Prime Minister's Office
PM’s tweets on measures announced by FM
Boost to private investment in medical infrastructure
Focus on strengthening healthcare facilities for the children
Multiple initiatives for farmers, small entrepreneurs and self-employed persons
The measures will help to stimulate economic activities, boost production & exports and generate employment: PM
Measures demonstrate our Government’s continuing commitment to reforms: PM
28 JUN 2021 7:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister , Shri Narendra Modi has said that the measures announced by the Finance Minister today will help to stimulate economic activities, boost production & exports and generate employment. He also underlined the measures taken for healthcare, healthcare facilities for children, farmers, small entrepreneurs and self-employed persons.
In a series of tweets the Prime Minister said.
“Measures announced by FM @nsitharamantoday will enhance public health facilities, especially in under-served areas, boost private investment in medical infrastructure and augment critical human resources. Special focus is on strengthening healthcare facilities for our children.
Importance has been given to helping our farmers. Multiple initiatives have been announced which reduce their costs, increase their incomes & support greater resilience and sustainability of agricultural activities.
Further support has been announced for our small entrepreneurs & self-employed persons,to enable them to sustain their business activities but & expand them further. Several initiatives, including financial assistance are being taken to help those linked with tourism.
The measures will help to stimulate economic activities, boost production & exports and generate employment. Result linked Power Distribution Scheme and streamlined processes for PPP projects and Asset Monetisation demonstrates our Government’s continuing commitment to reforms.”
Finance Ministry release on the package can be seen here.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1730963

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফাইনান্স মিনিস্তরনা লাওথোকখিবা খোঙথাংশিং প্রধান মন্ত্রীনা ত্বীত তৌখ্রে
মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা লনাইগী শেন্থং ফগৎহনবা
অঙাংশিংগী হকশেলগী চেকশিন-থৌরাংগী খুদোংচাবশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মিয়েং চংবা
লোমীশিং, অপিকপা এন্ত্রেপ্রেন্যুর অমসুং সেলফ-এমপ্লোয়শিংগী মরোং লোংবা খোঙথাংশিং
খোঙথাংশিং অসিনা ইকোনোমিক্কী থৌওংশিং, পোত্থোক হেনগৎহনবা অমসুং মপাল লমদা থাদোকপা অমসুং থবকশিং ফংহনবদা মতেং পাংগনি: পি.এম.
ঐখোয়গী সরকারনা লেপ্পা লৈতনা চাওখৎনবা ফিরেপশিং লৌরি হায়বা খোঙথাংশিং অসিনা উৎলি: পি.এম.
28 JUN 2021 7:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায় মদুদি ফাইনান্স মিনিস্তরনা ঙসি লাওথোকখিবা খোঙথাংশিং অসিনা ইকোনোমিক্কী থৌওংশিং, পোত্থোক হেনগৎহনবা অমসুং মপাল লমদা থাদোকপা অমসুং থবকশিং ফংহনবদা মতেং পাংলগনি। অঙাংশিং, লৌমী, অপিকপা এন্ত্রেপ্রেন্যুরশিং অমসুং সেলফ-এমপ্লোয়শিংগীদমক হকশেলগী চেকশিন-থৌরাং, হকশেলগী চেকশিন-থৌরাংগী খুদোংচাবশিংগী খোঙথাং লৌখৎলে হায়নসু হায়খি।
ত্বীতকী পরীং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
“এফ.এম. @nsitharamantoday না লাওথোকখিবা খোঙথাংশিং অসিনা পব্লিক হেলগী খুদোংচাবা, মরুওইনা কান্নবা অসি ফংদবা মফমশিং, মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরতা লনায়গী ওইবা শেন্থং ফগৎহনবা অমসুং ফিভম লুনা লৈরবা মীওইবগী ওইবা ললশিংদা ফগৎহল্লগনি। ঐখোয়গী অঙাংশিংগীদমক্তা হকশেলগী চেকশিন-থৌরাংগী খুদোংচাবশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অখন্নবা মিয়েং থম্লি।
ঐখোয়গী লৌমীশিংদা মতেং পীনবা মরুওইনা লৌরি। মখোয়গী কোস্ত হন্থবা, মখোয়গী ইনকম হেনগৎহনবা অমসুং লৌউ-শিংউবগী থৌওংশিং য়াম্না থুনা ফগৎহনবা অমসুং লেঙদনা লৈহনবদা চাওনা মতেং পীবা অসিদা খোঙথাং কয়া অমা লাওথোকখ্রে।
ঐখোয়গী অপিকপা এন্ত্রেপ্রেন্যুর অমসুং সেলফ-এমপ্লোয়শিংগীদমক, মখোয়গী ব্যুজিনেসকী থৌওংশিং লেঙদনা থম্বতা নত্তনা মখা তানা শন্দোক্নবা মতেং কয়া অমসু লাওথোকখ্রে। তুরিজমগা মরী লৈনবশিংদসু শেল-থুমগী তেংবাং য়াওনা, খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎলি।
খোঙথাংশিং অসিনা ইকোনোমিক্কী থৌওংশিং, পোত্থোক হেনগৎহনবা অমসুং মপাল লমদা থাদোকপা অমসুং থবকশিং ফংহনবদা মতেং পাংগনি। পাৱর দিস্ত্রিব্যুসন স্কীম অমসুং পি.পি.পি. প্রোজেক্তশিংগী লৌখৎলিবা থবকশিং অমসুং এসেত মোনেতাইজেসন অসিনা সরকারনা লেপ্পা লৈতনা চাওখৎনবা ফিরেপশিং লৌরি হায়বা খোঙথাংশিং অসিনা উৎলি”।
Measures announced by FM @nsitharaman today will enhance public health facilities, especially in under-served areas, boost private investment in medical infrastructure and augment critical human resources. Special focus is on strengthening healthcare facilities for our children.
— Narendra Modi (@narendramodi) June 28, 2021
ফাইনান্স মিনিস্ত্রীনা থাদোরকপা পেকেজ মসিদা উবা ফংবিগনি।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1730963