ମାଣ ପ୍ରଯୁକ୍ତି, ଏଲଜିଏସ୍ଏଫ(ଲାଇଟ ଗେଜ୍ ଷ୍ଟିଲ ଫ୍ରେମ)ର ଉପଯୋଗ । ଏହି ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ପାରମ୍ପରିକ ଆରସିସି ପଦ୍ଧତି ତୁଳନାରେ ଭବନ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ୨୪-୩୦ମାସ କମ୍ ସମୟ ଲାଗିଛି । ଏହି ଭବନ ସବୁଜ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବ୍ୟବହାର ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ପର୍ଯ୍ୟାବରଣ ଅନୁକୂଳ ବ୍ୟବହାରକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେବ ।
ଉଦ୍‌ଘାଟନ ସମାରୋହରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ, ଗୃହ ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ସହରୀ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଜ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀଗୃହ ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ସହରୀ ବ୍ୟାପାର ରାଜ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ, ଚିଫ୍ ଅଫ ଡିଭେନ୍ସ ଷ୍ଟାଫ(ସିଡିଏସ୍‌) ଏବଂ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ପ୍ରମୁଖମାନେ ମଧ୍ୟ ସାମିଲ ହେବେ ।