Ministry of Health and Family Welfare
Kerala, Maharashtra, Punjab, Chhattisgarh & MP witnesses an upsurge in Daily New Cases
More than 1.07 crore vaccine doses administered against COVID19
No new COVID Fatality reported in 18 States/UTs in the last 24 hours
20 FEB 2021 12:27PM by PIB Delhi
India’s present active caseload now consists of 1.30% of India’s total Positive Cases. India’s total Active Caseload is pegged at 1,43,127 today. Some States are seeing an upsurge in daily new cases. There has been rise in daily cases in Kerala, Maharashtra, Punjab, Chhattisgarh and Madhya Pradesh.
Kerala continues to report high number of daily new cases.
In last 7 days, Chhattisgarh has also seen a rise in daily active new cases. In last 24 hours, 259 daily new cases have been reported.
In the past week, Maharashtra has exhibited a spike in the number of daily new cases, accounting for highest number of daily new cases in the country today. In last 24 hours, 6,112 daily new case has been reported in the state.
Similar to Maharashtra, Punjab has also shown a sudden spike in the number of daily new cases reported in last 7 days with 383 daily new cases in last 24 hours.
Since, 13th Feb 2021, Madhya Pradesh is also witnessing a rise in number of daily new cases. In last 24 hours, 297 daily new cases have been registered in the state.
The importance of adherence of COVID appropriate behavior is strongly reiterated for breaking the chain of transmission of the virus and containment of spread of the disease.
However, with the better healthcare infrastructure facilities and Test-Track-Treat method, more than 21 crore (21,02,61,480) tests have been conducted in the country. The cumulative national Positivity Rate has seen a consistent decline in last thirteen days. It presently stands at 5.22%.
A total of 1,07,15,204 vaccine doses have been administered through 2,22,313 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 63,28,479 HCWs (1st dose), 8,47,161 HCWs (2nd dose) and 35,39,564 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiariesvaccinated
1stDose
2ndDose
TotalDoses
1
A&NIslands
4,453
895
5,348
2
AndhraPradesh
3,98,108
71,707
4,69,815
3
ArunachalPradesh
19,608
3,951
23,559
4
Assam
1,47,368
10,164
1,57,532
5
Bihar
5,15,363
35,070
5,50,433
6
Chandigarh
12,100
547
12,647
7
Chhattisgarh
3,30,446
16,104
3,46,550
8
Dadra&NagarHaveli
4,801
169
4,970
9
Daman&Diu
1,672
153
1,825
10
Delhi
2,72,322
12,978
2,85,300
11
Goa
14,386
634
15,020
12
Gujarat
8,19,060
37,597
8,56,657
13
Haryana
2,05,616
21,093
2,26,709
14
HimachalPradesh
92,702
71,322
1,64,024
15
Jammu&Kashmir
1,89,840
5,282
1,95,122
16
Jharkhand
2,46,213
10,522
2,56,735
17
Karnataka
5,29,968
99,452
6,29,420
18
Kerala
3,92,993
32,060
4,25,053
19
Ladakh
5,005
358
5,363
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
MadhyaPradesh
6,26,391
0
6,26,391
22
Maharashtra
8,31,921
28,465
8,60,386
23
Manipur
38,585
1,434
40,019
24
Meghalaya
22,285
616
22,901
25
Mizoram
14,428
2,206
16,634
26
Nagaland
20,603
3,419
24,022
27
Odisha
4,33,584
68,129
5,01,713
28
Puducherry
8,481
645
9,126
29
Punjab
1,20,015
9,455
1,29,470
30
Rajasthan
7,80,665
19,054
7,99,719
31
Sikkim
11,102
698
11,800
32
TamilNadu
3,24,537
25,746
3,50,283
33
Telangana
2,80,277
86,051
3,66,328
34
Tripura
81,042
11,134
92,176
35
UttarPradesh
10,66,290
85,752
11,52,042
36
Uttarakhand
1,29,221
6,231
1,35,452
37
WestBengal
6,09,987
40,989
6,50,976
38
Miscellaneous
2,64,796
26,964
2,91,760
Total
98,68,043
8,47,161
1,07,15,204
As on Day-35 of the vaccination drive (20th February, 2021), total 5,27,197 vaccine doses were given. Out of which, 2,90,935 beneficiaries were vaccinated across 10,851 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,36,262 HCWs received 2nd dose of vaccine.
