Ministry of Development of North-East Region
NE Region will emerge as a favourite Tourist and Trade destination in India in the post-COVID era: Dr. Jitendra Singh
19 DEC 2020 5:39PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh today said that North Eastern Region will emerge as a favourite Tourist and Trade destination in India in the post-COVID era. Speaking as the Chief Guest in the 8th edition of North East Festival organized virtually, he said that North-Eastern Region will take a lead for India to emerge as an economic power with the support of its huge natural and human skill resources. He said the region will work as a "new engine" to the economy and added that it will emerge as an alternative to the European tourist destinations by virtually remaining pandemic free, when others parts of the world were infested with virus.
Dr Jitendra Singh expressed hope that holiday lovers from the next season will definitely prefer NE region for its pristine natural beauty over other global tourist destinations. He also added that NE will stand for New Engine of growth for India, when rest of world is looking for economic resurgence through trade in post-pandemic times.
He said that the region will exploit its vast untapped natural resources including Bamboo that could propel Atmanirbhar Abhiyan of Prime Minister Narendra Modi by imbibing “Vocal for Local” mantra. Dr Jitendra Singh said that recently the Central Government raised the import duty by 25 percent on raw bamboo items, which will help the domestic bamboo industries like furniture, handicrafts and Agarbatti making in a big way and promote use of bamboo as building material. He also referred to the amendment in the 100-year-old Indian Forest Act brought about by the Modi government in 2017, as a result of which, home grown bamboo has been exempted from it in order to enhance livelihood opportunities through bamboo.
Dr Jitendra Singh said that there has been a significant development in terms of Road, Rail and Air connectivity, helping facilitate the movement of goods and persons not only across the region but also across the country. He said that the youth of the region has become more aspirational in recent times and will play an important role to take the region to greater economic heights.
Referring to the Act East policy of the government, Dr. Jitendra Singh said that the North Eastern Region has a special role to play in the promotion of trade and business relations with ASEAN as it is the gateway to the growing economies of South East Asian Nations. He said, Prime Minister Shri Narendra Modi has changed the policy of “Look East” to “Act East” to take the bilateral cooperation to newer heights.
Chief Ministers of Assam, Tripura, Manipur, Sikkim and senior Ministers and Officials of the North Eastern States joined the meeting. Foreign Secretary Shri Harsh Vardhan Shringla also delivered the special address.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কোবিদ লাইচৎ মতুংদা ভারত্তা অৱাং-নোংপোক লমদম লমকোয়বা অমসুং ললোন-ইতিক্কী পাম্নবা মফম অমা ওইরক্লগনি: দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
19 DEC 2020 5:39PM by PIB Imphal
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(দোনর)গী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা), পি.এম.ও, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি হায়খি মদুদি কোবিদ লাইচৎ মতুংদা ভারত্তা অৱাং-নোংপোক লমদম লমকোয়বা অমসুং ললোন-ইতিক্কী পাম্নবা মফম অমা ওইরক্লগনি। ভর্চুএল ওইনা পাংথোকপা ৮সুবা নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবেলদা চীফ গেস্ত ওইনা ৱা ঙাংবদা মহাক্না হায়খি লমদম অসিদা মরাংকাইনা লৈরিবা মহৌশাগী লনশিং অমসুং মীওইবগী লৌশিংগী লনশিংগী মতেংনা শেন-থুমগী শক্তি অমা ওইরক্নবা অৱাং-নোংপোক লমদম্না ভারত লমজিংগনি। লমদম অসিনা শেন্মিৎলোন্দা “অনৌবা ইঞ্জিন” অমা ওইনা থবক তৌগনি অমসুং মালেমগী অতোপ্পা মফমশিং ভাইরসকী চৈথেং ফংদুনা লৈরিঙৈ মতমদা, অৱাং-নোংপোক লমদম অসি য়ুরোপকী লমকোয়ফমশিংগী মহুৎশিনবা মফম অমা ওইরক্লগনি।
মহাক্না হায়খি লাক্লিবা মতম অসিদা লমকোয়বা পামজবশিংনা মালেমগী অতোপ্পা লমকোয়ফমশিংদগী হেন্না ফজবা মহৌশাগী ফজবা কয়া লৈরিবা অৱাং-নোংপোক লমদম অসিনা হেন্না পাম্নরগনি। লাইচৎ মতুংদা ললোন-ইতিক পাংথোক্তুনা মালেমগী অতৈ লৈবাকশিংনা শেন-থুমগী ফিবম অমুক ফগৎনবা হোৎনরিঙৈ মতমদা, অৱাং-নোংপোক লমদম্না ভারত চাউখৎনবা অনৌবা ইঞ্জিন অমা ওইরগনি।
মহাক্না মখা তানা হায়খি লমদম অসিদা ৱা য়াওনা মসিগী শীজিন্নদনা লৈরিবা মহৌশাগী লনশিং শীজিন্নদুনা “লমদম অসিগী পোৎথোক শীজিন্নবা” হায়বা লাইৱা অসিগা লোয়ন্না প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান খুমাঙচাউশিনবা ঙমহনগনি। হন্দক কেন্দ্র সরকারনা ৱাগী পোৎলমশিংগী ইমপোর্ত দিউতি চাদা ২৫দা হেনগৎখিবা অসিনা লৈবাক অসিদা ৱাগী ইন্দস্ত্রিশিং, হেন্দিক্রাফ অমসুং অগরবতি শাবগী থবক্তা মতেং পাংলগনি অমসুং য়ুম-কৈ শাবদা ৱা শীজিন্নবা পুক্নিং থৌগৎলগনি। ২০১৭দা মোদী সরকারনা চহি ১০০ শুরবা ইন্দিয়ান ফোরেস্ত এক্ত শেমদোকপদগী লৈবাক অসিদা ফংলিবা ৱা অসি কোমথোকপদগী ৱাগী মতেংনা হিংলিবশিংগী খুদোংচাবশিং মরাংকাইনা ফংলে।
দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি লম্বী, রেল অমসুং মথক্কী চৎথোক-চৎশিনগী ফিবম ফগৎলকপদগী লমদম অসিদা পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন অমসুং মী চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎলকপগা লোয়ন্না লৈবাক শীনবা থুংনা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবসু হেনগৎলে। লমদম অসিগী নহারোলশিংনা লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম অৱাংবা থাকশিংদা পুখৎনবা হোৎনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি।
সরকারগী এক্ত ইস্ত পোলিসিগী মতাংদা দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি, শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলক্লিবা খা নোংপোক এসিয়াগী লৈবাকশিংগী লমদম অসিনা থোঙ্গাল ওইনা অসিয়ান লৈবাকশিংগা ললোন-ইতিক্কী মরীশিং ফগৎহনবদা অৱাং-নোংপোক লমদম্না মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। লৈবাকশিংগী মরক্তা লৈনরিবা মতেং পাংনবা অসি অৱাংবা থাক অমদা পুখৎনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা “লুক ইস্ত” পোলিসি অসি “এক্ত ইস্ত”তা ওন্থোক্লে।
থৌরম অদুদা অসাম, ত্রিপুরা, মনিপুর, সিক্কিমগী চীফ মিনিস্তরশিং অমসুং অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী সেনিয়র মিনিস্তরশিং অমসুং ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি। ফোরেন সেক্রেতরি শ্রী হর্স ভর্ধন শ্রিংলানা অখন্নবা ৱারোল থমখি।