Ministry of Health and Family Welfare
India crosses 20 Crore Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage
India achieved this milestone in 130 days since the start of COVID-19 Vaccination Drive
After the USA, India is the 2nd country to achieve this mark
42 percent population above 60 years have received at least 1st dose of the COVID19 vaccine
26 MAY 2021 3:41PM by PIB Delhi
India achieved a significant milestone in its ongoing COVID-19 vaccination drive today. On 130th day of the drive, the cumulative COVID Vaccination Coverage crossed the 20 crore mark (with 20,06,62,456 doses including 15,71,49,593 first dose and 4,35,12,863 second dose of COVID-19 vaccines), as per data available at 07:00 AM today.
India’s COVID-19 Vaccination drive, the world’s largest vaccination drive so far, was launched by the Hon’ble Prime Minister on 16th January 2021.
India is the second country after the USA to achieve this coverage in just 130 days. The USA took 124 days to reach the 20 crore mark.
Additionally, as per the data available on Our World In Data and multiple news articles, other leading countries in COVID-19 vaccination drive include the UK which has reached 5.1 crore mark in 168 days, Brazil that reached 5.9 crore mark in 128 days, and Germany which reached 4.5 crore mark in 149 days.
As per the latest available data with the Union Health Ministry, over 34 percent population above 45 years has received at least 1st dose of COVID-19 vaccine in India till date. Similarly, over 42 percent of 60+ years of population in India has received at least 1st dose of COVID-19 vaccine.
As of date, India is using three vaccines against COVID-19 in its immunization drive; these include two made in India vaccines - Serum Institute of India’s Covishield and Bharat Biotech’s Covaxin. The Russian Sputnik V is the third vaccine to get approval from the Drug Controller General of India (DCGI) for Emergency Use Authorisation and is being used in few private hospitals which are expected to be increased over the coming days.
In Phase I of the vaccination drive, started 130 days ago on 16th January, the National Expert Group on Vaccine Administration for Covid-19 (NEGVAC) prioritized Health Care Workers, and Front Line Workers (both government & private sector). Phase II of the vaccination drive started from 1st March 202, focused on protecting the most vulnerable age groups. These prioritized age-groups included persons above 60 years of age and persons above 45 years with associated specified co-morbidities. This was further relaxed to all people above 45 years of age on 1st April 2021. In Phase III, ‘Liberalised Pricing and Accelerated National COVID-19 Vaccination Strategy’ was adopted on 1st May 2021. Under this strategy, everyone above 18 years of age are eligible for COVID-19 vaccination.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা কোবিদ-১৯গী তীকা থাদোকপগী অপুনবা মশিং করোর ২০ হেনখ্রে
ভারতনা কোবিদ-১৯গী তীকা থাদোকপগী থৌওং অসি হৌখিবদগী নুমিৎ ১৩০দা মাইলস্তোন অসি য়ৌখিবনি
