Ministry of Petroleum & Natural Gas
Shri Dharmendra Pradhan dedicates 42 CNG Stations and 3 City Gate Stations to the service of the community;
$60 billion Investment being made in the gas infrastructure: Shri Pradhan;
Minister calls upon the CGD entities to develop into the Comprehensive Energy Retailers
06 OCT 2020 2:06PM by PIB Delhi
Expanding the reach of environment friendly Compressed Natural Gas (CNG) in various areas, Minister of Petroleum & Natural Gas and Steel Shri Dharmendra Pradhan today dedicated 42 CNG stations and 3 City Gate Stations of Torrent Gas to the service of the community. All CNG stations and City Gate Stations were connected through video conference during the event with the Minister.
Torrent Gas has the authorization to lay City Gas Distribution network in 32 Districts across 7 States and 1 UT. These CNG stations are located across various states, including 14 in Uttar Pradesh, 8 in Maharashtra, 6 in Gujarat, 4 in Punjab and 5 each in Telangana and Rajasthan. The City Gate Stations include one each in Uttar Pradesh, Maharashtra and Punjab.
Speaking on the occasion, Shri Pradhan called upon all CGD agencies to grow into the Comprehensive Energy Retailers. He said that the Government has visualized that consumers, as per their purchasing capacity and their choice of fuel, should be able to buy any type of fuel from the retail outlet- be it petrol, diesel, CNG, LNG or electric charging. He also said that the Government wants to supply fuel through the mobile dispensers so that consumers can get the fuel at their doorstep, as per their convenience. The Minister said that the strategy is being made to expand the battery swapping facilities also. The Minister advocated adopting the digital platforms on large scale, in every aspect of transaction.
Shri Pradhan said that India will become the largest energy consumer in the world in the coming years. He said that Development of CGD network in India is in line with the vision of our Hon’ble Prime Minister to achieve the COP-21 Climate Change goals set for 2030. In the Solar energy sector, India has already become the role model. Shri Pradhan said that an investment of about $60 billion which is more than Rs 4 lakh crore, is being made in the gas infrastructure which includes laying of pipelines, terminals, gas fields. He said that the country is moving towards the gas-based economy, which is not only clean and efficient fuel, but will also help in reducing the country’s dependence on imported crude oil. Shri Pradhan called upon the CGD companies to also invest in the biomass-based plants to produce Compressed Bio-gas, using agriculture residues, forest produce, city waste and Gobar. He said that 500 such plants are already being set up, and the target is to reach 5000 such plants. He said that during the pandemic, our Corona-warriors, braving the threats, ensured timely supply to consumers at their doorsteps.
Secretary, Ministry of Petroleum and Natural Gas Shri Tarun Kapoor, speaking on the occasion, lauded the effort of CGD entities to meet their targets, despite Covid problem. He said that in India's quest to transform into a gas-based economy, establishment and augmentation of distribution networks is pivotal in order to ensure smooth transition towards the enhanced usage of PNG and CNG.
Number of CNG stations have increased to more than double in the country, from 938 CNG station in year 2014 to around 2300 CNG stations in 2020. Together with the existing CNG stations and the ones expected under 9th and 10th rounds, India is looking at a robust infrastructure of about 10,000 CNG stations in coming years.
The 9th CGD bidding round which concluded in 2018, was India’s largest ever with as many as 174 districts with 86 GAs. The 10th CGD bidding round covering 124 districts with 50 GAs again witnessed huge interest from investors. 9th & 10th rounds cumulatively attracts an investment of around Rs 120,000 crores. After these rounds, India shall have CGD infrastructure operational across 407 districts of the country having potential of covering more than 50% of country’s area and serving more than 70 % of the population.
