Ministry of Science & Technology
Multiple options for COVID 19 detection kits by start-ups on the cards through support of CAWACH Initiative of NSTEDB, DST
06 OCT 2020 5:13PM by PIB Delhi
India will soon have the option of choosing from several COVID 19 rapid detection technologies that start-ups are working on currently.
A technology to conduct rapid molecular tests at small clinics, points of entry like airports, or small laboratories, a lab on palm platform for Rapid Antibody Test and a test kit with a reader enabling direct antigen testing in suspected COVID samples are some of them.
The technologies developed by some start-ups have been repurposed and extended for COVID19 with support from the Centre for Augmenting WAR with COVID-19 Health Crisis (CAWACH) an initiative by National Science & Technology Entrepreneurship Development Board (NSTEDB), Department of Science and Technology (DST), implemented by Society for Innovation and Entrepreneurship (SINE), IIT Bombay.
Among 51 companies shortlisted for developing various COVID 19 solutions, 10 have been supported for manufacturing and widescale deployment of diagnostic kits and therapy solutions. Most of the technologies are under validation from ICMR and can be made functional once the validation and approval processes are completed and are granted.
OmiX Research and Diagnostics Laboratories extended their OmiX-AMP platform making it suitable for carrying out low cost molecular COVID 19 tests rapidly with the help of a technology called Loop-mediated isothermalamplification(LAMP), with support from DST. The LAMP tests are run in a colour detection device with in-built machine learning algorithms that correctly identify samples as positives or negatives. It can be deployed in small clinics, points of entry like airports, or small laboratories
The OmiX-AMP platform and 5 of the LAMP based, easy to use kits are currently under validation by ICMR. The LAMP technique offers a simpler and easier alternative to RT-PCR in molecular testing and allows deployment of the more accurate molecular testing widely.
The single tube kits which come pre-loaded with all the reagents, in room temperature stable format. The device and in-built machine learning algorithm further provide a low-cost detection system (less than Rs 50,000) with automated identification of positive and negative cases.
A Lab on palm platform called ‘anuPath’ by PathShodh Healthcare, incubated in 2015, at the Society for Innovation and & Development, IISc Bangalore, has been repurposed for COVID-19 Rapid Antibody Test.
PathShodh a one of its kind unique solution, uses an electronic reader in conjunction with disposable test strips, thus eliminating human errors in interpreting results. It is a total antibody test (both IgM and IgG) unlike most of the tests which are only IgG tests. It is a quantitative test, as opposed to the qualitative tests in the market, which is very important in assessing the immunity level. The limit of detection goes down to 10 nanomolar concentration. The test results can be linked to Aadhar number, and ArogyaSetu app.
They have received the CDSCO Test License for manufacturing CODID-19. The test assay has been fully validated on COVID-19 recombinant antibodies spiked in blood samples. Initial results on actual patient samples have been very encouraging and more tests will be completed in the next few days. They plan to submit the test kit for ICMR validation and approval by 30th September.
Prantae Solutions OPC has developeda test kit with a reader enabled direct antigen testing in suspected COVID samples. It is based on the technology called Localized Surface Plasmon Resonance Enhancement which enables quantifiable measurement of proteins at less than 100pg concentrations. The technology is a rapid alternate to RT-PCR and can be deployed at Point-of-care.
The COVID-19 Detection KIT V2.0 Huwelcontains three ready to use Oligo mix for detection of Corona Virus, along with Reverse Transcriptase Enzyme for single tube RT qPCR amplification having a shelf life of about a year.
Chimera Translational Research Fraternity has developed a technology for delivering a standardised therapeutic dosage of plasma for treatment of COVID 19 patientsso that just the right amount of dose is administered to the patient. TheLyophilised - COVID Antibody Rich Product (L-CARP) they have developed, provides a safe therapy and avoids transmission of infections by a strategic donor with the help of a screening process. They have developed a bank of L-CARP, to avoid the delay and hassle of finding, screening and withdrawing the plasma at the last minute.
