Ministry of Finance
Grant-in-aid amounting to Rs. 13,385.70 crore released to Rural Local Bodies
Total grant amounting to Rs. 25,129.98 crore released to Rural Local bodies so far in 2021-22
31 AUG 2021 12:35PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance has on Monday released an amount of Rs. 13,385.70 crore to 25 States for providing grants to the Rural Local Bodies. This Grant-in-aid is the 1st installment of Tied grants of the year 2021-22. The grants have been released as per the recommendations of the 15th Finance Commission.
Tied grants are released to the Rural Local Bodies (RLBs) for improving two critical services namely (a) Sanitation and maintenance of open-defecation free (ODF) status and (b) supply of drinking water, rain water harvesting and water recycling.
Out of the total Grant-in-aid allocated for Panchayati Raj institutions, 60 percent is ‘Tied Grant’. It’s earmarked for national priorities like drinking water supply, rainwater harvesting and sanitation. Remaining 40 percent is ‘Untied Grant’ and is to be utilized at the discretion of the Panchayati Raj institutions for location specific felt needs, except for payment of salaries.
Tied grants are meant to ensure availability of additional funds to the Rural local bodies over and above the funds allocated by the Centre and the State for sanitation and drinking water under the Centrally Sponsored Schemes.
The States are required to transfer the grants to the Rural local bodies within 10 working days of their receipt from the Union Government. Any delay beyond 10 working days requires the State Governments to release the grants with interest.
State-wise amount of Rural Local Bodies (RLB) grants released today and total RLB grants released so far is given below:
S. No.
Name of the State
Amount of RLB Grants released on 31-08-2021
(Rs. in crore)
Total RLB Grants released so far in 2021-22.
(Rs. in crore)
1
Andhra Pradesh
581.7
969.50
2
Arunachal Pradesh
51
142.75
3
Assam
355.8
593.00
4
Bihar
1112.7
1854.50
5
Chhattisgarh
322.5
537.50
6
Gujarat
708.6
1181.00
7
Haryana
280.5
467.50
8
Himachal Pradesh
95.1
158.50
9
Jharkhand
374.7
624.50
10
Karnataka
713.1
1188.50
11
Kerala
360.9
601.50
12
Madhya Pradesh
883.2
1472.00
13
Maharashtra
1292.1
2153.50
14
Manipur
39.3
65.50
15
Mizoram
20.7
34.50
16
Orissa
500.7
834.50
17
Punjab
307.8
860.00
18
Rajasthan
856.2
2392.50
19
Sikkim
9.3
15.50
20
Tamil Nadu
799.8
2783.23
21
Telangana
409.5
682.50
22
Tripura
42.3
70.50
23
Uttar Pradesh
2162.4
3604.00
24
Uttarakhand
127.5
212.50
25
West Bengal
978.3
1630.50
x
Total
13,385.70
25,129.98

শেল-থুম মন্ত্রালয়
রুরেল লোকেল বোদীশিংদা লুপা কোতি ১৩,৩৮৫.৭০গী গ্রান্ত-ইন-এইদ রিলিজ তৌখ্রে