9 States have administered more than 5 lakh doses each. These are Uttar Pradesh (11,52,042), Maharashtra (8,60,386), Gujarat (8,56,657), Rajasthan (7,99,719), West Bengal (6,50,976), Karnataka (6,29,420), Madhya Pradesh (6,26,391), Bihar (5,50,433) and Odisha (5,01,713).
A total of 1.06 Cr (1,06,67,741) people has recovered so far. 10,307 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. India’s Recovery Rate at 97.27% is amongst the highest in the world.
80.51% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,854 newly recovered cases. 2,159 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 467 in Tamil Nadu.
86.69% of the new cases are from 6 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 6,112. It is followed by Kerala with 4,505 while Tamil Nadu reported 448 new cases. Only two states – Maharashtra and Kerala account for 75.87% of total active cases.
Eighteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Telangana, Haryana, J&K (UT), Jharkhand, Himachal Pradesh, Tripura, Assam, Chandigarh, Lakshadweep, Manipur, Meghalaya, Ladakh (UT), Mizoram, Sikkim, Nagaland, Arunachal Pradesh, A&N Islands, D&D & D&N.
101 deaths were reported in the last 24 hours.
Five States account for 78.22% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (44). Kerala reported 15 deaths. Punjab has reported another 8 casualties.

|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেরলা, মহারাস্ত্র, পঞ্জাব, ছতিসগর অমসুং মধ্য প্রদেশতা দেলী ন্যু কেস হেনগৎলক্লি
কোবিদ ১৯গী মায়োক্তা ভেক্সিন দোজ করোর ১.০৭ হেন্না কাপথোকখ্রে হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৮দা কোবিদনা লৈখিদবা অনৌবা রিপোর্ত লৈতে
20 FEB 2021 12:27PM by PIB Imphal
ভারতকী প্রজেন্ত এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১.৩০ ওইরি। ঙসি ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ১,৪৩,১২৭ ওইখি। রাজ্য খরদা দেলী ন্যু কেস হেনগৎলকপা উবা ফংখি। কেরলা, মহারাস্ত্র, পঞ্জাব, ছতিসগর অমসুং মধ্য প্রদেশতা দেলী কেসতা হেনগৎলকখি।
কেরলানা মখা তানা দেলী ন্যু কেসকী মশিং ৱাংবগী রিপোর্ত তৌরক্লি।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা, ছতিসগরসু দেলী এক্তিব ন্যু কেসদা হায়গৎলকপা উরি। হৌখিবা পুং ২৪দা, দেলী ন্যু কেস ২৫৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা চয়োলদা, মহারাস্ত্রনা দেলী ন্যু কেসতা হেনগৎলক্তুনা, ঙসি লৈবাক অসিদা দেলী ন্যু কেসকী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি। হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য অসিদা দেলী ন্যু কেস ৬,১১২ রিপোর্ত তৌরকখি।
মহারাস্ত্রগা মাননা, পঞ্জাবসু হৌখিবা পুং ২৪দা দেলী ন্যু কেস ৩৮৩গা লোয়ননা হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা দেলী ন্যু কেসকী মশিং খংহৌদনা হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি।
