Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
India sees an unprecedented surge in Recoveries
Nearly 75,000 recoveries in last 24 hours
Total number of Recovered Cases nearly 34 lakh
09 SEP 2020 11:45AM by PIB Delhi
In the last 24 hours, India has scaled a new high of recoveries. The total number of recovered patients in a single day has surged to a record 74,894.
With this, the total number of recoveries has touched 33,98,844 taking the Recovery Rate to 77.77%. The total number of recoveries on a weekly basis has increased from 1,53,118 during the third week of July to 4,84,068 in the first week of September 2020.
A total of 89,706 new cases have been reported in the last 24 hours, of which Maharashtra has alone contributed more than 20,000 and Andhra Pradesh has contributed more than 10,000. 60% of the new cases are reported from only 5 States.
The total number of active cases in the country stands at 8,97,394 as on date. Maharashtra is leading this tally with more than 2,40,000 whereas Karnataka and Andhra Pradesh follow with more than 96,000 each. Five States of Maharashtra, Karnataka, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu contribute 61% of the total active cases.
A total of 1,115 deaths have been registered in the past 24 hours. Maharashtra has reported 380 deaths followed by Karnataka with 146 deaths, whereas Tamil Nadu has logged 87 deaths.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 09.09.2020
As on 09.09.2020
As on 08.09.2020
Change since yesterday
As on 09.09.2020
As on 08.09.2020
Changes since yesterday
As on 09.09.2020
As on 08.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
897394
4370128
4280422
89706
3398844
3323950
74894
73890
72775
1115
1
Maharashtra
243809
943772
923641
20131
672556
659322
13234
27407
27027
380
2
Karnataka
96937
412190
404324
7866
308573
300770
7803
6680
6534
146
3
Andhra Pradesh
96769
517094
506493
10601
415765
404074
11691
4560
4487
73
4
Uttar Pradesh
63256
278473
271851
6622
211170
205731
5439
4047
3976
71
5
Tamil Nadu
50213
474940
469256
5684
416715
410116
6599
8012
7925
87
6
Telangana
31654
147642
145163
2479
115072
112587
2485
916
906
10
7
Assam
29206
130823
128244
2579
101239
99076
2163
378
370
8
8
Odisha
28628
131382
127892
3490
102185
99398
2787
569
556
13
9
Chhattisgarh
26915
50114
47280
2834
22792
22177
615
407
395
12
10
Kerala
23280
92515
89489
3026
68863
66997
1866
372
359
13
11
West Bengal
23254
186956
183865
3091
160025
157029
2996
3677
3620
57
12
Delhi
22377
197135
193526
3609
170140
168384
