Ministry of Home Affairs
Union Home Secretary reviewed the COVID-19 situation in NCT of Delhi
02 NOV 2020 4:20PM by PIB Delhi
Union Home Secretary, Shri Ajay Bhalla, as part of a regular process, reviewed the situation of COVID-19 in Delhi today. The meeting was also attended by Dr. V.K. Paul, Member, NITI Aayog, Secretary, Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW), Director General, ICMR, Chief Secretary and other senior officers Government of NCT of Delhi (GNCTD) and Commissioner of Police, Delhi.
GNCTD made a presentation on the present situation of COVID-19 in Delhi, which is witnessing 3rd surge in cases. While the new COVID cases and total active cases are going up, the administration is focusing on testing, contact tracing and treatment. The recent surge in the number of active cases was attributed to the festival season, which has witnessed greater movement of people, accompanied by laxity in adhering to the basic principles of safe COVID behavior. The hospital bed situation was reported to be comfortable with 57% of the 15,789, dedicated beds being vacant. It was, however, highlighted both by GNCTD officials and Commissioner of Police, Delhi that there has been no let up in enforcement and awareness generation.
The strategy to contain spread of COVID-19 in Delhi, especially keeping in view the festival season and decreasing temperatures accompanied by rising pollution was discussed at length with representatives of MoHFW and the health experts who were present in the meeting. It was decided to concentrate efforts in certain key areas, such as targeted RT-PCR testing in sensitive and critical zones such as restaurants, market places, barber shops / salons, etc; gear up the availability of medical resources including beds, ICUs, and ventilators as a pre-emptive measure; ensure high degree of contact tracing and monitoring of quarantined contacts, so as to suppress and break the chain of transmission. It was also decided to enhance enforcement selectively, accompanied by greater awareness creation through targeted IEC (Information, Education and Communication) campaigns; and ensuring that all cases under home isolation were monitored and shifted to hospitals well in time, before any deterioration in their medical condition. It was also emphasized that the Metro travel should be carefully regulated, strictly in accordance with the Standard Operating Procedure (SOP) that has been issued in this regard.
Concluding the meeting, Home Secretary, while appreciating the efforts of GNCTD officials, emphasized that the strategies for containment of spread of COVID-19 in Delhi should be strictly enforced and implemented. He stressed the need for reaching out to the residents of Delhi to sensitize them about safe COVID behavior through RWAs, Mohalla and Market Committees, public announcement systems, message on police vehicles, etc. He also informed that the situation in Delhi would be reviewed again in the coming week, along with other districts of the National Capital Region (NCR).

