Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage at the Mausoleum of Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman
27 MAR 2021 12:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi on the second day of his two-day visit to Bangladesh paid tribute at the Mausoleum of Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman in Tungipara. This marked the first ever visit by any foreign Head of State or Head of Government to pay homage at Bangabandhu Mausoleum Complex. Prime Minister Shri Narendra Modi planted a Bakul tree sapling to commemorate this historic event. His counterpart, Prime Minister of Bangladesh, Sheikh Hasina accompanied by her sister Sheikh Rehana was also present.
Prime Minister Modi also signed the visitor book at the Mausoleum complex. He wrote- "The life of Bangabandhu epitomized the freedom struggle of the people of Bangladesh for their rights, for the preservation of their inclusive culture and their identity.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বঙ্গবন্ধু শৈখ মুজিবুর রাহমনগী সমাধিদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
27 MAR 2021 12:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী নুমিৎ নিনিগী বঙ্গলাদেশ খোঙচৎকী অনিশুবা নুমিৎতা তুঙিপারাদা লৈবা বঙ্গবন্ধু শৈখ মুজিবুর রাহমনগী সমাধিদা শ্রদ্ধাঞ্জলী কৎখ্রে। হায়রিবা অসি মফম অসিদা লমকোইবা মীরমগী লুচিংবা অমা নত্ত্রগা সরকারগী মকোক থোংবা অমনা বঙ্গবন্ধু সমাধি কম্প্লেক্সতা ইকাই খুম্নবা উৎপা অসি অহানবনি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পুৱারী ওইরবা থৌরম অসি নিংশিংনবা বোকুল উ-পাম্বী থাখি। মহাক্কা ফম মান্নবা বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রী শৈখ হাসিনাগা লোয়ননা মহাক্কী মনাওনুপী শৈখ রেহনাশু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা সমাধি কম্প্লেক্সতা লৈবা লমকোইবশিংগী লাইরিক্তা সহিশু তোখি। মহাক্না অসুম্না ইখি মদুদি, “বঙ্গবন্ধুগী পুন্সিনা বঙ্গলাদেশকী মীয়ামগী মখোয়গী হক, মখোয়গী চৎনবী অমসুং ফীদম ঙাক্নবা নিংতম লানগী খুদম অমনি”।