Such large capacity addition in the CGD sector is expected to provide strong demand for PNG meters, PNG regulators, CNG compressors, CNG dispensers and CNG cascades in the forthcoming years. The existence of such assured demand from the CGD sector will provide a strong incentive to increase domestic manufacturing and promote Aatma Nirbhar Bharat Abhiyan and making clean fuel available in various parts of the Country.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না সি.এন.জি. স্তেসন ৪২ অমসুং সিতি গেৎ স্তেসন ৩ মীয়ামগীদমক হাংদোকখ্রে
গ্যাসকী মচাক শেমগৎপদা বিলিয়ন $৬০ থাদখি: শ্রী প্রধান
মিনিস্তরনা সি.জি.দি. কাংলুপ্তা হেন্না চাওথোকপা ইনর্জি রিতেলর অমা চাওখৎনবা কৌখ্রে
06 OCT 2020 2:06PM by PIB Imphal
অকোইবগী খলদা শোকহন্দবা কম্প্রেস নেচুরেল গ্যাস (সি.এন.জি.) চাওথোকনবা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস অমসুং স্তীলগী মিনিস্তর শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না মফম কয়াদা ঙসি সি.এন.জি. স্তেসন ৪২ অমসুং সিতি গেৎ স্তেসন ৩ মীয়ামগীদমক হাংদোকখ্রে। সি.এন.জি. স্তেসন অমসুং সিতি গেৎ স্তেসন পুম্বা ভিদিও কনফরেন্সগী খুত্থাংদা মিনিস্তরগা থৌরম অদুদা শম্নহল্লি।
তোরেন্ত গ্যাস অসি স্তেত ৭ অমসুং য়ু.তি. ১গী দিস্ত্রীক ৩২দা সিতি গ্যাস দিস্ত্রীবুসন নেতৱার্কতা অয়াবা পীরি। মসিগী সি.এন.জি. স্তেসন অসি স্তেত কয়াগী মফম কয়াদা লৈরি মখোয় অদুদি উত্তর প্রদেশতা ১৪, মহারস্ত্রাদা ৮, গুজরাত্তা ৬, পঞ্জাবতা ৪ অমসুং তেলঙ্গনা অমসুং রাজস্থান্দা ৫/৫নি। সিতি গেৎ স্তেসন্না উত্তর প্রদেশ, মহারাস্ত্র অমসুং পঞ্জাবতা য়াওরি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী প্রধান্না সি.জি.দি. কাংলুপ্তা হেন্না চাওথোকপা ইনর্জি রিতেলর অমা চাওখৎনবা কৌখি। মহাক্না হায় মদুদি সরকারনা পোৎ লৈরিবশিং য়েংদুনা মখোয়গী অপাম্বা ফুইল মখল অমগী ফুইল রিতেল আউতলেৎদগী লৈবা য়াগনি মসি পেত্রোল, দিজল, সি.এন.জি., এল.এন.জি. নত্ত্রগা ইলেক্ত্রিক চার্জিং ওইবা য়াই। মহাক্না অমুকসু হায়খি মদুদি সরকারনা হায়রিবা ফুইল অসি পুথোক পুশিন য়াবা অমা শিন্দুনা মখোয়গী খুদোংচানবা ময়ুম ফাওবা য়ৌহনবা পাম্মি। মিনিস্তরনা হায় মদুদি লালোং অসিদা বেত্তরি স্বাপ্পিংগী খুদোংচাবাসু য়াওরি।