Incubators like SINE IIT Bombay FIIT, IIT Delhi, SIIC, IIT Kanpur, HTIC, IIT Madras, Venture Centre, Pune, IKP Knowledge Park, Hyderabad, KIIT-TBI, Bhubaneswar,provided timely advice on technical progress, guided the start ups to follow all necessary guidelines, signing of MoUs and so on.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
দি.এস.তি.গী এন.এস.তি.ই.দি.বি.গী কৱচকী থৌরাং অসিগী মতেংগী খুত্থাংদা স্তার্ত-অপশিংনা কোবিদ ১৯ দিতেক্সন কিৎশিংগী মখলশিং খন্নবগী খুদোংচাবা ফংহল্লগনি
06 OCT 2020 5:13PM by PIB Imphal
স্তার্তঅপশিংনা হৌজিক পুথোক্নবা থবক চত্থরিবা তোঙান তোঙানবা কোবিদ ১৯ রেপিদ দিতেক্সন তেক্নোলোজীশিং অসিগী অথুবদা ভারতনা অপাম্বা খনবগী খুদোংচাবা ফংলগনি।
অপীকপা ক্লিনিকশিং, এয়রপোর্তকী চংফমগুম্বা নত্রগা অপিকপা লেবোরেতরীশিংদা রেপিদ মোলিক্যুলর তেস্তশিং পাঙথোক্নবা তেক্নোলোজী অমা, রেপিদ এন্তিবোদী তেস্তকী পালম প্লেৎফোর্মগী লেব অমা অমসুং কোবিদ ওইরম্বা য়াই চীংনবা সেম্পলশিংদা দাইরেক্ত এন্তিজেন তেস্তিং য়াহন্নবা রীদর য়াওবা তেস্ত কিৎ অমা হায়রিবশিং অসি মখোয়গী মরক্তা খরনি।
সোসাইতী ফোর ইন্নোবেসন এন্দ ওন্তরপ্রিনোরশিপ (সাইন), আই.আই.তি. বোম্বেনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগকী (দি.এস.তি.) নেস্নেল সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী ওন্তরপ্রিনোরশিপ দিবেলপমেন্ত বোর্দ (এন.এস.তি.ই.দি.বি.)গী থৌরাং অমা ওইরিবা সেন্তর ফোর ওগমেন্তিং ৱার ৱিৎ কোবিদ-১৯ হেল্থ খ্রাইসিস (কৱচ)কী মতেংগা লোয়ননা স্তার্তঅপ খরনা পুথোকপা তেক্নোলোজীশিং অসি কোবিদ-১৯গীদমক রিপর্পজ তৌখ্রে অমসুং চাউথোকহনখ্রে।
কোবিদ ১৯গী তোঙান তোঙানবা সোলুসনশিং পুথোক্নবা খনগৎখিবা কম্পনী ৫১গী মরক্তা, ১০দি দাইগনোস্তিক কিৎশিং অমসুং থেরাপী সোলুসনশিং শানবা অমসুং পাক শন্নবা দিপ্লোই তৌনবা ওইরি। অয়াম্বা তেক্নোলোজীশিং অসি আই.সি.এম.আর.গী বেলিদেসনগী মখাদা লৈ অমসুং বেলিদেসন তৌবা অমসুং অয়াবা পীবগী প্রোসেসশিং অসি হেক লোয়বগা অমসুং অয়াবা পীবগা মথৌ তৌহল্লগনি।
