Prime Minister's Office
PM remembers those who resisted Emergency
Let us pledge to do everything possible to strengthen India’s democratic spirit, and live up to the values enshrined in our Constitution: PM
25 JUN 2021 10:52AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has remembered all those greats who resisted the Emergency and protected Indian democracy.
In a series of tweets on the anniversary of Emergency, the Prime Minister said.
“The #DarkDaysOfEmergency can never be forgotten. The period from 1975 to 1977 witnessed a systematic destruction of institutions.
Let us pledge to do everything possible to strengthen India’s democratic spirit, and live up to the values enshrined in our Constitution.
This is how Congress trampled over our democratic ethos. We remember all those greats who resisted the Emergency and protected Indian democracy. #DarkDaysOfEmergency"
https://instagram.com/p/CQhm34OnI3F/?utm_medium=copy_link

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জৰুৰী অৱস্থাৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিবাদ সাব্যস্ত কৰাসকলক স্মৰণ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
ভাৰতৰ গণতান্ত্ৰিক ভাৱধাৰাক শক্তিশালী কৰি তোলাৰ বাবে আৰু আমাৰ সাংবিধানিক মূল্যবোধ ৰক্ষা কৰাৰ বাবে কৰিবলগীয়া সকলো কৰাৰ বাবে আমি শপত লও আহকঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
25 JUN 2021 10:52AM by PIB Guwahati
জৰুৰী অৱস্থাৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিবাদ সাব্যস্ত কৰি ভাৰতৰ গণতন্ত্ৰ ৰক্ষা কৰা মহান ব্যক্তিসকলক স্মৰণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
জৰুৰী অৱস্থাৰ বৰ্ষপূৰ্তি উপলক্ষে কেইবাটাও টুইটযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়,
"#DarkDaysOfEmergency জৰুৰী অৱস্থাৰ ক’লা দিনসমূহৰ কথা কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰি। ১৯৭৫ চনৰ পৰা ১৯৭৭ চনলৈকে এই সময়ছোৱা প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ এক প্ৰণালীবদ্ধ ধ্বংসৰ সাক্ষী আছিল।
ভাৰতৰ গণতান্ত্ৰিক ভাৱধাৰাক শক্তিশালী কৰি তোলাৰ বাবে আৰু আমাৰ সাংবিধানিক মূল্যবোধ ৰক্ষা কৰাৰ বাবে কৰিবলগীয়া সকলো কৰাৰ বাবে আমি শপত লও আহক।
এনেদৰেই কংগ্ৰেছে আমাৰ গণতান্ত্ৰিক ব্যৱস্থাক দমন কৰিছিল। আমি সেই সকলো মহান ব্যক্তিক স্মৰণ কৰিছোঁ যিসকলে জৰুৰীকালীন অৱস্থাক প্ৰতিহত কৰিছিল আৰু ভাৰতীয় গণতন্ত্ৰক ৰক্ষা কৰিছিল।
#DarkDaysOfEmergency"
https://instagram.com/p/CQhm34OnI3F/?utm_medium=copy_link