Ministry of Electronics & IT
e-Invoice – A path breaking initiative completes one month on 31st October
More than 495 Lakh e-invoices have been generated on the NIC portal by 27,400 tax payers within the first month of introduction
641 Lakh e-way bills generated during month of October, 2020, highest in a month during two and half years of journey of e-way bill system
02 NOV 2020 1:33PM by PIB Delhi
Path breaking e-invoice initiative which completed one month on the 31st October, is poised to revolutionize the way businesses interact with each other. According to NIC, within the first month of introduction itself, more than 495 Lakh e-invoices were generated on the NIC portal by 27,400 tax payers. The e-invoice system, the game changer in the GST system, was launched on 1st October, 2020 for the businesses with aggregate turnover of more than Rs. 500 Crores in the financial year.
It will be yet another milestone in India’s journey in enhancing ease of doing business. The data captured by the Invoice Registration Portal will flow seamlessly to GSTR1 return of the tax payer in GST Common Portal (gst.gov.in), thus reducing the compliance burden.
Starting with 8.4 Lakh e-invoices on 1st October, 2020, the usage has gradually picked up and 31st October, 2020 saw generation of as many as 35 lakh e-invoices in a single day. This coupled with generation of 641 Lakh e-way bills during the month of October, 2020, (by far the highest in a month during two and half years of journey of e-way bill system), establishes the robustness of the system. As per the feedback received from the tax payers, the response of the system is good and generation of IRNs is hassle-free. Proactive communication by NIC Help desk with tax payers has helped them in finetuning their systems to reduce the errors.
Currently, there are three modes of generations of IRN in NIC system. First is the direct API interface of ERP system of tax payer with NIC system. Second is the API interface of ERP system of the tax payer through GSP with NIC system. Third is using the offline tool for bulk uploading of invoices and generating IRNs. Around 15% of the tax payers are using the offline tool for the IRN generations and 85% are integrating through API.
The Government is planning to reduce the aggregate turnover cut off to Rs 100 Crores for generation of IRN by the tax payers in coming days. NIC has already enabled the API and offline tool based trial sites for these tax payers and geared up with the required infrastructure to handle the generation of e-invoices from these tax payers.
Keeping requirements of small tax payers in view, who need to prepare 5-10 B2B invoices in a day, NIC is also developing an offline Excel based IRN preparation and IRN printing tool which will allow them to enter the invoice details, prepare the file to upload on NIC IRN portal, download the IRN with QR code and print the e-invoice with QR code.
Presently, the generation of IRN using API interface is allowed for businesses with aggregate turnover more than Rs 500 crores, GSPs and shortlisted ERPs. Now, direct access will be extended to the tax payers using E-way Bill API interface. Generally, the big businesses will enable their suppliers and clients to use their ERP/SAP systems for generation of invoices. Therefore, it has been decided to facilitate them to enable their suppliers and clients to use their integration channels.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