ওমিক্স রিসর্চ অমসুং দাইগনোস্তিক্স লেবোরেতরীশিংনা দি.এস.তি.গী মতেংগা লোয়ননা লুপ-মেদিএতেদ আইসোথর্মেল এমপ্লিফিকেসন (লেম্প) কৌবা তেক্নোলোজী অমগী মতেং লৌদুনা শেল চংদবা কোবিদ ১৯গী মোলিক্যুলর তেস্তশিং থুনা তৌবা য়াহন্নবা মখোয়গী ওমিক্স-এম্প প্লেৎফোর্ম অসি শীজিন্নহল্লি। লেম্প তেস্তশিং অসি ইন-বিল্দ মেছিন লর্নিং অলগোরিথমশিং য়াওরগা কলর দিতেক্সন দিবাইস অমা ওইনা সেম্পলশিং পোজিতিব নত্রগা নেগেতিব ওই হায়না চুম্না তাক্লি। মসি অপীকপা ক্লিনিকশিং, এয়রপোর্তকী চংফমগুম্বা নত্রগা অপিকপা লেবোরেতরীশিংদা দিপ্লোই তৌবা য়াগনি।
ওমিক্স-এম্প প্লেৎফোর্ম অমসুং লেম্পতা বেজ তৌবা লায়না শীজিন্নবা য়াবা কিৎ ৫ অসি হৌজিক-হৌজিক আই.সি.এম.আর.না বেলিদেসন তৌরি। লেম্প তেক্নিক অসিনা মোলিক্যুলর তেস্তিংদা আর.তি-পি.সি.আর.গী হেন্না চম্বা অমসুং অরাইবা অতোপ্পা মওং অমা ফংহল্লি অমসুং পাক শন্না হেন্না চুম্বা মোলিক্যুলর তেস্তিং দিপ্লোই তৌবা য়াহল্লি।
সিঙ্গল ত্যুব কিৎশিং অসি রিএজেন্ত পুম্নমক্কা লোয়ননা রুম তেম্পরেচরগী স্তেবল ফোর্মেৎতা য়াওজরগা লাক্লি। দিবাইস অসিনা অমদি ইন-বিল্দ মেছিন লর্নিং অলগোরিথম অসিনা শেল চংদবা দিতেক্সন সিস্তেম অমা ফংহল্লি (লুপা ৫০,০০০দগী তাবা) লোয়ননা পোজিতিব অমসুং নেগেতিব কেসশিং ওথোমেতেদ ওইবা খঙদোকপা য়াহনগনি।
সোসাইতী ফোর ইন্নোবেসন এন্দ দিবেলপমেন্ত, আই.আই.এসসি, বেঙ্গলোরগীদা ২০১৫দা ইনকুবেৎন তৌখিবা পাথশোধ হেল্থক্যেরগী ‘অনুপাথ’ কৌবনা পাল্ম প্লেৎফোর্মগী লেব অমা ওইরিবা অসি কোবিদ-১৯ রেপিদ এন্তিবোদী তেস্তকীদমক রিপর্পজ তৌখ্রে।
পাথশোধ, তোপ-তোপ্পা সোলুসন অমা ওইরিবা অসিনা দিসপোজেবল তেস্ত স্ত্রিপশিংগা লোয়ননা ইলেক্ত্রোনিক রীদর অমা শীজিন্নরি, মসিনা ফলশিং পীবদা অশোইবা থোকহন্দে।মসি অয়াম্বা তেস্তশিংনা আইজিজি তেস্তশিং খক্তা ওইবগী মান্নদনা অপুনবা এন্তিবোদী তেস্ত অমনি (আইজিএম অমসুং আইজিজি অনিমক)। মসি কৈথেলদা লৈরিবা ক্বালিতেতিব তেস্তশিং অসিগা মান্নদবা মওংগী ক্বান্তিতেতিব তেস্ত অমনি, হায়রিবা অসি ইম্ম্যুনিতী লেবেল খঙদোকপদা য়াম্না মরু ওই। দিতেক্সনগী লিমিৎ অসি নেনো মোলর কনসেনত্রেসন ১০গী মখাদা য়ৌবা ঙম্লি। তেস্তকী ফলশিং অসি আধার নম্বর অমসুং আরোগ্য এপ সেতুগা লিঙ্ক তৌবা য়াই।