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরীনা দিল্লীগী এন.সি.তি.গী কোবিদ-১৯গী ফিবম য়েংশিনখ্রে
02 NOV 2020 4:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরী শ্রী অজয় ভাল্লানা চাং নাইনা পাঙথোক্লকপা থৌওংগী শরুক অমা ওইনা দিল্লীগী কোবিদ-১৯গী ফিবম ঙসি য়েংশিনখ্রে। মীফম অদুদা দা. ভি.কে. পোল, মেম্বর নি.তি. আয়োগ, সেক্রেতরী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়, দিরেক্তর জেনরেল, আই.সি.এম.আর., চীফ সেক্রেতরী অমসুং দিল্লীগী এন.সি.তি.গী সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং (জি.এন.সি.তি.দি.) অমসুং দিল্লী পুলিসকী কম্মিসনরসু শরুক য়াখি।
জি.এন.সি.তি.দি.না কেসকী অহুমশুবা তাংকক্কী হেনগৎলকপা থেংনরিবা দিল্লীগী হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিবমগী মতাংদা প্রজেন্তেসন অমা পীখি। অনৌবা কোবিদ কেস অমসুং অপুনবা এক্তিব কেস মশিং হেনগৎলকপগা লোইননা, একমিনিস্ত্রেসন অসিনা তেস্তিং, কন্তেক্ত ত্রেসিং, অমসুং ত্রিৎমেন্ততা মীৎয়েং চঙনবা হোৎনরি। হন্দক এক্তিব কেস মশিংদা খঙহেন হেনগৎলক্লিবা অসি কোবিদকা চুনবা তঙাইফদবা লমচৎশিং নাথৈদুনা মী য়াম্না চত্থোক চৎশিন তৌনরিবা কুম্হৈগী মতম ওইবসিননি। হোস্পিতালগী ফমুংগী ফিবমদি অখন্নবা ফমুং ১৫,৭৮৯গী মনুংদা চাদা ৫৭ হাংবগা লোইননা নুংনাংনিংঙাই ওইদে। জি.এন.সি.তি.দি.গী ওফিসিএল অমসুং কম্মিসনর ওব পুলিস, দিল্লীনা পনখি মদুদি ঙাক শেনবা অমসুং মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা হোৎনবদা হন্থবা অমত্তা লৈত্রি।
কুম্হৈগী কুমগী ফিবম য়েংদুনা অমসুং পোলুসন হেনগৎলকপগা লোইননা অইং অশা হন্থরকপা য়েংদুনা দিল্লীদা কোবিদ-১৯ শন্দোকপা লাকশিন্নবগী লাল্লোংশিং এম.ও.ঐচ.এফ.দব্ল্যু.গী মীহুৎশিং অমসুং মীফম অদুদা শরুক য়াখিবা হকশেলগী অখঙ অহৈশিংগা মতম লৌদুনা খন্ন-নৈনখি। মরুওইবা মফমশিংদা হায়বদি সেন্সিতিব অমসুং ক্রিতিকেল ওইবা জোনশিং হায়বদি রেস্তোরন্ত, কৈথেল, শম ককফম/সেলোন অসিনচিংবা মফমশিংদা তার্গেতেদ আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তিং পাঙথোকপা; ফমুং, আই.সি.য়ু. অমসুং ভেন্তিলেতর য়াওনা মেদিকেল রিসোর্স ফংবগী চাং হেনগৎহনববু প্রি এম্পতিব ওইবা খোঙথাং ওইনা লৌখৎপা; ক্বারেন্তিন্দ কন্তেক্তশিংগা শন্দোকপগী চেন থদৎনবগীদমক কন্তেক্ত ত্রেসিং অমসুং মোনিতরিং তৌবগুম্বদা মীৎয়েং চঙনবা ৱারেপ লৌখি। অখন্নবা মফমশিং লৌখত্তুনা ইনফোর্স্মেন্ত হেনগৎপগা লোইননা তার্গেতেদ আই.ই.সি. (ইনফোর্মেসন, এজুকেসন অমসুং কম্ম্যুনিকেসন) কেম্পেনগী থোঙদা অহেনবা মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা হোৎনবা; হোম আইসোলেসন্দা লৈরিবা কেস খুদিংমক মখোয়গী মেদিকেল কন্দিসশিং ফিবম লুশিল্লক্ত্রিঙৈদা য়েংশিনবা অমসুং মতম চানা হোস্পিতালদা পুবা। মসিমসু খন্নখি মদুদি, মেত্রোদা চৎপা খুদিংমক চেকশিন্না কাংলোন অমত্তা কায়হন্দনা, হীরম অসিগী মতাংদা থোকখিবা স্তেন্দার্দ ওপরেতিং প্রোসিজ্যুর (এস.ও.পি.) ঙাক্না চৎপা।
মীফম অদুবু লোইশিল্লদুনা, হোম সেক্রেতরীনা জি.এন.সি.তি.দি.গী ওফিসিএলশিংনা হোৎনরিবশিংবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা পুক্নিং চিংশিনখি মদুদি, দিল্লীদা কোবিদ-১৯ শন্দোকপা লাকশিন্নবগী থৌরাংশিং অসি অকনবা মওংদা চৎনহনগদবনি। মহাক্না দিল্লীদা লৈরিবা মীয়ামদা কোবিদতগী শাফবা লোনচৎশিং আর.দব্ল্যু.এ.শিং, মোহালা অমসুং মার্কেৎ কম্মিতীশিং, পব্লিক ইনাউন্সমেন্ত সিস্তেম, পুলিসকী গারীশিংদা পাউজেল পুদুনা চৎপা, অসিনচিংবগী থোঙদা খঙহনগদবনি হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি দিল্লীগী ফিবম অসি লাক্কদবা চয়োল খরসিদা অমুক্কা হন্না নেসনেল কেপিতেল রিজন (এন.সি.আর.)গী অতোপ্পা জিল্লাশিংগা লোইননা য়েংশিনখিগনি।