Ministry of Finance
Government extends Emergency Credit Line Guarantee Scheme by one month
Loans of more than Rs. 2 lakh crore sanctioned under ECLGS
02 NOV 2020 3:17PM by PIB Delhi
The Union Government has extended the Emergency Credit Line Guarantee Scheme (ECLGS) by one month till November 30th, 2020, or till such time that an amount of Rs. 3 lakh crore is sanctioned under the Scheme, whichever is earlier, in view of the opening up of various sectors in the economy and the expected increase in demand during the ongoing festive season. This extension will provide a further opportunity to such borrowers who have not availed of the Scheme so far, to obtain credit under the Scheme.
The ECLGS was announced as part of the Aatma Nirbhar Bharat Package (ANBP) to provide fully guaranteed and collateral free additional credit to MSMEs, business enterprises, individual loans for business purposes and MUDRA borrowers, to the extent of 20 per cent of their credit outstanding as on 29.2.2020. Borrowers with credit outstanding up to Rs. 50 crore as on 29.2.2020, and with an annual turnover of up to Rs. 250 crore are eligible under the Scheme. Interest rates under the Scheme are capped at 9.25 per cent for Banks and FIs, and 14 per cent for NBFCs. Tenor of loans provided under the Scheme is four years, including a moratorium of one year on principle repayment.
As per data uploaded by Member Lending Institutions on the ECLGS portal, an amount of Rs. 2.03 lakh crore has been sanctioned under the Scheme to 60.67 lakh borrowers so far, while an amount of Rs. 1.48 lakh crore has been disbursed.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
সরকারনা ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎ লাইন গেরেন্তি স্কীম থা অমগী শাংদোকখ্রে
ই.সি.এল.জি.এস.গী মখাদা লুপা করোর লাখ ২ হেনবগী লোন কাইথখ্রে
02 NOV 2020 3:17PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন সরকারনা ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎ লাইন গেরেন্তি স্কীম (ই.সি.এল.জি.এস.) অসি ২০২০গী নবেম্বরগী ৩০ফাওবা থা অমগী ওইনা শাংদোকখ্রে নত্ত্রগা পীরিবা মতম অসি লুপা করোর ৩ অসি স্কীম অসিগী মখাদা কায়থরক্ত্রিবা ফাওবা, হায়রিবা অসিগী মমাংদা ইকোনোমি অসিগী মখল কয়াগী সেক্তরশিং হাংদোকপা য়েংলগা অমসুং কুমহৈগী পান্থা অসিদা লাকপা য়াবা য়েংগনি। হায়রিবা খুদোংচাবা অসি পুরিবশিং অসিনা স্কীম অসি ফংদ্রিবা ফাওবা মখোয়বু স্কীম অসিগী মখাদা ফংহন্নবা শাংদোক্কনি।
ই.সি.এল.জি.এস. অসি আত্মানির্ভর ভারত পেক্কেজ (এ.এন.বি.পি.)গী শরুক অমা ওইনা মপুং ফানা গুরান্তি তৌরবা অমসুং এম.এস.এম.ই.সিং, ব্যুজিনেস এনর্তপ্রাইসেস, ব্যুজিনেসকীদমক ইন্দিবিজুএল লোন অমসুং মুদ্রা পুবশিং অসিদা লাওথোক্তুনা ২৯.২.২০২০ ফাওবদা ২০% শাংদোকপা অসিনি। স্কীম অসিগী মখাদা পৈশা পুরিবশিংনা অপুনবা ২৯.২.২০২০দা লুপা করোর ৫০ অমসুং চহিগী ওইনা লুপা করোর ২৫০গী অয়াবা পীরি। স্কীম অসিগী মখাদা লৈরিবা শেন্দোই অসি বেঙ্কশিং অমসুং এফ. আই.শিংদা ৯.২৫ পর সেন্তদা পীরি অমসুং এন.বি.এফ.সি.শিং অসিদনা ১৪ পর সেন্তদা পীরি।
দেতাগী মতুং ইন্না ই.সি.এল.জি.এস. পোর্তেলদা মেম্বর লেন্দিং ইন্সতিত্যুৎনা থাগৎলকপা শেনফম লুপা করোর লাখ ২.০৩ অসি স্কীম অসিগী মখাদা পৈশা পুরিবা লাখ ৬০.৬৭দা হৌজিক ফাওবদা কাইথখ্রে, মসিদা শেনফম লুপা করোর লাখ ১.৪৮ অমনা য়েন্থখ্রে।