Prime Minister's Office
English rendering of PM's remarks at the start of Monsoon Session of Parliament 2021
Till now 40 crore Indian have become ‘Bahubali’ by taking vaccination on their arms: PM
We want meaningful positive debate on Pandemic in Parliament: PM
I have asked Floor Leaders for time tomorrow evening for discussion on the Pandemic: PM
Opposition should ask difficult and stinging questions but should also give opportunity to reply in peaceful environment: PM
19 JUL 2021 11:13AM by PIB Delhi
Welcome friends and I hope all of you have been vaccinated at least once. But even then, I pray to all of you and my colleagues in the House to cooperate in following the Corona protocols. Vaccine is given in ‘baahu’ (arms), and those who take it become ‘Baahubali’. The only way to become Baahubali to fight against corona is to get vaccinated.
Over 40 crore people have become ‘Baahubali’ in the fight against Corona. It is being taken forward rapidly. The pandemic has gripped the entire world, the entire human race. Therefore, we want meaningful debates in the Parliament over the pandemic. It should be given the highest priority so that we get all the practical suggestions from all the honorable MPs so that there can be a lot of innovation in the fight against the pandemic. If there are some shortcomings, then they can be rectified and we can move forward together in this fight.
I have also requested all the floor leaders to take time out in the evening tomorrow because I want to give them a detailed presentation on the pandemic situation. We want the discussion in the House as well as outside with all the floor leaders, because I have been continuously meeting chief ministers. Discussions are taking place at different forums. It will be convenient if there is a discussion with the floor leaders along with the debate in the House.
Let this session be result oriented with effective debates so that the government can give people the answers sought by them. I would urge all the honorable MPs and all the parties to ask the most difficult and sharpest questions in the Houses but should also allow the Government to respond in a peaceful atmosphere. Democracy is strengthened when truth reaches people. It also strengthens people’s trust and improves the pace of development.
Friends, the internal arrangement during this session is not like the last time, everyone is going to sit and work together because almost everyone has been vaccinated. I once again thank you all very much and urge you to take care of yourself. Let us all work together to fulfil the hopes and aspirations of the country.
Thanks a lot, friends!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সংসদৰ ২০২১বৰ্ষৰ বৰ্ষাকালীন অধিৱেশনৰ প্ৰাক্ ক্ষণত দিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মন্তব্যৰ অনুবাদ
বাহুত প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰি এই পৰ্যন্ত ৪০কোটি ভাৰতীয় ‘বাহুবলী’ হৈছে : প্ৰধানমন্ত্ৰী
মহামাৰী সন্দৰ্ভত সংসদত আমি অৰ্থপূৰ্ণ ইতিবাচক বিতৰ্কৰ পোষকতা কৰিছো : প্ৰধানমন্ত্ৰী
