Election Commission
ECI Relaxes Public Notice Time Period for Registration of Political Parties
09 OCT 2020 10:59AM by PIB Delhi
Election Commission of India has given a relaxation and has reduced the notice period from 30 days to 7 days for the parties who have published their public notice on or before 07.10.2020. For all parties, including those which have already published their Public Notice in less than 7 days prior to 07.10.2020, objection, if any, can be submitted latest by 5.30 PM on 10th October, 2020 or by the end of the originally provided 30 days period, whichever is earlier.
Since ECI announced General Elections for the Legislative Assembly of Bihar, 2020 on 25th September, 2020, it has been brought to the notice of the Commission that in view of prevailing restrictions on account of Covid -19, there was dislocation and delay in moving applications for registration, which in turn led to delay in registration as a Political Party. Therefore, after considering all aspects of the matter, Commission relaxed the Public Notice Time period. This relaxation will remain in force till 20th October, 2020, the last date of nomination for Phase 3 of the General Election to the Legislative Assembly of State of Bihar
It may be recalled that Registration of Political parties is governed by the provisions of Section 29A of the Representation of the People Act, 1951. A party seeking registration under the said Section with the Commission has to submit an application to the Commission within a period of 30 days following the date of its formation as per guidelines prescribed by the Commission in exercise of the powers conferred by Article 324 of the Constitution of India and Section 29A of the Representation of the People Act, 1951. As per existing guidelines, the applicant association is, inter-alia, asked to publish proposed Name of the party in two national daily news papers and two local daily newspapers, on two days for submitting objections, if any, with regard to the proposed registration of the party before the Commission within 30 days from such publication. Notice so published is also displayed on the website of the Commission.

ইলেক্সন কমিসন
ই.সি.আই.না পোলিতিকেল পার্তীশিংগী মিং চনবগী পব্লিক নোতিস তাইম পেরদ কোমথোকখ্রে
09 OCT 2020 10:59AM by PIB Imphal
ইলেক্সন কম্মিসন ওব ইন্দিয়ানা পব্লিক নোতিস ০৭.১০.২০২০দা নত্ত্রগা মমাংদা ফোংখ্রবা পার্তীশিংগী নোতিস পেরদ অসি ৩০দগীনা ৭তা তেনশিল্লে অমসুং কোম্থোকখ্রে। পার্তী খুদিংমক্কী ওইনা, মখোয়গী পব্লিক নোতিস নুমিৎ ৭নিদগী তাদনা তাং ০৭.১০.২০২০গী মমাংদা ফোংখ্রবা য়াওনা করিগুম্বা ওবজেক্সন তৌনিংবা লৈরবসু ওক্তোবর ১০, ২০২০গী নুংথিল পুং ৫.৩০ ফাওবদা নত্ত্রগা মমাংদা পীখিবা নুমিৎ ৩০নিগী মতমগী মনুংদা, য়ারিবমখৈ ঙন্না থাজিনলকপা য়াগনি।
ই.সি.আই.না বিহারগী লেজিস্লেতিব এসেমব্লী, ২০২০গী জেনরেল ইলেক্সন সেপ্তেম্বর ২৫, ২০২০দা লাউথোকখ্রবা মতুংদা, কোবিদ-১৯গী অথিংবা কয়া লৈরিবসি য়েংলগা, রেজিস্ত্রেসনগী এপ্লিকেসন দিস্লোকেৎ তৌবা নত্ত্রগা পুথোক পুশিন তৌবদা চোন্থবগী পাউ কম্মিসন্না ফংলে, মসিনা মরম ওইদুনা পোলিতিকেল পার্তীগী মিং চনবদা থেংথহন্নবগী অচাক ওইরে। মরম অসিনা, হীরম অসিগী মতাংদা কুপ্না খন্নরবা মতুংদা, কম্মিসন্না পব্লিক নোতিস তাইম পেরদতা কোম্থোক্লকপনি। কোম্থোক্লিবা অসি বিহারগী লেজিস্লেতিব এসেমব্লীগী জেনরেল ইলেক্সনগী তাংক অহুমগী নোমিনেসন থাজিনবগী অরোইবা মতম ওইরিবা ওক্তোবর ২০, ২০২০ ফাওবা চৎনগনি।
মসিমসু নিংশিংবা য়াই মদুদি, পোলিতিকেল পার্তীশিংগী মিং চনবা অসি রিপ্রজেন্তেসন ওব পিপল এক্ত, ১৯৫১গী সেক্সন ২৯এ.গী প্রোবিজন্না কোনশিল্লি। হায়রিবা সেক্সন অসিগী মখাদা কম্মিসন্দা মিং চন্নিংবা পার্তীশিংনা কম্মিসন্দা ভারত সংবিধানগী আর্তিকল ৩২৪ অমসুং রিপ্রজেন্তেসন ওব পিপল এক্ত, ১৯৫১গী সেক্সন ২৯এ.না পীবা শক্তিগী মতুং ইন্না কম্মিসন্না পীবা চৎন-কাংলোনগী মতুং ইন্না মদু শেম্বগী তারিখকী মতুং নুমিৎ ৩০নিগী মনুংদা এপ্লিকেসন অমা থাজিনগদবনি। হৌজিক হৌজিক লৈরিবা চৎন-কাংলোনগী মতুং ইন্না, এপ্লিকান্ত এসোসিএসন অসিদা পার্তীগী মমিং অদু নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা লৈবাক্কী পাউচে অনীদা অমসুং লোকেল দেলী পাউচে অনীদা করিগুম্বা পার্তীগী মিং চনবগী কম্মিসনগী মমাংদা নুমিৎ ৩০নিগী মনুংদা ওবজেক্সন থাজিনখিবা নুমিৎ নিনিদা ফোংগদবনি। থোকখ্রবা নোতিস অদু কম্মিসনগী ৱেবসাইত্তগী ফংগনি।