Ministry of Information & Broadcasting
Shri Prakash Javadekar releases SOP for film exhibition
Cinema halls allowed to open with 50% seating capacity
06 OCT 2020 11:59AM by PIB Delhi
Union Minister for Information and Broadcasting Shri Prakash Javadekar released the Standard Operating Procedures (SOP)for film exhibition here today. The SOP on preventive measures for Exhibition of Films has been prepared in consultation with the Ministry of Health & Family Welfare.
Releasing the SOP, the Minister said that as per decision of Ministry of Home Affairs, cinema halls will reopen from 15th October, 2020 and to that end Ministry of I&B has prepared this SOP.
The highlights of the guiding principles include the general principles which have been given by the Ministry of Health & Family Welfare including thermal screening of all visitors/ staffs, adequate physical distancing, use of face covers/ masks, frequent hand washing, provision of hand sanitizers etc. and respiratory etiquettes specifically with regard to the exhibition of films. The Ministry has formulated the general SOPs taking into consideration international practices notified in the sector including physical distancing, entry and exit with designated queue markers, sanitization, safety of staff, contact minimization. The seating arrangements shall be restricted to 50 percent of the seating capacity. Multiplex show timings shall be staggered, so as to not have overlap of show timings. Temperature setting shall be in the range of 24°- 30°c.
The Guiding principle and SOP may be usedby all States and other stake holders and State Governments while resuming Exhibition of Films.
Exhibition of Films is a major economic activity that has contributed immensely to the GDP of our country. Given the current COVID – 19 Pandemic, it is crucial that various stake holders involved in activities of Exhibition of Films take suitable measures to restrict the transmission of the pandemic, while at the same time resuming/ conduction their operations and activities.
Ministry of Home Affairs’ vide order dated 30th September, 2020 has inter alia issued guidelines for reopening of Cinemas/ theatres/ multiplex with upto 50% of their seating capacity, in areas outside the Containment Zones only with effect from 15th October, 2020.
The detailed release can be found at the below link:
https://mib.gov.in/sites/default/files/SOP%20for%20exhibition%20of%20films.pdf

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
শ্রী প্রকাশ জাবাদেকরনা ফিল্ম একজিবিসনগী এস.ও.পি. ফোঙখ্রে
সিনেমা হোলশিং সীতিং কেপাসিতী ৫০%গা লোয়ননা হাংবা য়ারে
06 OCT 2020 11:59AM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং বোর্দকাস্তিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রাকশ জাবাদেকরনা ঙসি ফিল্ম একজিবিসনগী স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিজরশিং (এস.ও.পি.) ফোঙখ্রে। ফিল্ম একজিবিসনগী চেকশিল থৌরাংগী এস.ও.পি. অসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গা লোয়ননা তান্নদুনা শেমখিবনি।
এস.ও.পি. অসি ফোঙলদুনা মন্ত্রীনা হায়খি গৃহ মন্ত্রালয়গী য়াথং মতুং ইন্না ওক্তোবর ১৫, ২০২০দগী সিনেমা হোলশিং হাংবা য়ারগনি অমসুং হীরম অসিদা আই অমসুং বি মন্ত্রালয়না এস.ও.পি. শেম্লে।
মসিদা ঙাক্না চৎকদবা কাঙলোনশিং অসিদা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না পীবা জেনরেল প্রিন্সিপলশিং য়াওরি, হায়রিবা অসিদা বিজিতরশিং/স্তাফশিং থর্মেল স্ক্রীনিং তৌবা, ফিজিকেল দিস্তেন্সিং মরাং কায়না থম্বা, ফেস-কভর/মাস্কশিং শীজিন্নবা, তোয়না খুৎশা হাম্বা, হেন্দ সেনিতাইজর অসিনচিংবা ফংহনবা অমসুং ফিল্ম একজিবিসন অসিগা মরী লৈননা মরু ওইনা লোক খুবা হাকথি খনবগী কাঙলোনশিং য়াওরি। মন্ত্রালয় অসিগী জেনরেল এস.ও.পি. অসি ফিজিকেল দিস্তেন্সিং তৌবা, পরেংদা লেপ্নবা য়েক্তুনা থম্বা চংফম অমসুং থোকফমগী মওং, স্তাফকী শাফনবা থৌরাং, শোক্না শম্নবা হন্থহনবা য়াওনা সেক্তর অসিদা লৈরিবা ইন্তরনেস্নেলগী কাঙলোনশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা শেমখি। ফমফমগী মওং অসি সীতিং কেপাসিতীগী ৫০% খক্তমক ওইগদবনি। শোগী মতমশিং চপ মান্ননা তাশিনমিন্নদনবা মল্তিপ্লেক্স শোগী মতমশিং অসি কান্নগদবনি। তেম্পরেচরগী সেত্তিং অসি ২৪°-৩০°সিগী চাংদা লৈহনগদবনি।
ঙাক্না চৎকদবা কাঙলোনশিং অমসুং এস.ও.পি. অসি রাজ্য পুম্নমক অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিং অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা ফিল্মশিংগী একজিবিসন হৌবা মতমদা শীজিন্নবা য়াগনি।
ফিল্মশিংগী একজিবিসন্না ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী জি.দি.ই.দা চাউনা কান্নবা পীরিবা অচৌবা শেন্মীৎলোনগী ওইবা থবক থৌরম অমনি। হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিদা, ফিল্মশিংগী একজিবিসনগী থবক থৌরমশিংদা শরুক য়ারিবা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংনা মখোয়গী থবক অমুক হন্না হৌবদা/ থবক থৌরমশিং পাঙথোকপদা লায়চৎ অসি হেন্না শন্দোকহন্দনবা অকনবা চেকশিল থৌরাংশিং লৌখৎপা তাই।
গৃহ মন্ত্রালয়গী সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২০গী ভাইদ ওর্দর অসিদা ইন্তর এলিয়া ওইনা কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী ৱাংমদা লৈবা মফমশিংদা খক্তা ওক্তোবর ১৫, ২০২০দগী চৎনবা হৌদুনা সিনেমাশিং/থিএতরশিং/মল্তিপ্লেক্সশিং মখোয়গী সীতিং কেপাসিতী ৫০% ফাওবগা লোয়ননা অমুক হন্না হাংনবগী গাইদলাইনশিং থোকখি।
মখাদা পীরিবা লিঙ্ক অসিদা রিলিজকী অকুপ্পা মরোল ফংবীগনি:
https://mib.gov.in/sites/default/files/SOP%20for%20exhibition%20of%20films.pdf
SOPs for reopening of cinema🎞️ halls announced
Only 50 per cent seating will be allowed of the total capacity of cinema halls. Alternate seats will be left vacant for social distancing; Face masks will be mandatory inside the cinema halls: Union Minister @PrakashJavdekar pic.twitter.com/U4UQKM3hrP
— PIB India (@PIB_India) October 6, 2020