ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜୟପ୍ରକାଶ ନାରାୟଣ ଓ ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
11 OCT 2020 9:29AM by PIB Bhubaneswar
ଲୋକନାୟକ ଜୟପ୍ରକାଶ ନାରାୟଣ ଓ ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ‘ଲୋକନାୟକ ଜୟପ୍ରକାଶଙ୍କ ନିକଟରେ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ମୁଁ ନତମସ୍ତକ ହେଉଛି । ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ପାଇଁ ସେ ବାହାଦୂରୀର ସହ ଲଢ଼ିଥିଲେ ଏବଂ ଯେତେବେଳେ ଆମର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ପ୍ରକ୍ରିୟା ବିପଦରେ ପଡ଼ିଥିଲା ସେ ଏହାକୁ ରକ୍ଷା କରିବାକୁ ଜନଆନ୍ଦୋଳନର ନେତୃତ୍ୱ ନେଇଥିଲେ । ତାଙ୍କ ପାଇଁ ଦେଶର ସ୍ୱାର୍ଥ ଓ ଜନ କଲ୍ୟାଣ ଠାରୁ ଊର୍ଦ୍ଧ୍ଵରେ କିଛି ନଥିଲା ।
ମହାନ୍ ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖ ଲୋକନାୟକ ଜୟପ୍ରକାଶଙ୍କ ସଚ୍ଚା ଅନୁଗାମୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଜଣେ । ଜୟପ୍ରକାଶଙ୍କ ଚିନ୍ତନ ଓ ନୀତିର ପ୍ରଚାର ପାଇଁ ସେ ନିରନ୍ତର ଭାବେ କାମ କରୁଥିଲେ । ଗ୍ରାମ୍ୟ ଉନ୍ନୟନ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର କାର୍ଯ୍ୟ ଆମକୁ ଅନୁପ୍ରାଣୀତ କରିଛି । ଭାରତ ରତ୍ନ ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ସ୍ମରଣ କରୁଛି ।
ଲୋକନାୟକ ଜୟପ୍ରକାଶ ଏବଂ ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କ ଭଳି କିମ୍ବଦନ୍ତୀ ଏଠାରେ ଜନ୍ମ ନେଇଥିବାରୁ ଭାରତ ଗର୍ବିତ । ଜାତି ପ୍ରତି ଥିବା ସେମାନଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସାକାର କରିବା ଲାଗି ଆମେ ଆଜିର ଦିନରେ ନିଜକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବାର ସମୟ ଆସିଛି ।

Prime Minister's Office
PM bows to Jayaprakash Narayan on his Jayanti today
PM bows to Nanaji Deshmukh on his Jayanti today
11 OCT 2020 9:29AM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi has bowed to Loknayak Jayaprakash Narayan and Nanaji Deshmukh, on their Jayanti today.
The Prime Minister said, “I bow to Loknayak JP on his Jayanti. He valiantly fought for India’s freedom and when our democratic ethos was under attack, he led a strong mass movement to protect it. For him, there was nothing above national interest and people’s welfare.
The great Nanaji Deshmukh was one of Loknayak JP’s most devout followers. He worked tirelessly to popularise JP’s thoughts and ideals. His own work towards rural development motivates us. Remembering Bharat Ratna Nanaji Deshmukh on his Jayanti.
India is proud that legends like Loknayak JP and Nanaji Deshmukh were born in this land. Today is a day to rededicate ourselves towards fulfilling their vision for our nation.