২০২১গী ফেব্রুৱারী ১৩দগী মধ্য প্রদেশসু দেলী ন্যু কেসকী মশিং হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য অ্সিদা দেলী ন্যু কেস ২৯৭ রেজিস্তার তৌরকখি।
অদুম ওইনমক, হেন্না ফবা হেল্থকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর ফেসিলিতীশিং অমসুং তেস্ত-ত্রেক-ত্রিৎ মেথদকা লোয়ননা লৈবাক অসিদা তেস্ত করোর ২১ (২১,০২,৬১,৪৮০) হেন্না পাংথোকখ্রে। হৌখিবা নুমিৎ তরাহুমদোইদা অপুনবা নেস্নেল পোজিতিবিতী রেৎ চাং নায়না হন্থরকপা উবা ফংলি। মসি হৌজিক চাদা ৫.২২দা লৈরি।
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেসন ২,২২,৩১৩গী থোংদা ভেক্সিন দোজ অপুনবা ১,০৭,১৫,২০৪ কাপথোকখ্রে। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৩,২৮,৪৭৯ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ৮,৪৭,১৬১ (অনিসুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ৩৫,৩৯,৫৬৪ (অহানবা দোজ) মনুং চল্লি।
কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসনগী অহানবা দোজ ফেংলবা মতুং নুমিৎ ২৮ মপুং ফারবা অদুগুম্বা বেনেফিসরীশিংগী ২শুবা দোজ ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১৩দা হৌখি। এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ভেক্সিনেসন ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২দা হৌখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৪,৪৫৩
৮৯৫
৫,৩৪৮
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৯৮,১০৮
৭১,৭০৭
৪,৬৯,৮১৫
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৯,৬০৮
৩,৯৫১
২৩,৫৫৯
৪
অসাম
১,৪৭,৩৬৮
১০,১৬৪
১,৫৭,৫৩২
৫
বিহার
৫,১৫,৩৬৩
৩৫,০৭০
৫,৫০,৪৩৩
৬
চান্দিগর
১২,১০০
৫৪৭
১২,৬৪৭
৭
ছত্তিসগর
৩,৩০,৪৪৬
১৬,১০৪
৩,৪৬,৫৫০
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৪,৮০১
১৬৯
৪,৯৭০
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৬৭২
১৫৩
১,৮২৫
১০
দিল্লী
২,৭২,৩২২
১২,৯৭৮
২,৮৫,৩০০
১১
গোৱা
১৪,৩৮৬
৬৩৪
১৫,০২০
১২
গুজরাত
৮,১৯,০৬০
৩৭,৫৯৭
৮,৫৬,৬৫৭
১৩
হরিয়ানা
২,০৫,৬১৬
২১,০৯৩
২,২৬,৭০৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৯২,৭০২
৭১,৩২২
১,৬৪,০২৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৮৯,৮৪০
৫,২৮২
১,৯৫,১২২
১৬
ঝার্খন্দ
২,৪৬,২১৩
১০,৫২২
২,৫৬,৭৩৫
১৭
কর্নাতকা
৫,২৯,৯৬৮
৯৯,৪৫২
৬,২৯,৪২০
১৮
কেরেলা
৩,৯২,৯৯৩
৩২,০৬০
৪,২৫,০৫৩
১৯
লদাখ
৫,০০৫
৩৫৮
৫,৩৬৩
২০
লক্ষদীপ
১,৮০৯
১১৫
১,৯২৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,২৬,৩৯১
০
৬,২৬,৩৯১
২২
মহারাস্ত্র
৮,৩১,৯২১
২৮,৪৬৫
৮,৬০,৩৮৬
২৩
মনিপুর
৩৮,৫৮৫
১,৪৩৪
৪০,০১৯
২৪
মেঘালয়
২২,২৮৫
৬১৬
২২,৯০১
২৫
মিজোরাম
১৪,৪২৮
২,২০৬
১৬,৬৩৪
২৬
নাগালেন্দ
২০,৬০৩
৩,৪১৯
২৪,০২২
২৭
ওরিশা
৪,৩৩,৫৮৪
৬৮,১২৯
৫,০১,৭১৩
২৮
পুদুচেরী
৮,৪৮১
৬৪৫
৯,১২৬
২৯
পঞ্জাব
১,২০,০১৫
৯,৪৫৫
১,২৯,৪৭০
৩০
রাজস্থান
৭,৮০,৬৬৫
১৯,০৫৪
৭,৯৯,৭১৯
৩১
সিক্কিম
১১,১০২
৬৯৮
১১,৮০০
৩২
তামিল নাদু