শ্রী প্রধান্না হায় মদুদি লাক্কদৌরিবা চহি খর অসিদা মালেমদা ইন্দিয়ানা খ্বাইদগী ইনর্জি শিজিন্নবা লৈবাক ওইরগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ইন্দিয়াদা সি.জি.দি. নেতৱার্ক চাওখৎহনবা হায়বা অসি ঐখোয়গী ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী ২০৩০ ফাওবদা ফংনবা পন্থুং থমখিবা সি.ও.পি. -২১ ক্লাইমেৎ চেঞ্জ অসিগী মিয়েং মখাদনি। শ্রী প্রধান্না হায় মদুদি বিলিয়ন $৬০ মসি লুপা করোর লাখ ৪ হেনবা অসি পাইপলাইন, তরমিনেল অমসুং গ্যাস ফিল্দগী মচাক মথুমদা শিজিন্নৈ। শ্রী প্রধান্না হায় মদুদি লৈবাক অসি গ্যাস বেজ তৌবা রোমদা চংশিল্লি, মসিনা অনানবা অমসুং অফবা ফুইল ফংবতা নত্তনা লৈবাক অসিনা অতোপ্পা লৈবাক্তগী শুংদ্রিবা থাওদা মিপাল তাংলবা অদু কোক্লগনি। শ্রী প্রধান্না হায় মদুদি সি.জি.দি. কম্পনি বাইও মাসশিংদা শেল থাদদুনা বাইও-গ্যাস পুথোক্নবা হোৎনগদবনি, লৌউ শিংউবগী অরেম্বা শিজিন্নবা, উমংগী পোত্থোক, সহরগী ফৎতবা অমসুং শন্থীদগী লৌগদবনি। মহাক্না হায় মদুদি অসিগুম্বা থৌরাং ৫০০ রোম হান্ননা শেমদুনা লৈখ্রে অমসুং অসিগুম্বা থৌরাং ৫০০০গী পান্দম লৈরি। মহাক্না হায় মদুদি অসিগুম্বা লায়চৎ মনুং অসিদা ঐখোয়গী কোরোনা লান্থেংনরিবাশিং অসিনা থৌনা লৈনা হোৎনদুনা মখোয়গী থোঙ্গাল ফাওবা য়ৌহনগনি।
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস মিনিস্ত্রীগী সেক্রেতরি শ্রী তারুন কাপুরনা থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা হায় মদুদি সি.জি.দি. কাংবুনা কোবিদকী অৱাবা মরক অসিদা মখোয়গী পন্থুং য়ৌখি।
লৈবাক অসিদা সি.এন.জি. স্তেসনগী মশিং ২০১৪দা সি.এন.জি.৯৩৮ অমসুং ২০২০দা সি.এন.জি.২৩০০ লৈরম্বা অসিদগী হৌজিক শরুক অনি হেনগৎলি। হান্না লৈরবগা পুন্না থারগা ৯শুবা অমসুং ১০শুবা রাউন্দা সি.এন.জি. স্তেসন ১০,০০০ থম্নবা য়েংলি।
২০১৮দা লোইশিনখিবা ৯শুবা সি.এন.জি. চৎথখিবা রাউন্দ অসিনা জি.এ. ৮৬গা লোয়ননা দিস্ত্রিক্ত ১৭৪ পীখিবা অসিনা ভারতকী ওইনা খ্বাইদগী চাওবনি। রাউন্দ ১০শুবা অসিনা দিস্ত্রিক্ত ১২৪ জি.এ. ৫০গা লোয়ননা ওইখি। ৯শুবা অমসু ১০শুবা অনি অসি পুন্না লুপা করোর ১২০,০০০নি। মসিগী রাউন্দ অসিগী মতুংদা সি.জি.দি. অসি লৈবাক অসিগী দিস্ত্রীক্ত ৪০৭ পীদুনা লৈবাক অসিগী ৫০% অমসুং মীশীং ৭০% হেনবা কোনশিনগনি।
অসিগুম্বা সি.জি.দি.য়াম্না হেনগৎলকপা অসিনা পি.এন.জি. মিতর, পি.এন.জি. রিগুলেতর, সি.এন.জি. কম্প্রেসর, সি.এন.জি. দিসপেনসর, সি.এন.জি. কাস্কেৎ ময়াম অমা লাক্কদৌরিবা চহি খর অসিদা য়াম্না হংলকপা য়ারি। হায়রিবা পোৎলমশিং অসি সি.জি.দি.সেক্তরনা থমদুনা আত্মানির্র ভারত ঐভিয়ান ওইহনবদা অমসুং লৈবাক অসিগী মফংমশিংদা অশেংবা ফ্যুইল ফংহন্নবা পুক্নিং থৌগৎলি।