ই-ইনভোইস –অনৌবা মখলগী খোঙথাং অমা ওক্তোবরগী ৩১দা থা অমা ফারে
অহানবা হৌদোকপা থা অসিদা ই-ইনভোইস লাখ ৪৯৫ হেনবা অমা এন.আই.সি. পোর্তেলদা তেক্স থীবা ২৭,৪০০না জেনরেৎ তৌখি
ই-ৱে বিল লাখ ৬৪১ অসি ২০২০গী ওক্তোবর থাদা পুথোক্তুনা চহি অনি অমসুং মখায়গী ই-ৱে বিল সিস্তেম অসিগী খোঙচৎতা খ্বাইদগী ৱাংনা লৈবা থানি
02 NOV 2020 1:33PM by PIB Imphal
অনৌবা ই-ইনভোইস অসিগী খোঙথাং অসি ওক্তোবরগী ৩১দা থা অমা মপুং ফাখ্রে, মসিনা ব্যুজিনেস তৌবদা অমগা অমগা পাউ ফাউনদুনা অওনবা অমা পুরক্লগনি। এন. আই.সি.গী মতুং ইন্না হৌদোরকপা অহানবা থা অদুমক্তদা ই-ইনভোইস লাখ ৪৯৫ হেনবা অসি তেক্স থীবা ২৭,৪০০না এন. আই.সি.গী পোর্তেলদা শিজিন্নখি। ই-ইনভোইস সিস্তেম অসি জি.এস.তি. সিস্তেমদা গেম চেঞ্জর অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী ৩১দা হৌদোকখিবনি হায়রিবা অসি লুপা করোরর ৫০০ চংনা হৌদোকখিবনি।
অসিনা ইন্দিয়াদাগী ব্যুজিনেসকী খোহচৎতা অতোপ্পা অনৌবা মফম অমা য়ৌরগনি। পীরক্লিবা দেতা অসি ইনভোইস রেজিস্ত্রেসন পোর্তেলদা অয়েৎপা লৈতনা জি.এস.তি.আর.১ চংদুনা জি.এস.তি. কমন পোর্তেলদা পোৎলুম হন্থহল্লি।
২০২০গী ওক্তোবরগী ১দা হৌদোকখিবা ই-ইনভোইস লাখ ৮.৪ অসিদগী হৌদুনা, শিজিন্নবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি অমসুং ২০২০গী ওক্তোবরগী ৩১দদি নোংমদা ই-ইনভোইস লাখ ৩৫ ফাওবা শিজিন্নবা থেংনরি। মসিগী শিজিন্নবা অসি ৬৪১দা হেনগৎলকপনা অসিনা নোংমদা ই-ইনভোইস লাখ ৩৫ ফাওবা য়ৌদুনা সিস্তেম অসি য়াম্না লিংবা ওইরি। তেক্স থীবা মীওইশিং অসিদগী ফংবা ফীদবেকশিংদগী ফংবদা সিস্তেম অসি য়াম্না ফবা অমসুং আই.আর.এন.গী থবক অসি য়াম্না অয়েৎপা লৈতে। এন.আই.সি.না পীরিবা ই-পাউ ফাওনবগী হেলপ দেক্স অসি তেক্স থীরিবশিংদা অরানবা য়াওদনা সিস্তম অসি মতেং ফজনা তৌরি।
হৌজিক্কী ওইনা এন.আই.সি. সিস্তেমদা আই.আর.এন.গী শিজিন্নবা মোদ অহুম লৈরি। অহানবদা তেক্স থীরিবা এন.আই.সি. সিস্তেমগা হকথেংননা এ.পি.আই.না ই.আ.পি.গা লৈনবা। অনিশুবদা এ.পি.আই.না ই.আর.পি.গা তেক্স থীরিবা জি.এস.পি. এন.আই.সি. সিস্তেমগা এন.আই.সি. সিস্তেমশিং অসিদা চৎনরি। অহুমশুবদা ইনভোইস অমসুং আই.আর.এন. শিং অসি অচৌবা থাগৎপদা ওফলাইন শিজিন্নবা অসিনি।
সরকারনা মতুংদা চান্নবা ত্রনওভর অসি লুপা করোর ১০০ অমা আই.আর.এন. তেক্স পীরিবশিং অসিদগী ককথগনি। এন.আই.সি. অসিনা হান্ননা এ.পি.আই. য়াহন্দুনা লৈরি অমসুং মসিগী তেক্স পীরিবশিং অসিগী ওফলাইনগী ওইবা তুলশিং অসি ত্রাইয়েল ওইনা থম্বা অমসুং তেক্স থীরিবশিং অসিগী ই-ইনভোইসশিং অসিগী মচাক থম্বা।
অপিকপা তেক্স থীরিবশিং অসিগী চংগদবা য়েংলগা, হায়রিবা অসি নোংমদা ইনভোইস ৫-১০ বি.২.বি. শেম্বগী তঙাইফদবা লৈবা অসিনা এন.আই.সি, অসিনা এক্সেলদা বেজ তৌবা ওফলাইন আই.আর.এন. শেমদোক্লবা অমা অমসুং আই.আর.এন.গী প্রিন্তিং তুল থমদুনা ইনভোইস অসি চংহনবা য়াবা, ফাইল অসি এন.আই.সি. আই.আর.এন. অসিদা চংনবা শেমদুনা থম্বা, আই.আর.এন. অসি ক্যু. আর. কোদকা লোয়ননা দাউনলোদ তৌবা অমসুং ই-ইনভোইস অসি. অসি ক্যু. আর. গা লোয়ননা নমথোকপা অসিনি।
হৌজিক্কী ওইনা এ.পি.আই. শিজিন্নদুনা আই.আর.এন. শিজিন্নবা অসি তর্নওবরদা লুপা করোর ৫০০, জি.এস.পি.শিং অমসুং খনগৎলবা ই.আর.পি.শিং য়াওনা। হৌজিক, তেক্স পীরিবশিং অসিদা ই-ৱে বিল অসি এ.পি.আই.দা খুদক্তা তেক্স থীবশিংদা ফীরি। ময়ামগী ওইনা য়াম্না চাওনা ব্যুজিনেস অসিনা মখোয়গী সপ্লাই তৌবা ঙম্লগনি অমসুং ক্লাইন্তশিংনা মখোয়গী ই.আর.পি./এস.এ.পি. সিস্তেম অসি ইনভোইসগীদমক শিজিন্নবা য়াগনি। মরম অদুনা মখোয়গী সপ্লাইয়রশিং অমসুং ক্লাইন্তশিং অসিদা মওং চানা পীরি।