Ministry of Defence
Visit of Lt Gen SK Saini, Vice Chief of the Army Staff to United States of America
16 OCT 2020 11:15AM by PIB Delhi
Lt Gen SK Saini, Vice Chief of the Army Staff is proceeding on a visit to the United States of America from 17 to 20 Oct 2020. The aim of the visit is to enhance military cooperation between both the armies.
The Vice Chief of the Army Staff will visit the US Army Pacific Command (USARPRAC), the Army component of Indo-Pacific Command (INDOPACOM) and exchange ideas extensively with the military leadership apart from witnessing training and equipment capabilities of US Army. Later, the Vice Chief of the Army Staff will also visit INDOPACOM where aspects of military cooperation and furthering military to military engagement including procurements, training in niche domains, joint exercises and capability building will be discussed.
The visit will further enhance the operational and strat level collaboration between both armies, which is emphasised by the fact India is participating in two joint exercises with the US despite COVID-19 restrictions. These are Yudh Abhyas (February 2021) and Vajra Prahar (March 2021).

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
লেফ্তনেন্ত জেনেরেল এস.কে. সাইনি, ভাইস চীফ ওফ দি আর্মী স্তাফকী য়ুনাইতেদ স্তেতস ওফ অমেরিকাগী খোঙচৎ
16 OCT 2020 11:15AM by PIB Imphal
লেফ্তনেন্ত জেনেরেল এস.কে. সাইনি, ভাইস চীফ ওফ দি আর্মী স্তাফ ওক্তোবর ১৭দগী ২০, ২০২০ ফাওবগী য়ুনাইতেদ স্তেতসকী খোঙচৎ অমদা চৎকদৌরি‍। খোঙচৎ অসিগী পান্দমদি লৈবাক অনিগী লান্মীশিংগী মরক্তা লান্মীগী ওইবা তেংবাং হেনগৎহন্নবনি‍।
ভাইস চীফ ওফ দি আর্মী স্তাফ অসিনা ইন্দো-পেসিফিক কমান্দ (ইন্দোপেকোম)গী লান্মীগী মচাক অমা ওইরিবা য়ু.এস. আর্মী পেসিফিক কম্মান্দ (য়ু.এস.এ.আর.পি.আর.এ.সি.)দা চত্তুনা য়ু.এস. আর্মীগী ত্রেনিং অমসুং তৌবা ঙম্বশিং য়েংবগী মথক্তা লান্মীগী মকোকশিংগা ৱাখল্লোন ফোঙদোক্নগনি‍। মতুংদা, ভাইস চীফ ওফ আর্মী স্তাফ অদুনা ইন্দোপেকোমদা চত্তুনা লান্মীগী তেংবাংনবা অমদি প্রোকরমেন্ত, নিচ দোমেনশিংদা ত্রেনিং পীবা, পুন্না এক্সরসাইজ তৌমিন্নবা অমদি তৌবা ঙম্বশিং হেনগৎহনবা য়াওনা লান্মীগা লান্মীগা তোৎন তিন্নবা হেনগৎহন্নবা ৱাফমশিং খন্নগনি‍।
খোঙচৎ অসিনা লান্মী তেঙ্গোল অনিগী মরক্তা ওপরেসনেল অমসুং স্ত্রেতেজিক্কী থাক্তা মতেং পাংনবা হেনগৎহনগনি, অমদি ৱাফম অসি কোবিদ-১৯গী অথিংবা লৈজরবসু ভারতনা য়ু.এস.কা অপুনবা এক্সরসাইজ অনিদা শরুক য়াগদৌরিবা অসিনা তাক্লি‍। হায়রিবশিং অসি য়ুধ অভ্যাস (ফেব্রুৱারী ২০২১) অমসুং বজ্র প্রহার (মার্চ ২০২১) অসিনি‍।