২০২১-২২দা, হৌজিক ফাওবগী ওইনা রুরেল লোকেল বোদীশিংদা লুপা কোতি ২৫,১২৯.৯৮গী অপুনবা গ্রান্ত রিলিজ তৌখ্রে
31 AUG 2021 12:35PM by PIB Imphal
রুরেল লোকেল বোদীশিংদা গ্রান্তশিং পীননবগীদমক রাজ্য ২৫দা লুপা কোতি ১৩,৩৮৫.৭০গী শেনফম অমা নিংথৌকাবা নুমিৎতা শেল-থুম মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা রিলিজ তৌখ্রে৷ মসিগী গ্রান্ত-ইন-এইদ- অসি ২০২১-২২ চহি অসিগী ওইনা তাইদ গ্রান্তশিংগী অহানবা ইন্সতোলমেন্তনি৷ গ্রান্তশিং অসি ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী মতুং ইন্না রিলিজ তৌখ্রে৷
মরু ওইবা সর্ভিস অনি মমিং ওইনা হায়রবদা এ) ওপন-দিফিকেসন ফ্রী(ও.দি.এফ.) স্তেস য়েংশিনবা অমসুং লুনা-নান্না থম্বা অমসুং বি)থক্নবা ইশিং সপ্লাই তৌবা, নোংগী ইশিং য়োকশিনবা অমসুং ইশিং রিসাইকল হেন্না তৌননবগীদমক তাইদ গ্রান্তশিং অসি রুরেল লোকেল বোদীশিংদা(আর.এল.বি.শিং) রিলিজ তৌরিবনি৷
পঞ্চায়তী রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংদা থাদখিবা অপুনবা গ্রান্ত-ইন-এইদগী মনুংদা, চাদা ৬০দি ‘তাইদ গ্রান্ত’নি৷ মসি নেস্নেল প্রাইয়োরিতীশিং খুদম ওইনা হায়রবদা থক্নবা ইশিং সপ্লাই তৌবা, নোংগী ইশিং য়োকশিনবা অমসুং লুনা-নান্না থম্নবগীদমক শেমখিবনি৷ লেমহৌরিবা চাদা ৪০ অসিদি ‘অনতাইদ গ্রান্ত’নি অমসুং মসি পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংনা সেলরীশিং পেমেন্ত তৌবা নত্তনা অতোপ্পা লোকেসন স্পেসিফিক্কী তঙাই ফদবশিংদা শিজিন্নরগনি৷
সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কিমশিংগী মখাদা থক্নবা ইশিং অমসুং লুবা নান্নবগীদমক কেন্দ্র অমসুং রাজ্যনা কাইথখিবা ফন্দশিং অসিগী মথক্তা তাইদ গ্রান্তশিং অসিনা রুরেল লোকেল বোদীশিংদা অহেনবা ফন্দশিং ফংহল্লগনি৷
কেন্দ্র সরকারদগী গ্রান্তশিং অসি ফংলবা নুমিৎ ১০নিগী মনুংদা রাজ্যশিংনা গ্রন্তশিং অসি রুরেল লোকেল বোদীশিংদা ত্রান্সফর তৌগদবনি৷ নুমিৎ ১০নিগী মনুংদা রিলিজ তৌহৌদ্রবদি গ্রান্তশিং অসি রাজ্য সরকারশিংনা শেন্দোইগা লোইননা রিলিজ তৌগদবনি৷
ঙসি রিলিজ তৌখিবা রুরেল লোকেল বোদীশিংগী(আর.এল.বি.) রাজ্য রাজ্যগী ওইরিবা গ্রান্তশিং অমসুং হৌজিক ফাওবদা রিলিজ তৌখ্রবা অপুনবা আর.এল.বি. গ্রান্তশিং অদু মখাদা পীরি:
সিরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
৩১-০৮-২০২১দা রিলিজ তৌখিবা আর.এল.বি. গ্রান্তশিং
(লুপা কোতিদা)
২০২১-২২দা হৌজিক ফাওবদা রিলিজ তৌখিবা অপুনবা আর.এল.বি. গ্রান্তশিং
(লুপা কোতিদা)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫৮১.৭
৯৬৯.৫০
২
অরুনাচল প্রদেশ
৫১
১৪২.৭৫
৩
অসাম
৩৫৫.৮
৫৯৩.০০
৪
বিহার
১১১২.৭
১৮৫৪.৫০
৫
ছত্তিশগর্হ
৩২২.৫
৫৩৭.৫০
৬
গুজরাত
৭০৮.৬
১১৮১.০০
৭
হরিয়ানা
২৮০.৫
৪৬৭.৫০
৮
হিমাচল প্রদেশ
৯৫.১
১৫৮.৫০
৯
ঝর্খন্দ
৩৭৪.৭
৬২৪.৫০
১০
কর্নাতকা
৭১৩.১
১১৮৮.৫০
১১
কেরলা
৩৬০.৯
৬০১.৫০
১২
মধ্য প্রদেশ
৮৮৩.২
১৪৭২.০০
১৩
মহারাস্ত্র
১২৯২.১
২১৫৩.৫০
১৪
মনিপুর
৩৯.৩
৬৫.৫০
১৫
মিজোরাম
২০.৭
৩৪.৫০
১৬
ওরিশা
৫০০.৭
৮৩৪.৫০
১৭
পঞ্জাব
৩০৭.৮
৮৬০.০০
১৮
রাজস্থান
৮৫৬.২
২৩৯২.৫০
১৯
সিক্কিম
৯.৩
১৫.৫০
২০
তামিল নাদু
৭৯৯.৮
২৭৮৩.২৩
২১
তেলঙ্গনা
৪০৯.৫
৬৮২.৫০
২২
ত্রিপুরা
৪২.৩
৭০.৫০
২৩
উত্তর প্রদেশ
২১৬২.৪
৩৬০৪.০০
২৪
উত্তরখন্দ
১২৭.৫
২১২.৫০
২৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯৭৮.৩
১৬৩০.৫০
x
অপুনবা
১৩,৩৮৫.৭০
২৫,১২৯.৯৮