য়ু.এস.এ.গী মথংদা ভারতনা মশিং অসি য়ৌবা ঙমখিবা অনিশুবা লৈবাক ওইরে
চহি ৬০গী মথক্কী চহি কাংলুপকী চাদা ৪২না কোবিদ১৯ তীকাগী য়ামদ্রবদা অহানবা দোজ কাপখ্রে
26 MAY 2021 3:41PM by PIB Imphal
হৌজিক চত্থরিবা কোবিদ-১৯গী তীকা থাদোকপগী থৌওং অসিদা ঙসি ভারতনা শীংথনীংঙাই ওইবা মাইলস্তোন অমা য়ৌবা ঙমখ্রে। থৌওং অসিগী ১৩০নি শুবা নুমিৎতা অপুনবা কোবিদকী তীকা থাদোকখিবগী মশিং ঙসি অয়ুক্কী পুং ০৭:০০ তাবদা ফংখিবা দেতাগী মতুং ইন্না করোর ২০ হেনখ্রে (কোবিদ-১৯ বেক্সিনশিংগী অহানবা দোজ ১৫,৭১,৪৯,৫৯৩ অমসুং অনিশুবা দোজ ৪,৩৫,১২,৮৬৩ য়াওনা দোজ ২০,০৬,৬২,৪৫৬)।
হৌজিক ফাওবদা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী চাউবা তীকা থাদোকপগী থৌওং ওইরিবা ভারতকী কোবিদ-১৯গী তীকা থাদোকপগী থৌওং অসি ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারী ১৬, ২০২১দা হৌদোকখিবনি।
ভারত অসি য়ু.এস.এ.গী মথংদা শুপ্নগী নুমিৎ ১৩০দা কভরেজ অসি তৌখিবা অনিশুবা লৈবাক ওইরি। য়ু.এস.এ.না করোর ২০গী মশিং অসি য়ৌবদা নুমিৎ ১২৪ চংখি।
মসিগী মথক্তা অৱর ৱর্ল্দ ইন দেতা অমসুং তোঙান-তোঙানবা ন্যুজ আর্তিকলশিংদা ফংলিবা দেতাগী মতুং ইন্না, কোবিদ-১৯গী তীকা থাদোকপগী থৌওংদা অতৈ মাংজিল থারিবা লৈবাকশিংদা য়ু.কে.না নুমিৎ ১৬৮নিদা করোর ৫.১ য়ৌখি, ব্রাজিলনা নুমিৎ ১২৮নিদা করোর ৫.৯ য়ৌখি অমসুং জর্মনীনা নুমিৎ ১৪৯নিদা করোর ৪.৫ য়ৌখি হায়না য়াওখি।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়দা ফংবা খ্বাইদগী নৌবা দেতাগী মতুং ইন্না, ঙসি ফাওবদা ভারত্তা চহি ৪৫গী মথক্কী মীওই কাংলুপকী চাদা ৩৪ হেনবদি য়ামদ্রবদা কোবিদ-১৯গী বেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্ননা ভারত্তা চহি ৬০+গী মীওই কাংলুপকী চাদা ৪২ হেনবদি য়ামদ্রবদা কোবিদ-১৯গী বেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি ফাওবদা ভারতনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা চত্থরিবা ইম্ম্যুনাইজেসনগী থৌওংদা বেক্সিন অহুম শিজিন্নরি; মসিদা ভারত্তা শাজবা বেক্সিন অনি – সিরম ইন্সতিত্যুত ওফ ইন্দিয়াগী কোভিশীল্দ অমসুং ভারত বাইওতেক্কী কোভেক্সিন য়াওখি। রুসিয়াগী স্পুৎনিক ভী অসি দ্রগ কন্ত্রোল্লর জেনরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.জি.আই.)না ইমর্জেন্সী ওইনা শিজিন্নবগী অয়াবা ফংখিবা অহুমশুবা বেক্সিন ওইখি অমসুং মসি লনাই হোস্পিতাল খরদা শিজিন্নরি অমদি লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা মসি শিজিন্নবা হেনগৎলবা য়ানা লৈ।
তীকা থাদোকপগী থৌওংগী অহানবা ফেজ, নুমিৎ ১৩০নিগী মমাং, জনুৱারী ১৬তা হৌখিবা অসিদা নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ ওন বেক্সিন এদমিনিস্ত্রেসন ফোর কোবিদ-১৯ (এন.ই.জি.ভি.এ.সি.)না হেল্থ কিয়র ৱার্করশিং অমসুং ফ্রন্ত লাইন ৱার্করশিং (সরকার অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর অনিমক্কী) প্রাইওরিতাই তৌখি। তীকা থাদোকপগী থৌওংগী অনিশুবা ফেজ মার্চ ২, ২০২১দগী হৌখি মসিনা খ্বাইদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা চহি কাংলুপশিংদা ঙাকশেল পীবদা মীৎয়েং থমখি। প্রাইওরিতাইজ তৌরবা চহি কাংলুপশিং অসিদা চহি ৬০গী মথক্কী মীওইশিং অমসুং অখন্নবা কো-মোর্বিদিতীজ লৈবা চহি ৪৫গী মথক্কী মীওইশিং য়াওখি। মসি এপ্রিল ১, ২০২১দা চহি ৪৫গী মথক্কী মীওই পুম্নমক্কীদমক কোমথোকখি। অহুমশুবা ফেজতা ‘লিবরেলাইজ প্রাইসিং এন্দ এসেলরেতেদ নেস্নেল কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন স্ত্রেতেজী’ অসি মে ১, ২০২১দা পাইখৎখি। স্ত্রেতেজী অসিগী মখাদা চহি ১৮গী মথক্কী মীওই খুদিংমক্না কোবিদ-১৯গী তীকা থাদোকপা য়াহল্লি।