Prime Minister's Office
PM Inaugurates RE-Invest 2020
Plans of Megawatts to Gigawatts are Becoming Reality: PM
India’s Installed Renewable Energy Capacity Increased by Two and Half Times in Last six Years: PM
India has Demonstrated that Sound Environmental Policies Can also be Sound Economics: PM
26 NOV 2020 6:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the 3rd Global Renewable Energy Investment Meeting and Expo (RE-Invest 2020) through video conferencing. The summit is organised by the Ministry of New and Renewable Energy. The theme for RE-Invest 2020 is ‘Innovations for Sustainable Energy Transition’.
The Prime Minister expressed happiness that in the renewable energy sector, within a short time the progress from megawatts to gigawatts in generation capacity and “One Sun, One World, One Grid” are becoming a reality, all of which were discussed in the earlier editions. He added in the last 6 years, India is travelling on an unparalleled journey. He pointed out that India’s generation capacity and network is being expanded to ensure every citizen of India has access to electricity to unlock his full potential. He showcased that today, India’s renewable power capacity is the 4th largest in the world and is growing at the fastest speed among all major countries. The renewable energy capacity in India is currently 136 Giga Watts, which is about 36% of our total capacity.
The Prime Minister expressed happiness that India’s annual renewable energy capacity addition has been exceeding that of coal based thermal power since 2017. He highlighted that in the last 6 years, India has increased installed renewable energy capacity by two and half times. He said investing in renewable energy early on even when it was not affordable has helped in achieving the scale, which is bringing costs down. He said we are showing to the world that sound environmental policies can also be sound economics. He said we have ensured energy efficiency is not limited to one ministry or department, instead it has been made a target for the entire government. All our policies have a consideration of achieving energy efficiency.
The Prime Minister said after the success of Performance Linked Incentives (PLI) in electronics manufacturing, we have decided to give similar incentives to high efficiency solar modules. He stressed that ensuring “Ease of doing business” is our utmost priority and dedicated Project Development Cells have been established to facilitate investors. He announced that there are huge renewable energy deployment plans for the next decade and are likely to generate business prospects of the order of around $ 20 billion per year. He invited investors, developers and businesses to join India’s renewable energy journey.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না রি-ইনভেস্ত ২০২০ হৌদোকখ্রে
মেগাৱাৎতগী গিগাৱাৎ ফাওবগী থৌরাং হৌজিক চুম্লক্লেঃ পি.এম.
ভারতকী ইন্সতোল্দ তৌরবা রেন্যুএবল ইনর্জী কেপাসিতী হৌখিবা চহি তরুক্তা শরুক অনিমখাই হেনগৎলেঃ পি.এম.
ভারতনা উৎখ্রে মদুদি সাউন্দ ইনভাইরন্মেন্ত পোলিসীশিংনা সাউন্দ ইকোনোমীশিংসু ওইবা ঙম্মিঃ পি.এম.
26 NOV 2020 6:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা অহুমশুবা গ্লোবেল রেন্যুএবল ইনর্জী ইনভেস্তমেন্ত মীতিং অমসুং এক্সপো (রি-ইনভেস্ত ২০২০) হৌদোকখ্রে। সমিৎ অসি ন্যু অমসুং রেন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়না শিল-লাংবনি। রি-ইনভেস্ত ২০২০গী থিম অসি ‘ইনোভেসন ফোর সস্তেনেবল ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন’নি।
প্রধান মন্ত্রীনা রেন্যুএবল ইনর্জীগী লমদা মেগাৱাৎতগী গিগাৱাৎতা ফাওবগী জেনরেসন কেপাসিতীদা হন্দক্তা ওইরক্লিবা খোংহৌ অমসুং ‘ৱন সন, ৱন ৱর্ল্দ, ৱন গ্রিদ’না অচুম্বা ওইরকপদা হরাওবা ফোংদোকখ্রে, হৌখিবা এদিসনশিংদা মসিগী মতাংদা খন্ন-নৈনখিবনি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ৬তা, ভারতনা চাংদমনীংঙাই লৈতবা খোংচৎ অমদা চৎলি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী জেনরেসন কেপাসিতী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শাফরক্লি। মসিগী ফল ওইনা, লৈবাক অসিগী মীপুম খুদিংনা ইলেক্ত্রিক্ত শিজিন্নদুনা মখোয়গী তৌবা ঙম্বা পুম্নমক শিজিন্নবা ঙমহল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী রেন্যুবল পাৱর কেপাসিতী অসি মালেমগী মরিশুবা থাক্তা লৈরি অমসুং মসি মকোক থোংবা লৈবাক পুম্নমক্তগী খ্বাইদগী খোংজেল য়াংনা হেনগৎলক্লি। ভারতকী হৌজিক্কী রেন্যুএবল ইনর্জী কেপাসিতী অসি গিগাৱাৎ ১৩৬নি, মসি ঐখোয়গী অপুনবা কেপাসিতীগী ৩৬%নি।
প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোংদোকখি মদুদি ২০১৭কী মতুংদগী ভারতকী চহিগী রেন্যুএবল ইনর্জী কেপাসিতী অসি কোয়লাদা য়ুম্ফম ওইবা থর্মেল পাৱরদগী য়াম্না হেল্লে। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী ইন্সতোল তৌরবা রেন্যুএবল ইনর্জী কেপাসিতী অসি হৌখিবা চহি ৬তা শরুক অনিমখাই হেনগৎলে। রেন্যুএবল ইনর্জীদা, মমল হোংবা ওইদ্রবসু মতম অদুদসু ইনভেস্ত তৌখি। মদুনা মরম ওইদুনা অচংবা মমলদা হন্থখি। মোদীনা হায়খি, “ঐখোয়না মালেমদা উৎলি মদুদি অফবা ইনভাইরনমেন্তেল পোলিসীশিং অসি অফবা শেন্মিৎলোনশিংসু ওইহনবদা মতেং ওইবা য়াই।” ইনর্জী ইফিসিএন্সী অসি শুপ্নগী মন্ত্রালয় নত্ত্রগা দিপার্তমেন্ত খক্তদা অকক্নবা থমদে, মদুগী মহুত্তা মসি সরকার অপুনবগী পান্দম অমা ওইহনগদবনি। ঐখোয়গী পোলিসী পুম্নক্তা ইনর্জী ইফিসিএন্সী
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যুফেকচরিংদা পি.এল.আই. মায় পাকখ্রবা মতুংদা, ঐখোয়না হাই ইফিসিএন্সী সোলর মোদ্যুলশিংদা মান্নবা ইন্সেন্তিবশিং পীনবা ৱারেপ লৌরে। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি “ইজ ওফ দোইং বিজিনেস” ফংহনবা অসি ঐখোয়গী খ্বাইদগী মরুওইবনি অমসুং ইনভেস্তরশিংগী খুদোংচানবগীদমক কৎথোক্লবা প্রোজেক্ত দিবেলপমেন্ত সেলশিং শেমগৎলে। মহাক্না ইনভেস্তরশিং, দিবেলপরশিং, অমসুং বিজিনেসশিংদা ভারতকী রেন্যুএবল ইনর্জীগী খোংচৎতা য়াউরনবা পাউজেন পীখি।