সদনৰ নেতৃবৃন্দক মই কাইলৈ বিয়লি মহামাৰী সম্পৰ্কীয় আলোচনাৰ বাবে সময় নিৰ্দ্ধাৰণ কৰাৰ আহ্বান জনাইছো : প্ৰধানমন্ত্ৰী
বিৰোধী পক্ষই নিশ্চয় জটিল আৰু ক্ষুৰধাৰ প্ৰশ্ন উথ্থাপন কৰিব, কিন্তু শান্তিপূৰ্ণ বাতাবৰণত উত্তৰ দিবলৈও সুযোগ দিব লাগিব : প্ৰধানমন্ত্ৰী
19 JUL 2021 11:13AM by PIB Guwahati
স্বাগতম বন্ধুসকল, আপোনালোক সকলোৱে চাগৈ অন্ততঃ এবাৰ হ’লেও প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰিছে। পিচে, ইয়াৰ পিচতো মই আপোনালোক আটাইকে আৰু সদনৰ সতীৰ্থ বৃন্দকো ক’ৰোনাৰ বিধি-নিৰ্দেশনা পালন কৰাৰ বাবে গোঁহাৰি জনাব খুজিছো। প্ৰতিষেধক ‘বাহু’ত দিয়া হয় আৰু যিসকলে এই প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰিছে তেওঁলোক ‘বাহুবলী’ হৈছে। ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজাৰ বাবে ‘বাহুবলী’ হ’বলৈ হ’লে একমাত্ৰ পন্থাটো হ’ল প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰা।
ক’ৰোনা বিৰোধী যুঁজত এই পৰ্যন্ত ৪০কোটিৰো অধিক লোক ইতিমধ্যে ‘বাহুবলী’ হৈছে। এই কাৰ্য দ্ৰুতগতিৰে আগবাঢ়ি আছে। মহামাৰীয়ে সমগ্ৰ পৃথিৱীখনকে, সমগ্ৰ মানৱ জাতিকে গ্ৰাস কৰিছে। সেয়েহে, সদনত আমি মহামাৰী সন্দৰ্ভত অৰ্থবহ আলোচনাৰ পোষকতা কৰিছো। এই প্ৰসংগক সৰ্বাধিক গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা উচিত হ’ব, যাতে আমি সকলো সন্মানীয় সাংসদৰ পৰা ব্যৱহাৰিক পৰামৰ্শ গ্ৰহণৰ সুযোগ পাব পাৰো আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা লাভ কৰা নতুন চিন্তাৰে উদ্ভূত পন্থাৰে মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে সজোৰে যুঁজাৰ আৱকাশ উলিয়াব পাৰো। যদি ক’ৰবাত কিবা ত্ৰুটি আছে, সেইবোৰ আঁতৰোৱাৰ লগতে আমি এই যুঁজত আগুৱাই যাবলৈকে ইয়াৰ প্ৰয়োজন আছে।
মহামাৰীৰ প্ৰসংগত আলোচনাৰ বাবে কাইলৈ আবেলিলৈ সময় নিৰ্দ্ধাৰণ কৰাৰ ববে মই সদনৰ নেতৃবৃন্দক আহ্বান জনাইছো, কাৰণ মহামাৰীয়ে সৃষ্টি কৰা পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত মই এক বিস্তৃত প্ৰতিবেদন দাঙি ধৰিব খুজিছো। আমি সদনৰ বাহিৰে-ভিতৰে বিষয়টো সন্দৰ্ভত সকলো নেতাৰ সৈতে আলোচনা কৰিব বিচাৰিছো, কাৰণ মই ইতিমধ্যে নিয়মীয়াভাবে মুখ্যমন্ত্ৰীসকলৰে সভা অনুষ্ঠিত কৰি আহিছো। বিভিন্ন মঞ্চত আলোচনা অব্যাহত আছে। সদনত যদি বিতৰ্কৰ সৈতে সদনৰ নেতৃবৃন্দৰ সৈতে এক আলোচনাও কৰিব পৰা যায় তেন্তে উচিত কথা হ’ব বুলি ভাবিছো।
প্ৰভাৱশালী বিতৰ্কৰ সৈতে এইবেলিৰ অধিৱেশন ফলপ্ৰসু কৰি তোলো আহক, যাতে ৰাইজে উথ্থাপন কৰা প্ৰশ্নসমূহৰ উত্তৰ চৰকাৰে প্ৰদান কৰিব পাৰে। মই সকলো দলৰ সকলো সন্মানীয় সদস্যকে সদনত কঠিনৰ পৰা কঠিন আৰু ক্ষুৰধাৰ প্ৰশ্ন সুধিবলৈ আহ্বান জনাব খুজিছো। তাৰ লগতে এক শান্তিপূৰ্ণ বাতাবৰণত চৰকাৰক উত্তৰ দানৰ সুযোগ দিবলৈও গোঁহাৰি জনাইছো। জনসাধাৰণৰ ওচৰলৈকে সত্য তথ্য যাব পাৰিলেহে গণতন্ত্ৰ শক্তিৱন্ত হয়। ইয়ে ৰাইজৰ বিশ্বাস সবল কৰি তোলাৰ লগতে বিকাশৰ বেগকো ত্বৰান্বিত কৰে।
বন্ধুসকল, যোৱাবাৰৰ দৰে এইবেলি অধিৱেশনৰ বাবে কৰা আভ্যন্তৰীণ ব্যৱস্থাৱলী কিন্তু একে নহয়। প্ৰায় সকলোৱেই যিহেতু প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰিছে সেয়ে এইবেলি সকলোৱে সদনত একেলগে বহি কাম কৰিব। পুনৰ বাৰ মই সকলোকে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে আপোনালোক আটাইকে নিজৰ যতন লোৱাৰ বাবে গোঁহাৰি জনাইছো। আহক আমি সকলোৱে মিলি দেশৰ আশা-আকাংক্ষাক পূৰ্ণতা প্ৰদানৰ প্ৰয়াস কৰো।
বহুত ধন্যবাদ !
দায়-খণ্ডন: প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ ইংৰাজীৰ পৰা কৰা ভাঙনি। মূল ভাষণ হিন্দীত প্ৰদান কৰিছিল।