Ministry of Chemicals and Fertilizers
NIPERs Guwahati, Hyderabad and S.A.S. Nagar (Mohali) introduce a new M.Tech. programme in Medical Devices with online registration commencing on 22nd October, 2020
23 OCT 2020 6:31PM by PIB Delhi
Medical devices are an emerging field of science catering to the surging medical needs globally. To maintain the constant need, improvisation and development of new technologies, there is an increased demand for trained people in this upcoming field. To produce trained professionals, three NIPERs viz., Guwahati, Hyderabad and S.A.S. Nagar (Mohali) have introduced a new M.Tech. programme in Medical Devices.
The course is designed to contain topics related to biology, chemistry, mathematics, clinical science and engineering which are essential for developing Medical Devices. The course will also contain one-year project work aimed at developing prototypes of various Medical Devices. For getting admission into this programme, the minimum eligibility criteria for candidates will be B.Pharma/Pharm D/M.Sc/B.Tech/BE/M.B.B.S/BDS/B.V.Sc
The batch size of the course will be 10 students per year in each offering NIPERs (NIPER-Hyderabad, NIPER-Guwahati and NIPER-S.A.S. Nagar).
The programme offers students with an access to career options, such as research & development personnel in healthcare, pharmaceuticals, biotechnology and medical device industry and initiating start-up companies in various sectors of Medical Devices.
Important dates:-
Date of commencement of online registrations - 22nd October, 2020
Last date for online registration - 15th November, 2020
Online NIPER Joint Entrance Examination - 4th December, 2020
For complete details, please visit our website:-
Website: http://www.niperhyd.ac.in

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
এন.আই.পি.ই.আর. গুৱাহাতি, হাইদ্রবাদ অমসুং এস.এ.এস. নাগর (মোহালি)না মেদিকেল দিভাইসতা অনৌবা এম.তেক. প্রোগ্রাম অমা হৌদোক্লি, লোইনা-লোইননা ২০২০গী ওক্তোবর ২২দা ওনালাইন রেজিস্ত্রেশন হৌরগনি
23 OCT 2020 6:31PM by PIB Imphal
মেদিকেল ইভাইসশিং অসি মালেমগী ওইনা হেনগৎলক্লিবা মেদিকেলগী মথৌ তারিবশিং অসিদা পীরিবা সাইন্সকী চাউখৎলক্লিবা হিরম অমনি। তত্তনা মথৌ তারিবা, অনৌবা তেক্নোলোজীশিংগী ইমপ্রোভাইজেশন অমসুং দিবেলপমেন্ত অসিবু ঙাক্না লৈনবা, মসিগী চাউখৎলক্লিবা হিরম অসিদা ত্রেন তৌরবা মীওইশিংগীদমক্তা দিমান্দ হেনগৎলক্লি। ত্রেন তৌরবা প্রোফেশনেলশিং পুথোক্নবা, এন.আই.পি.ই.আর. অহুম মিং ওইনা পল্লবদা গুৱাহাতি, হাইদ্রবাদ অমসুং এস.এ.এস. নাগর (মোহালি)না মেদিকেল দিভাইসশিংদা অনৌবা এম.তেক. প্রোগ্রাম অমা হৌদোকরকখ্রে।
কোর্স অসিদা বায়োলোজী, কেমিস্ত্রী, ক্লিনিকেল সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনীয়রিংগা মরী লৈনবা মরু ওইবা তোপিকশিং য়াওনবা দিজাইন তৌখি, হায়রিবশিং অসি মেদিকেল দিভাইসশিং দিবেলপ তৌনবগীদমক্তা য়াম্না মরু ওই। কোর্স অসিদা মেদিকেল দিভাইস কয়া অমগী প্রোতোতাইপশিং দিবেলপ তৌবগী পান্দমদা চহি অমগী প্রোজেক্ত ৱার্কসু য়াওগনি। প্রোগ্রাম অসিদা এদমিশন তৌনবগীদমক্তা, কেন্দিদেতশিংগীদমক্তা খ্বাইদগী নেম্বা ইলিজিবিলিতী ক্রাইতরিয়া অদু বি.ফার্মা/ফার্ম দি./বি.তেক./বি.ই./এম.বি.বি.এস./বি.দি.এস./বি.দি.এস./বি.ভি.এস.সি. ওইগনি।
কোর্স অদুগী বেচ সাইজ অদু ওফর তৌরক্লিবা এন.আই.পি.ই.আর. (এন.আই.পি.ই.আর.- হাইদ্রবাদ, এন.আই.পি.ই.আর.-গুৱাহাতি অমসুং এন.আই.পি.ই.আর.-এস.এ.এস. নাগর) খুদিংমক্তা চহি অমদা মহৈরোই ১০ ওইগনি।
প্রোগ্রাম অসিনা মহৈরোইশিংদা কেরিয়র ওপ্সনশিংগী খুদোংচাবসু পীরি, খুদম ওইনা হেল্থ কেয়রদা রিসর্চ অমসুং দিবেলপমেন্ত পার্সোনেল, ফার্মসিতিকেলস, বায়োতেক্নোলোজী অমসুং মদিকেল দিভাইস ইন্দস্ত্রী অমসুং মেদিকেল দিভাইসশিংগী সেক্তর কয়া অমদা স্তার্ত-অপ কমপনীশিং হৌদোক্নবা শিল্লি।
মরু ওইবা তাংশিং:-
ওনলাইন রেজিস্ত্রেশনশিং হৌবগী তাং – ২০২০গী ওক্তোবর ২২
ওনলাইন রেজিস্ত্রেশনগী অরোইবা নুমিৎ - ২০২০গী নবেম্বর ১৫
ওনলাইন এন.আই.পি.ই.আর. জোইন্ত এন্ত্রান্স একজামিনেশন – ২০২০গী দিসেম্বর
অকুপ্পা মরোলগীদমক, ঐখোয়গী ৱেবসাইত্তা চংবিয়ু:-
ৱেবসাইত: http://www.niperhyd.ac.in