৩,২৪,৫৩৭
২৫,৭৪৬
৩,৫০,২৮৩
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮০,২৭৭
৮৬,০৫১
৩,৬৬,৩২৮
৩৪
ত্রিপুরা
৮১,০৪২
১১,১৩৪
৯২,১৭৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১০,৬৬,২৯০
৮৫,৭৫২
১১,৫২,০৪২
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,২৯,২২১
৬,২৩১
১,৩৫,৪৫২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬,০৯,৯৮৭
৪০,৯৮৯
৬,৫০,৯৭৬
৩৮
অতোপ্পশিং
২,৬৪,৭৯৬
২৬,৯৬৪
২,৯১,৭৬০
অপুনবা
৯৮,৬৮,০৪৩
৮,৪৭,১৬১
১,০৭,১৫,২০৪
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৩৫নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ২০, ২০২১) অসিদা পুন্না বেক্সিন দোজ ৫,২৭,১৯৭ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ১০,৮৫১গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ২,৯০,৯৩৫দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ২,৩৬,২৬২দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
রাজ্য ৯ রাজ্য খুদিংদা দোজ লাখ ৫ হেন্না কাপখ্রে। মখোয়শিং অদুদি উত্তর প্রদেশ (১১,৫২,০৪২), মহারাস্ত্রা (৮,৬০,৩৮৬), গুজরাত (৮,৫৬,৬৫৭), রাজস্থান (৭,৯৯,৭১৯), ৱেস্ত বেঙ্গল (৬,৫০,৯৭৬), কর্নাতকা (৬,২৯,৪২০), মধ্য প্রদেশ (৬,২৬,৩৯১), বিহার (৫,৫০,৪৩৩) অমসুং ওরিশা (৫,০১,৭১৩)নি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই করোর ১.০৬ (১,০৬,৬৭,৭৪১) রিকোবর তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১০,৩০৭ নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। ভারতকী রিকোবরী রেৎ চাদা ৯৭.২৭ ওইদুনা মালেমদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
রাজ্য ৬তা অনৌবা রিকোবর তৌখিবা কেস চাদা ৮০.৫১ উবা ফংলি।
কেরলানা নোংমদা নৌনা রিকোবর তৌরবা কেস ৪,৮৫৪গা লোয়ননা খ্বাইদগী য়াম্বা মশিং রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ২,১৫৯ রিকোবর তৌখি তামিল নাদুদা ৪৬৭ ওইদুনা তুংইন্নখি।
অনৌবা কেসশিংগী চাদা ৮৬.৬৯দি রাজ্য ৬তগীনি।
মহারাস্ত্রনা মখা তানা ৬,১১২দা খ্বাইদগী ৱাংবা দেলী ন্যু কেস রিপোর্ত তৌরক্লি। কেরলানা ৪,৫০৫গা লোয়ননা তুংইন্নরি অমদি তমিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৪৮ রিপোর্ত তৌরকখি। রাজ্য অনিখক – মহারাস্ত্রা অমসুং কেরলানা অপুনবা এক্তিব কেসকী চাদা ৭৫.৮৭ ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৮না কোবিদ ১৯না শিখিবগী রিপোর্ত অমতা পীরকপা লৈতে। মখোয়শিং অদুদি তেলঙ্গনা, হরিয়ানা, জে&কে (য়ু.তি.), ঝার্খন্দ, হিমাচল প্রদেশ, ত্রিপুরা, অসাম, চান্দিগর, লক্ষদীপ, মনিপুর, মেঘলায়া, লদাখ (য়ু.তি.), মিজোরাম, সিক্কিম, নগালেন্দ, অরুনাচল প্রদেশ, এ&এন ইথৎশিং, দামন অমসুং দ্যু অমদি দাদ্রা অমসুং নগর হভেলিনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ১০১ শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
রাজ্য মঙাদা অনৌবা শিখিবগী চাং চাদা ৭৮.২২ ওইরি। মহারাস্ত্রদা খ্বাইদগী য়াম্না শিখিবা (৪৪) উৎলি। কেরলাদা ১৫ শিখিবগী রিপোর্ত লৈরি। পঞ্জাবতা অতোপ্পা ৮ অমা শিখি।