1756
4618
4599
19
13
Madhya Pradesh
17205
77323
75459
1864
58509
56909
1600
1609
1589
20
14
Haryana
16890
81059
78773
2286
63315
61611
1704
854
829
25
15
Gujarat
16319
106804
105509
1295
87352
85907
1445
3133
3120
13
16
Punjab
16230
67547
65583
1964
49327
47020
2307
1990
1923
67
17
Jharkhand
15438
55296
52620
2676
39362
37550
1812
496
482
14
18
Bihar
15346
150502
149027
1475
134391
132145
2246
765
761
4
19
Rajasthan
15090
94126
92536
1590
77872
76427
1445
1164
1151
13
20
J&K (UT)
11859
45925
44570
1355
33251
32760
491
815
801
14
21
Uttarakhand
8261
26094
25436
658
17473
17123
350
360
348
12
22
Tripura
6903
16717
16135
582
9653
9342
311
161
152
9
23
Puducherry
4831
17749
17316
433
12581
12135
446
337
325
12
24
Goa
4499
21630
21173
457
16875
16427
448
256
245
11
25
Chandigarh
2334
6372
5995
377
3960
3734
226
78
74
4
26
Himachal Pradesh
2326
7831
7660
171
5445
5370
75
60
56
4
27
Manipur
1683
7202
7106
96
5480
5358
122
39
38
1
28
Arunachal Pradesh
1670
5402
5180
222
3723
3596
127
9
8
1
29
Meghalaya
1343
3076
3034
42
1716
1560
156
17
17
0
30
Ladakh (UT)
856
3102
3064
38
2211
2211
0
35
35
0
31
Sikkim
538
1958
1939
19
1413
1396
17
7
5
2
32
Nagaland
496
4245
4220
25
3739
3685
54
10
10
0
33
Mizoram
378
1123
1114
9
745
735
10
0
0
0
34
A&N Islands
307
3392
3359
33
3035
2997
38
50
50
0
35
D&D & D&N
294
2617
2590
27
2321
2291
30
2
2
0
36
Lakshadweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
ভারতনা নাবা ফবগী মশিংদা হান্না ওইখিদবগুম য়াম্না হেনগৎলক্লি
হৌখিবা পুং ২৪দা চাউরাক্না মীওই ৭৫,০০০ নাবা ফখি
নাবা ফরবা অপুনবা মশিং চাউরাক্না লাখ ৩৪ হেল্লে
09 SEP 2020 11:45AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নাবা ফবগী মশিং য়াম্না হেনগৎখি। নোঙমদা নাবা ফবগী মশিং অসি রেকোর্দ ওইনা ৭৪,৮৯৪ য়ৌখ্রে। মসিগা লোয়ননা অপুনবা নাবা ফবগী মশিং অসি ৩৩,৯৮,৮৪৪ য়ৌদুনা নাবা ফবগী চাং ৭৭.৭৭% য়ৌখ্রে। চয়োলগী ওইনা নাবা ফবগী মশিং অসি জুলাইগী অহুমসশুবা চয়োলদা ১,৫৩,১১৮ ওইরম্বদগী সেপ্তেম্বর ২০২০গী অহানবা চয়োলদা ৪,৮৪,০৬৮ য়ৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮৯,৭০৬ লাকপগী পাউ লাকখি অমসুং মসিগী মনুংদগী মহারাস্ত্রাদগী ২০,০০০ হেনবা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশতগী ১০,০০০ হেন্না লাকখি। অনৌবা কেসশিং অসিগী ৬০%দি রাজ্য ৫দগীনি।
লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেসকী মশিং অসি ঙসি ফাওবগী ওইনা ৮,৯৭,৩৯৪ ওইরি। মহারাস্ত্রানা কেস ২,৪০,০০০ লৈদুনা মকোক্তা লৈরি অমসুং করনাতকা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশনা কেস ৯৬,০০০/৯৬,০০০ লৈদুনা তুং ইল্লি। অপুনবা এক্তিব কেসকী ৬১%দি মহারাস্ত্রা, করনাতকা, আন্ধ্র প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ অমসুং তমিল নাদুদগীনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১,১১৫ লৈখিদে। মহারাস্ত্রাদগী ৩৮০ অমসুং মতুংদা করনাতকা অমসুং তমিল নাদুনা মথংশিৎনা ১৪৬ অমসুং ৮৬ লৈখি।
