Ministry of Youth Affairs and Sports
Major Dhyan Chand National Stadium to get 6 world-class squash courts; Foundation stone laid by Union Minister of External Affairs in presence of Shri Kiren Rijiju
16 DEC 2020 6:14PM by PIB Delhi
Union Minister of External Affairs Dr. S. Jaishankar laid the foundation stone of 6 squash courts at Major Dhyan Chand National Stadium in the presence of Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Kiren Rijiju in New Delhi today.
The Chief Guest, Dr. Shri S. Jaishankar who is himself a sports enthusiast and an avid squash player hailed the project and said he looks forward to coming and playing squash at the facility once it is ready. He said, “India has tremendous sporting talent, it has able and enthusiastic coaches who would give time to building that talent. What was missing was the place where the talent could meet the coaches. I am sure this will be a model facility and moreover a catalyst to see many more facilities come up. We have to democratise sport, it must not be a privilege. Most of the sports in which we have done well is because it has been democratised. I hope in the case of squash it is one step in that direction.”
The project has been sanctioned at a cost of Rs. 5.52 crores across an area of 750 square metres and has an estimated completion time of 6 months. The facility will have 6 single squash courts, of which 3 courts can be converted as doubles courts using movable walls.
Sports Minister Shri Kiren Rijiju said that this new facility is going to produce world champions. He said, “To have a space in the National Stadium itself has its own significance. To have a space in this complex will give an edge to that facility. This 6 court squash facility is not only going to be World-class but also a Centre of Excellence where we will be producing world champions and I am sure upcoming budding players will take maximum benefit of this centre. Our effort is that players should not have to look around for facilities, we will provide them the facilities.”
Squash has been one of India’s most successful sports at the Asian Games and Commonwealth Games, with the likes of Sourav Ghosal, Dipika Pallikal and Joshna Chinappa winning laurels for the country.
The event was attended by various dignitaries including Shri Sandip Pradhan, Director General, Sports Authority of India; Cyrus Poncha, Secretary General Squash Rackets Federation of India (SRFI); Shri Neelesh Shah, Director (Projects), NBCC among others.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
মেজর ধ্যান চান্দ নেসনেল স্তদিয়মদা মালেম থাক্কী ইসক্বাস কোর্ত ৬ লৈরগনি; শ্রী কিরেন রিজিজু য়াওনা এক্সতর্নেল এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
16 DEC 2020 6:14PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকি য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজু শরুক য়াদুনা মেজর ধ্যান চান্দ নেসনেল স্তদিয়মদা ইসক্বাস কোর্ত ৬ শানবা এক্সতর্নেল এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর এস. জয়সঙ্করনা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে।
মহাক মশামক শান্নবা পামজবা অমসুং অফবা ইসক্বাস শান্নরোয় অমা ওইনা থৌরমগী চীফ গেস্ত ওইখিবা দোক্তর এস. জয়সঙ্করনা প্রোজেক অসি থাগৎলদুনা হায়খি স্তদিয়ম অসি লোইবগা মফম অসিদা ইসক্বাস শান্নবা লাক্কনি হায়না মহাক্না থাজবা থম্লি। ভারত্তা শান্ন-খোৎনবগী হৈথোই-শিংথোইবা মরাংকাইনা লৈরি অমসুং হায়রিবা হৈথোই-শিংথোইবা অদু শেমগৎনবা লৈবাক অসিগী মতিক চাবা অমসুং থৱায় য়াওবা কোচশিংদা মতম পীগদবনি। হৈথোই-শিংথোইবা শান্নরোয়শিংগা কোচশিংগা পুনবা ঙমদবগী অৱাৎপা লৈরি। মসিগী শান্নফম অসি তমজনফম অমা ওইগনি অমসুং অতোপ্পা মফম কয়া লিংখৎনবা ইথিল পীগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি। ঐখোয়না মী খুদিংমক শান্নবা ফংহনগদবনি, মসি মীওই কাংলুপ খর খক্তগী ওইহল্লোইদবনি। মী খুদিংমক শান্নবা ফংহনবদগী মশান্না অয়াম্বদা ঐখোয়না ফজনা শান্নবা ঙম্বনি। মসিগী মাইকৈ অসিদা ইসক্বাসনা খোঙথাং অমা থাংজিল্লে হায়না ঐনা থাজৈ।
প্রোজেক অসিগী লুপা করোর ৫.৫২ কাইথোক্লে অমসুং ইসক্বার মিতর ৭৫০গী পাক-চাউবা শান্নফম অসি থা ৬গী মনুংদা লোইশিনগনি হায়না পানরি। শান্নফম অসিদা সিঙ্গল ইসক্বাস কোর্ত ৬ লৈগনি অমসুং লৌথোক-লৌশিন য়াবা ফক্লাংশিং খাদুনা মসিগী মনুংদা কোর্ত ৩ দবল কোর্তশিং ওইনা শীজিন্নগনি।
স্পোর্তস মিনিস্তরনা হায়খি অনৌবা শান্নফম অসিদগী অনৌবা ৱার্ল্দ চেম্পিয়নশিং পুথোক্কনি। নেসনেল স্তদিয়মদা মফম অমা ফংবা অসি শিংথানিঙাই ওইবা অমনি। কমপ্লেক্স অসিদা মফম অমা ফংবা অসিনা অফবা খুদোংচাবা অমা ফংলগনি। কোর্ত ৬ লৈবা ইসক্বাস শান্নফম অসি মালেম থাক্কী ওইবতা নত্তনা, মসিনা সেন্তর ওফ এক্সলেন্স অমা ওইনা ঐখোয়না ৱার্ল্দ চেম্পিয়নশিং পুথোকপা ঙমগনি অমসুং মচিন তুমখৎলক্লিবা শান্নরোয়শিংনা মসিগী সেন্তর অসিগী খুদোংচাবা খ্বাইদগী য়াম্না লৌগনি হায়না ঐনা থাজৈ। ঐখোয়গী পান্দমদি শান্নরোয়শিংনা শান্নফম কদাইদা লৈবগে হায়না থিবা অদু নত্তে, ঐখোয়না মখোয়দা খুদোংচাবশিং ফংহনবা অদুনি।
এসিয়ান গেমস অমসুং কম্মনৱেল্থ গেমশিংদা ইসক্বাস অসি ভারতনা খ্বাইদগী য়াম্না মাইপাকপা স্পোর্তস অমা ওইরি। সৌরব গোসাল, দিপিকা পাল্লিকাল অমসুং জোসনা চিনাপ্পানা লৈবাক অসিগী মিংচৎ পুরকখি।
থৌরম অদুদা সাইগী দিরেক্তর জেনেরেল শ্রী সন্দিপ প্রধান, ইসক্বাস রেক্কেতস ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়াগী সেক্রেতরি জেনেরেল সাইরস পোনচা অমসুং এন.বি.সি.সিগী দিরেক্তর(প্রোজেকস) শ্রী নিলেস সাহ শরুক য়াখি।