Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Minister Shri Anurag Singh Thakur felicitates Paralympics Tokyo 2020 silver medallist Mariyyapan T and his coach Raja B
04 SEP 2021 6:08PM by PIB Delhi
Key Highlight
• This was Mariyappan’s second medal from the Paralympic Games; in Rio 2016, he won the gold
Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur felicitated Paralympics Tokyo 2020 silver medallist Mariyyapan T and his coach Raja B in New Delhi today.
Speaking on the occasion Sh. Thakur said, "Mariyyapan has made the country proud with his performance in Rio and now in Tokyo. I congratulate him and take this occasion to congratulate all our para athletes for their fantastic performance."
Speaking to the Sports Minister Mariyyapan said, "I had expected to win a gold for India but due to the weather conditions on the day of the event, I could not fulfill that dream. I am confident that in Paris I will win a gold for the country again."

ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କ୍ରୀଡ଼ା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ପାରାଲିମ୍ପିକ୍ସ ଟୋକିଓ ୨୦୨୦ ର ରୌପ୍ୟ ପଦକ ବିଜେତା ମାରିଆପାନ ଟି ଏବଂ ତାଙ୍କ ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ରାଜା ବିଙ୍କୁ ସମ୍ବର୍ଦ୍ଧିତ କରିଛନ୍ତି
04 SEP 2021 6:08PM by PIB Bhubaneswar
ମୁଖ୍ୟ ଆକର୍ଷଣ :
ପାରାଲିମ୍ପିକ୍ କ୍ରୀଡାରେ ଏହା ମାରିଆପାନଙ୍କର ଦ୍ୱିତୀୟ ପଦକ ଥିଲା; ରିଓ ୨୦୧୬ ରେ ସେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଜିତିଥିଲେ
କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡ଼ା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ପାରାଲିମ୍ପିକ୍ସ ଟୋକିଓ ୨୦୨୦ ର ରୌପ୍ୟ ପଦକ ବିଜେତା ମାରିଆପାନ ଟି ଏବଂ ତାଙ୍କ ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ରାଜା ବିଙ୍କୁ ସମ୍ବର୍ଦ୍ଧିତ କରିଛନ୍ତି ।
ଏହି ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି, ରିଓରେ ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ଟୋକିଓରେ ଉତ୍ତମ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ମାରିଆପାନ ଦେଶକୁ ଗର୍ବିତ କରିଛନ୍ତି । ମୁଁ ତାଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି ଏବଂ ଏହି ଅବସରରେ ଆମର ସମସ୍ତ ପାରା ଆଥଲେଟ୍ ମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଚମତ୍କାର ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି ।
କ୍ରୀଡ଼ା ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା ସମୟରେ ମାରିଆପାନ କହିଛନ୍ତି, ମୁଁ ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଜିତିବାର ଆଶା କରିଥିଲି କିନ୍ତୁ ଘଟଣା ଦିନ ପାଗ ପରିସ୍ଥିତି ହେତୁ ମୁଁ ସେହି ସ୍ୱପ୍ନକୁ ପୂରଣ କରିପାରି ନଥିଲି । ମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଅଛି ଯେ ପ୍ୟାରିସରେ ଦେଶ ପାଇଁ ମୁଁ ଏକ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଜିତିବି ।