Prime Minister's Office
PM to inaugurate the Defence Offices Complexes at Kasturba Gandhi Marg and Africa Avenue on 16 September
15 SEP 2021 2:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Defence Offices Complexes at Kasturba Gandhi Marg and Africa Avenue on 16 September 2021 at 11 AM. He will visit the Defence Office Complex at Africa Avenue and interact with Army, Navy, Air Force and Civilian Officers. This will be followed by his address to the gathering.
About New Defence Office Complexes
The new Defence Offices Complexes will accommodate around 7,000 officials from the Ministry of Defence and the Armed Forces, including Army, Navy and Air Force. The buildings will provide modern, secure and functional working spaces. An Integrated Command and Control Centre has been established for managing building operations, while also catering to the end to end safety and surveillance of both the buildings.
The new Defence Office Complexes are state-of-the-art and energy efficient, with comprehensive security management measures. One of the defining features of these buildings is the use of new and sustainable construction technology called LGSF (Light gauge steel frame), which reduced construction time from 24-30 months in case of conventional RCC construction. The buildings utilize resource efficient green technology and promote environment friendly practices.
The inaugural function will be attended by the Defence Minister, Housing and Urban Affairs Minister, MoS Defence, MoS Housing and Urban Affairs, Chief of Defence Staff and Heads of Armed Forces.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সেপ্তেম্বর ১৬তা কস্তুরবা গান্ধী মার্গ অমসুং অফ্রিকা এভেন্যুদা দিফেন্স ওফিসশিংগী কমপ্লেক্সশিং শঙ্গাগদৌরি
15 SEP 2021 2:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর ১৬কী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা কস্তুরবা গান্ধী মার্গ অমসুং অফ্রিকা এভেন্যুদা দিফেন্স ওফিসশিংগী কমপ্লেক্সশিং শঙ্গাগদৌরি। মহাক্না অফ্রিকা এভেন্যুগী দিফেন্স ওফিস কমপ্লেক্সতা চৎকনি অমদি আর্মী, নেভী, এয়র ফোর্স অমসুং সিভিলিয়ন ওফিসরশিংগা লোইননা ৱারী শাগনি। মসিগী মতুংদা মহাক্না মীতিন অদুদা মহাক্কী ৱারোল পীগনি।
অনৌবা দিফেন্স ওফিসশিংগী কমপ্লেক্সশিংগী মরমদা
অনৌবা দিফেন্স ওফিসশিংগী কমপ্লেক্সশিং অসিদা ঙাকশেল মন্ত্রালয়দগী অমসুং আর্মী, নেভী অমসুং এয়র ফোর্স য়াওনা আর্মদ ফোরসেস ওফিসিএল ৭,০০০ রোমগী লৈফম পীরগনি। বিল্দিংশিং অসিনা মতমগা চুনবা, শাফবা অমসুং ফঙ্কস্নেল ৱর্কিং স্পেসশিং লৈহনগনি। বিল্দিং ওপরেসনশিং মেনেজ তৌনবগীদমক ইন্তিগ্রেতেদ কম্মান্দ এন্দ কন্ত্রোল সেন্তর অমা লিংখৎখি অমরোমদা মসিনা বিল্দিং অনিমক্তা সেফতী অমসুং সর্ভিলেন্সকী খুদোংচাবসু ফংহনগনি।
অনৌবা দিফেন্স ওফিস কমপ্লেকসশিং অসি স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত অমসুং ইনর্জী চাদবা ওই লোইননা কমপ্রিহেনসিব সেক্যুরিতী মেনেজমেন্তগী থৌরাংশিং য়াওই। বিল্দিংশিং অসিবু মশক তাক্লিবা ফীচরশিং অদুগী মরক্তা হান্নদগী লৈরবা আর.সি.সি. কনস্ত্রক্সনগী চংবা মতমদগী থা ২৪-৩০ হন্থহল্লুবা এল.জি.এস.এফ. (লাইৎ গেজ স্তীল ফ্রেম) কৌবা অনৌবা অমসুং তুং কোইনা চৎকদবা কনস্ত্রক্সন তেক্নোলোজী শীজিন্নবা অসিনা অমা ওইরি। বিল্দিংশিং অসিদা রিসোর্স চংদবা গ্রীন তেক্নোলোজী শীজিন্নৈ অমসুং অকোয়বগী ফীভমদা অকায়বা পীদবা থৌরাংশিং পুক্নিং থৌগৎলি।
হৌদোকপগী থৌরম অসি ঙাকশেল মন্ত্রী, হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রী, ঙাকশেলগী এম.ও.এস., হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী এম.ও.এস., দিফেন্স স্তাফকী চীফ অমসুং আর্মদ ফোর্সেসকী হেদশিংনা শরুক য়াগনি।