মখোয়না কোদিদ-১৯ শানবা সি.দি.এস.সি.ও. তেস্ত লাইসেন্স ফংখ্রে।তেস্ত এসে অসি ঈগী সেম্পলশিংদা কোবিদ-১৯ রিকোম্বিনেন্ত এন্তিবোদীশিংগী স্পাইক মপুং ফানা বেলিদেতেদ তৌখি।অহানবগী ফলশিং অসি তশেংবা পেতেন্তগী সেম্পলশিংদা য়াম্না কান্নগনি অমসুং লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরা অসিদা অহেনবা তেস্তশিং পাঙথোকপা ঙম্লগনি।মখোয়না সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবদা তেস্ত কিৎ অসি আই.সি.এম.আর.গী বেলিদেসন অমসুং অয়াবা লৌনবা পীশিন্নবা থৌরাং তৌরি।
প্রান্তে সোলুসন্স ও.পি.সি.না কোবিদ ওইরম্বা য়াই চীংনবা সেম্পলশিংগী দাইরেক্ত এন্তিজেন তেস্তিংগী রীদর অমা য়াওবা তেস্ত কিৎ অমা পুথোকখ্রে।মসি লোকেলাইজ সর্ফেস প্লাজমোন রিজোনেন্স এনহেন্সমেন্ত কৌবা তেক্নোলোজী অমদা য়ুম্ফম ওইরগা ১০০ পি.জি. কনসেনত্রেসনদগী তাবা প্রোতিনশিংগী ক্বান্তিফিএবল মীজরমেন্ত তৌবা য়াহল্লি।তেক্নোলোজী অসি আর.তি-পি.সি.আর.গী মহুৎ শিন্নবা রেপিদ অমনি অমসুং পোইন্ত-ওফ-ক্যেরদা দিপ্লোই তৌগনি।
কোবিদ-১৯ দিতেক্সন কিৎ ভি.২.০ হ্যুৱেল অসিদা চহি অমমুক্কী সেল্ফ লাইফ অমা লৈজবা সিঙ্গল ত্যুব আর.তি. ক্যু.পি.সি.আর.গী রিভর্স ত্রান্সক্রীপতেস এঞ্জাইমগা লোয়ননা কোরোনা ভাইরস দিতেক্ত তৌনবা শিজিন্নবা য়ারবা ওলিগো মিক্স অহুম য়াওই।
চিমেরা ত্রান্সলেস্নেল রিসর্চ ফ্রেতর্নিতীনা কোবিদ-১৯ অনাবশিং লায়েংবদা অনাবদা চপ চাবা দোজকী চাং পীনবা স্তেমজদর্দাইজ তৌরবা থেরাপ্যুতিক দোজ অমা পীনবা তেক্নোলোজী অমা দিবেলপ তৌখ্রে। মখোয়না দিবলপ তৌরিবা লাইওফিলাইজ- কোবিদ এন্তিবিদী রিচ প্রদক্ত (এল-সি.এ.আর.পি.) অসিনা শাফগদবা থেরাপী অমা পীরি অমসুং স্ক্রিন্নিং প্রোসেসকী মতেংনা স্ত্রেতেজিক দোনর অমনা লায়না অসি শন্দোকপা থিংই। অরোইবা মীকুপ্তা প্লাজমা থীবদা অমসুং স্ক্রীন্নিং অমসুং ৱিদ্রোৱল তৌবদা থেংথদনবা মখোয়না এল-সি.এ.আর.পি.গী বেঙ্ক অমা দিবেলপ তৌখ্রে।
সিনে আই.আই.তি. বোম্বে এফ.আই.আই.তি., আই.আই.তি. দিল্লী, এস.আই.আই.সি., আই.আই.তি. কানপুর, ঐচ.তি.আই.সি., আই.আই.তি. মদ্রাস, বেঞ্চর সেন্তর, পুনে, আই.কে.পি. নোলেজ পার্ক, হায়দরাবাদ, কে.আই.আই.তি.-তি.বি.আই. ভুবনেস্বরগুম্বা ইনক্যুবেতরশিংনা মতম চানা তেক্নিকেল প্রোগ্রেসশিংদা এদভাইস তৌই, তঙাই ফদবা গাইদলাইন পুম্নমক তুং ইন্নবা, এম.ও.য়ু.শিং খুয়েংক পীনবদা অমসুং অতোপ্পশিংদা স্তার্তঅপশিংবু লমজিং লমতাকপীরি।