Prime Minister's Office
Prime Minister Visits National Martyrs’ Memorial, Bangladesh
26 MAR 2021 2:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, soon after his arrival on a two day visit to Bangladesh visited the National Martyrs’ Memorial (JatiyoSritiShoudho), the National monument of Bangladesh to pay tributes to the valour and the sacrifice of those who gave their lives in the Bangladesh Liberation War of 1971. The monument is located in Savar, about 35 km north-west of Dhaka and was designed by Syed Mainul Hossain.
Prime Minister also planted sapling of Arjun tree at the memorial premises and signed the visitor’s book in the monument. He wrote - "I pray that the eternal flame at Savar remains a lasting reminder of the noble victory of truth and courage over deceit and oppression.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বঙ্গলাদেশকী নেস্নেল মার্তিয়র্স মেমোরিয়েলদা চৎখ্রে
26 MAR 2021 2:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী বঙ্গলাদেশতা নুমিৎ নিনিগী খোঙচৎ অসিদা হেক য়ৌবগা বঙ্গলাদেশকী নেস্নেল মোনুমেন্ত ওইরিবা নেস্নেল মার্তিয়র্স মেমোরিয়েল (জাতিয়োশ্রীতিশৌধো)দা ১৯৭১দা থোকখিবা বঙ্গলাদেশকী নিংতম লান্দা থৱায় থাখ্রবশিংদা মখোয়গী মথৌনা অমসুং কৎথোকখিবা অসিদা শ্রদ্ধাঞ্জলী কৎনবা য়ৌশিনখ্রে। মোনুমেন্ত অসি ধাকাদগী অৱাং-নোংচুপ্তা চাওরাক্না কিলোমিতর ৩৫ রোম চৎলগা লৈবা সাবর লৈবনি অমসুং সায়েদ মেইনুল হোশেইন্না দিজাইন তৌবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মেমোরিয়েলগী মফম অকোইবদা আর্জুন পাম্বীগী উ মচাশিং থাখি অমসুং লমকোইবশিংগী লাইরিক্তা সহি তৌখি। মহাক্না অসুম্না ইরম্মী – “ঐহাক্না থৌনিজরি মদুদি সাবরদা লৈরিবা লোইনাইদ্রবা মৈরি অসিনা নমথাক তৌবা অমসুং লান্না তৌরিবশিং অসিগী মথক্তা অচুম্বা অমসুং থৌনা কয়ানা মায় পাকখিবা অসি নিংশিংদুনা লৈহৌরসনু হায়না”।