Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC Launches high quality Muslin fabric Masks for Diwali
30 OCT 2020 4:52PM by PIB Delhi
Deck up the festive fervor this Diwali with Khadi’s new face masks in an appealing combination of snow white and sparkling red. Keeping in view the Diwali festival, Khadi and Village Industries Commission (KVIC) has launched a Limited Edition of two-layered "Happy Diwali" printed face masks made of pure Muslin fabric, a high quality and ultra-fine cotton fabric handmade by traditional Khadi artisans of West Bengal.
KVIC will also launch Christmas and New Year special masks in the coming days.
The Muslin face masks have been developed following the overwhelming public response to two layers Khadi Cotton and three layers Silk masks. So far KVIC has sold over 18 lakh such face masks across the country in less than six months’ time.
The Diwali Muslin face masks are priced nominally at Rs 75 a piece and are available for sale through the Khadi outlets in Delhi and online through KVIC’s e-portal www.khadiindia.gov.in.
Like the other variants of Khadi face masks, the Muslin face masks too are skin-friendly, washable, reusable and bio-degradable and economical that suits all pockets. This face mask consists of two layers of pure white Muslin fabric. The sparkling red piping on the masks adds to the style quotient as it has been designed to gel with the festive attires.
KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena said the double-layered Diwali Face Masks has a small price but great value. It is another effort of the KVIC to protect people from pandemic while celebrating the festivals in style. “Apart from protecting people from the spread of disease, KVIC is constantly working to make its face masks look trendier. These Muslin fabric face masks has added variety to our range of face masks that also include Cotton and Silk masks. At the same time, this is creating additional employment for Khadi artisans,” Saxena said.
This fabric has been chosen for manufacturing as it helps retain moisture content inside, while providing an easy passage for the air to pass through. What makes these masks more special is the hand-spun and hand-woven cotton fabric that is extremely soft on skin and is comfortable for long-duration use.
U4OC.jpg)

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
কে.ভি.আই.সি.না দিৱালিগী ওইনা মগুন লৈবা মস্লিন ফিনা শাবা মাস্ক পুথোকখ্রে
30 OCT 2020 4:52PM by PIB Imphal
উনগুম্না ঙৌবা অমসুং অঙাংবা মচুগী নীংথিরবা অপুনবগী মওংদা শেম্লিবা খাদিগী অনৌবা ফেস মাস্ক অসিগা লোয়ননা হন্দক্কী দিৱালি অসি পাঙথোকপীয়ু। দিৱালিগী কুমহৈবু য়েংলদুনা খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)না অকক্নবা মশিংদা নোংচুপ বেঙ্গোলগী নাৎকী ওইবা খাদিগী খুৎ-শা হৈবশিংনা মখুৎনা শাবা মরোল অনিগী “হেপ্পী দিৱালি” হায়না থাবা অশেংবা মস্লিন ফিনা শাবা, মগুন লৈবা অমসুং য়াম্না ফবা ফিদা ওইবা মাস্ক অমা পুথোকখ্রে।
কে.ভি.আই.সি.না লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা খৃস্তমাস অমসুং ন্যু য়ারদসু অসিগুম্বা মাস্ক পুথোক্কনি।
মসলিন্না শাবা ফেস মাস্ক অসি খাদি কত্তনগী মরোল অনিগী অমসুং সিল্ককী মরোল অহুমগী মাস্কপু মীয়াম্না য়াম্না পাম্নখিবা অদুদগী শাখিবনি। হৌজিক ফাওবদা কে.ভি.আই.সি.না থা তরুক্তদী তাবা মতমগী মনুংদা অসিগুম্বা মখলগী মাস্ক অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা লাখ ১৮ হেন্না য়োনখ্রে।
দিৱালি মস্লিন মাস্ক অসি অমদা য়াম্না তাবা মমল ওইনা লুপা ৭৫ পী অমসুং দিল্লীদনা খাদিগী আউৎলেৎশিংদা অমসুং ওনলাইন্দনা কে.ভি.আই.সি.গী ই.-পোর্তেল (www.khadiindia.gov.in) দা ফংগনি।
খাদিগী অতোপ্পা ফেস মাস্ককুম্না মসিগী মস্লিন ফেস মাস্ক অসিসু উন্সাদা শোক্তবা, শুবা-চাম্বা নুংঙাইবা, অমুক হন্না শিজিন্নবা য়াবা, বাইও-দিগ্রেদেবল অমসুং মীপুম খুদিংমক্না লৈবা ঙম্বা ওই। ফেস মাস্ক অসিদা ঙৌরোক ঙৌবা মস্লিন ফিগী মরোল অনি য়াওই। মাস্ক অসিগী মতাইদা অঙাংবা মচু ওইবা অসিনা স্তাইল ফজহল্লি অমসুং মসিবু হরাও-কুমহৈগী ফিজোলশিংগা চান্ননবা হায়দুনা মসিগী মওং-মশক অসি হায়রিবা অসিগুম্না শেম্লিবনি।
কে.ভি.আই.সি.গী চেয়রমেন শ্রী বিনয় কুমার সক্সেনানা হায়খিবদা মরোল অনিগী ফেস মাস্ক অসি য়াম্না হোংই অদুবু মমলদি নাইদে হায়খি। মসিসু নীংথিবা মওংদা হরাও-কুমহৈ পাঙথোকপগা লোয়ননা মীয়াম্বু লাইচৎসিদগী ঙাকথোক্নবা কে.ভি.আই.সি.গী থৌওং অমনি। “মীয়াম্বু লাইনা শন্দোরকপা অসিদগী কনবগী মথক্তা কে.ভি.আই.সি.না মসিগী ফেস মাস্কশিং অসিসু মতমগা চান্নবা মওং-মতৌ চেলহন্নবা লেপ্তনা হোৎনরি। মসিগী মস্লিন মাস্ক অসিনা ঐখোয়গী কত্তন অমসুং সিল্ক মাস্ককী মখল লৈরিবা ঐখোয়গী মাস্ককী মখল ময়াম অসিদা অনৌবা মখল অমসু হাপচিল্লে। অমরোমদনা, মসিনা খাদি আর্তিসানশিংদা অহেনবা থবক পীবসু ঙম্লে”, হায়না সক্সেনানা হায়খ্রে।
নুংশিৎনা মরাং কাইনা ফাওদুনা চৎপা ঙমহনবতা নত্তনা নুংশিত্তা য়াওবা ঈশিংবু মনুংদা ফাজিন্দুনা ঙম্বগী মওং চেনবা অসিগীদমক্তা ফি অসিবু মাস্ক অসি শাবদা শিজিন্ননবগীদমক্তা খনখিবনি। লশিংগী লংবু খুৎনা চিংদুনা অমসুং খুৎনা লোন্দুনা শাবা ফিনা শাবা, উনশাদা য়াম্না মোন-মোন লাওহনবা অমসুং মতম কুইনা শিজিন্নবদা নুংঙাইবা অসিনা মাস্ক অসিবু য়াম্না শীংথানিংঙাই ওইহল্লিবনি।