Prime Minister's Office
PM to flag off 100th Kisan Rail on 28 December
26 DEC 2020 7:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will flag off the 100th Kisan Rail from Sangola in Maharashtra to Shalimar in West Bengal on 28th December 2020 at 4:30 PM via video conferencing. Union Ministers Shri Narendra Singh Tomar and Shri Piyush Goyal will also be present on the occasion.
The multi-commodity train service will carry vegetables such as cauliflower, capsicum, cabbage, drumsticks, chillies, onion, as well as fruits like grapes, oranges, pomegranate, banana, custard apple etc. Loading and unloading of perishable commodities will be permitted at all enroute stoppages with no bar on size of consignment. The Government of India has extended a subsidy of 50% on transportation of fruits and vegetables.
About Kisan Rail
The first Kisan Rail was introduced from Devlali to Danapur on 7th August, 2020, which was further extended upto Muzaffarpur. As a result of good response from the farmers, its frequency was also increased from weekly to three days in a week.
Kisan Rail has been a game changer in ensuring fast transportation of agriculture produce across the nation. It provides a seamless supply chain of perishable produce.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর ২৮দা ১০০শুবা কিসান রেল লমথাগনি
26 DEC 2020 7:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা দিসেম্বর ২৮, ২০২০গী নুংথিল পুং ৪:৩০ তাবা মতমদা মহারাস্ত্রগী সঙ্গোলাদগী নোংচুপ বেঙ্গলগী শলিমার ফাওবগী মরক্তা ১০০শুবা কিসান রেল লমথাগনি। থৌরম অদুদা কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমর অমসুং পিয়ুশ গোয়লসু শরুক য়াগনি।
ত্রেন অসিনা কোবী থমচেৎ মানবী, কেপ্সিকম, কোবী ফুন, দ্রমস্তিক, মোরোক, তিল্হৌ অসিনচিংবগা লোইননা উহৈ – অঙ্গুর, কোমলা, কফোই, লফোই, শেম অসিনচিংবা হোনগনি। রেলগারী অসিনা লেপলুবা মফম খুদিংদা পোৎ থাবা নত্ত্রগা মফম অদুদগী পোৎ হাপ্পগী অয়াবা পীগনি। পোৎ পুবগী চাংগী অকক্নবা লৈরোই। ভারত সরকারনা উহৈ অমসুং মনা-মশিং পুবগী ভারাদা ৫০%গী সবসিদী পীরি।
কিসান ত্রেনগী মরমদা
অহানবা কিসান রেল অদু দেবলালীদগী দানাপুরগী মরক্তা ওগস্ত ৭, ২০২০দা হৌদোকখি। মদু কোন্না মুজফপরপুর ফাওবা শাংদোকখি। লৌমীশিংগী মায়কৈদগী ফংলকখিবা অফবা পাউখুমশিং অদুনা মরম ওইদুনা মসিগী চয়োলগী ওইনা লৈরম্বা খোংচৎ অদু নুমিৎ হুমনিগী ওন্থোকখি।
কিসান রেল অসি লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিংবু তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা য়ৌহন্নবা হোৎনবদা গেম চেঞ্জর অমা ওইরে। মসিনা থুনা পৎথ-পুমথগদবা পোৎথোকশিংগী মপান নাইদবা সপ্লাই চেন অমা ফংহল্লে।