Prime Minister's Office
PM bows to Jayaprakash Narayan on his Jayanti today
PM bows to Nanaji Deshmukh on his Jayanti today
11 OCT 2020 9:29AM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi has bowed to Loknayak Jayaprakash Narayan and Nanaji Deshmukh, on their Jayanti today.
The Prime Minister said, “I bow to Loknayak JP on his Jayanti. He valiantly fought for India’s freedom and when our democratic ethos was under attack, he led a strong mass movement to protect it. For him, there was nothing above national interest and people’s welfare.
The great Nanaji Deshmukh was one of Loknayak JP’s most devout followers. He worked tirelessly to popularise JP’s thoughts and ideals. His own work towards rural development motivates us. Remembering Bharat Ratna Nanaji Deshmukh on his Jayanti.
India is proud that legends like Loknayak JP and Nanaji Deshmukh were born in this land. Today is a day to rededicate ourselves towards fulfilling their vision for our nation.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আজি নানাজী দেশমুখৰ জয়ন্তী উপলক্ষে তেওঁলৈ প্ৰণিপাত জনালে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
11 OCT 2020 9:29AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি লোকনায়ক জয়প্ৰকাশ নাৰায়ণ আৰু নানাজী দেশমুখৰ জয়ন্তী উপলক্ষে তেওঁলোক দুয়োলৈকে প্ৰণিপাত জনাইছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “জয়ন্তী উপলক্ষে মই লোকনায়ক জেপিলৈ প্ৰণিপাত জনাইছো৷ তেওঁ ভাৰতৰ স্বাধীনতাৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজ দিছিল আৰু যেতিয়া আমাৰ গণতান্ত্ৰিক ব্যৱস্থাৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলিছিল, সেই সময়ত তেওঁ এক শক্তিশালী গণ আন্দোলনেৰে ইয়াৰ সুৰক্ষা দিছিল৷ তেওঁৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাৰ্থ আৰু জনসাধাৰণৰ কল্যানতকৈ ঊৰ্ধ্বত একো নাছিল৷
মহান ব্যক্তি নানাজী দেশমুখ লোকনায়ক জেপিৰ এগৰাকী নিষ্ঠাবান অনুৰাগী আছিল৷ তেওঁ জেপিৰ চিন্তাধাৰা আৰু আদৰ্শসমূহ জনপ্ৰিয় কৰাৰ বাবে অক্লান্ত পৰিশ্ৰম কৰিছিল৷ গ্ৰামোন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ কাম-কাজে আমাক অনুপ্ৰাণিত কৰে৷ ভাৰতৰত্ন নানাজী দেশমুখৰ জয়ন্তীত তেওঁক শ্ৰদ্ধাৰে স্মৰণ কৰিছো৷
এই ভূমিত জন্মগ্ৰহণ কৰা লোকনায়ক জেপি আৰু নানাজী দেশমুখৰ দৰে কিংবদন্তীক লৈ ভাৰত গৌৰৱান্বিত৷ আজি আমাৰ দেশৰ বাবে তেওঁলোকৰ সপোন পুৰণৰ কৰাৰ দিশত আমি নিজকে উচৰ্গা কৰাৰ দিন৷”