#
রাজ্য/য়ু.তি.
এক্তিব কেস
কনফর্ম কেস
অপুনবা নাবা ফরবা/দিসচার্জ তৌরবা/মাইগ্রেৎ তৌরবা
অপুনবা লৈখিদবা
০৯.০৯.২০২০ ফাওবগী
০৯.০৯.২০২০
ফাওবগী
০৮.০৯.২০২০ ফাওবগী
ঙরাংদগী লৈবা অহোংবা
০৯.০৯.২০২০ ফাওবগী
০৮.০৯.২০২০ ফাওবগী
ঙরাংদগী লৈবা অহোংবা
০৯.০৯.২০২০ ফাওবগী
০৮.০৯.২০২০ ফাওবগী
ঙরাংদগী লৈবা অহোংবা
অপুনবা কেস
৮৯৭৩৯৪
৪৩৭০১২৮
৪২৮০৪২২
৮৯৭০৬
৩৩৯৮৮৪৪
৩৩২৩৯৫০
৭৪৮৯৪
৭৩৮৯০
৭২৭৭৫
১১১৫
১
মহারাস্ত্রা
২৪৩৮০৯
৯৪৩৭৭২
৯২৩৬৪১
২০১৩১
৬৭২৫৫৬
৬৫৯৩২২
১৩২৩৪
২৭৪০৭
২৭০২৭
৩৮০
২
করনাতকা
৯৬৯৩৭
৪১২১৯০
৪০৪৩২৪
৭৮৬৬
৩০৮৫৭৩
৩০০৭৭০
৭৮০৩
৬৬৮০
৬৫৩৪
১৪৬
৩
আন্ধ্র প্রদেশ
৯৬৭৬৯
৫১৭০৯৪
৫০৬৪৯৩
১০৬০১
৪১৫৭৬৫
৪০৪০৭৪
১১৬৯১
৪৫৬০
৪৪৮৭
৭৩
৪
উত্তর প্রদেশ
৬৩২৫৬
২৭৮৪৭৩
২৭১৮৫১
৬৬২২
২১১১৭০
২০৫৭৩১
৫৪৩৯
৪০৪৭
৩৯৭৬
৭১
৫
তমিল নাদু
৫০২১৩
৪৭৪৯৪০
৪৬৯২৫৬
৫৬৮৪
৪১৬৭১৫
৪১০১১৬
৬৫৯৯
৮০১২
৭৯২৫
৮৭
৬
তেলঙ্গানা
৩১৬৫৪
১৪৭৬৪২
১৪৫১৬৩
২৪৭৯
১১৫০৭২
১১২৫৮৭
২৪৮৫
৯১৬
৯০৬
১০
৭
অসম
২৯২০৬
১৩০৮২৩
১২৮২৪৪
২৫৭৯
১০১২৩৯
৯৯০৭৬
২১৬৩
৩৭৮
৩৭০
৮
৮
ওরিশা
২৮৬২৮
১৩১৩৮২
১২৭৮৯২
৩৪৯০
১০২১৮৫
৯৯৩৯৮
২৭৮৭
৫৬৯
৫৫৬
১৩
৯
ছতিসগর
২৬৯১৫
৫০১১৪
৪৭২৮০
২৮৩৪
২২৭৯২
২২১৭৭
৬১৫
৪০৭
৩৯৫
১২
১০
কেরলা
২৩২৮০
৯২৫১৫
৮৯৪৮৯
৩০২৬
৬৮৮৬৩
৬৬৯৯৭
১৮৬৬
৩৭২
৩৫৯
১৩
১১
নোংচুপ বেঙ্গোল
২৩২৫৪
১৮৬৯৫৬
১৮৩৮৬৫
৩০৯১
১৬০০২৫
১৫৭০২৯
২৯৯৬
৩৬৭৭
৩৬২০
৫৭
১২
দিল্লী
২২৩৭৭
১৯৭১৩৫
১৯৩৫২৬
৩৬০৯
১৭০১৪০
১৬৮৩৮৪
১৭৫৬
৪৬১৮
৪৫৯৯
১৯
১৩
মধ্য প্রদেশ
১৭২০৫
৭৭৩২৩
৭৫৪৫৯
১৮৬৪
৫৮৫০৯
৫৬৯০৯
১৬০০
১৬০৯
১৫৮৯
২০
১৪
হরয়ানা
১৬৮৯০
৮১০৫৯
৭৮৭৭৩
২২৮৬
৬৩৩১৫
৬১৬১১
১৭০৪
৮৫৪
৮২৯
২৫
১৫
গুজরাত
১৬৩১৯
১০৬৮০৪
১০৫৫০৯
১২৯৫
৮৭৩৫২
৮৫৯০৭
১৪৪৫
৩১৩৩
৩১২০
১৩
১৬
পঞ্জাব
১৬২৩০
৬৭৫৪৭
৬৫৫৮৩
১৯৬৪
৪৯৩২৭
৪৭০২০
২৩০৭
১৯৯০
১৯২৩
৬৭
১৭
ঝারখন্দ
১৫৪৩৮
৫৫২৯৬
৫২৬২০
২৬৭৬
৩৯৩৬২
৩৭৫৫০
১৮১২
৪৯৬
৪৮২
১৪
১৮
বিহার
১৫৩৪৬
১৫০৫০২
১৪৯০২৭
১৪৭৫
১৩৪৩৯১
১৩২১৪৫
২২৪৬
৭৬৫
৭৬১
৪
১৯
রাজস্থান
১৫০৯০
৯৪১২৬
৯২৫৩৬
১৫৯০
৭৭৮৭২
৭৬৪২৭
১৪৪৫
১১৬৪
১১৫১
১৩
২০
জম্মু অমসুং কশমির (য়ু.তি.)
১১৮৫৯
৪৫৯২৫
৪৪৫৭০
১৩৫৫
৩৩২৫১
৩২৭৬০
৪৯১
৮১৫
৮০১
১৪
২১
উত্তরাখন্দ
৮২৬১
২৬০৯৪
২৫৪৩৬
৬৫৮
১৭৪৭৩
১৭১২৩
৩৫০
৩৬০
৩৪৮
১২
২২
ত্রিপুরা
৬৯০৩
১৬৭১৭
১৬১৩৫
৫৮২
৯৬৫৩
৯৩৪২
৩১১
১৬১
১৫২
৯
২৩
পুদুচেরী
৪৮৩১
১৭৭৪৯
১৭৩১৬
৪৩৩
১২৫৮১
১২১৩৫
৪৪৬
৩৩৭
৩২৫
১২
২৪
গোৱা
৪৪৯৯
২১৬৩০
২১১৭৩
৪৫৭
১৬৮৭৫
১৬৪২৭
৪৪৮
২৫৬
২৪৫
১১
২৫
চান্দিগর
২৩৩৪
৬৩৭২
৫৯৯৫
৩৭৭
৩৯৬০
৩৭৩৪
২২৬
৭৮
৭৪
৪
২৬
হিমাচল প্রদেশ
২৩২৬
৭৮৩১
৭৬৬০
১৭১
৫৪৪৫
৫৩৭০
৭৫
৬০
৫৬
৪
২৭
মনিপুর
১৬৮৩
৭২০২
৭১০৬
৯৬
৫৪৮০
৫৩৫৮
১২২
৩৯
৩৮
১
২৮
অরুনাচল প্রদেশ
১৬৭০
৫৪০২
৫১৮০
২২২
৩৭২৩
৩৫৯৬
১২৭
৯
৮
১
২৯
মেঘালয়
১৩৪৩
৩০৭৬
৩০৩৪
৪২
১৭১৬
১৫৬০
১৫৬
১৭
১৭
০
৩০
লদাখ (য়ু.তি.)
৮৫৬
৩১০২
৩০৬৪
৩৮
২২১১
২২১১
০
৩৫
৩৫
০
৩১
সিক্কিম
৫৩৮
১৯৫৮
১৯৩৯
১৯
১৪১৩
১৩৯৬
১৭
৭
৫
২
৩২
নাগালেন্দ
৪৯৬
৪২৪৫
৪২২০
২৫
৩৭৩৯
৩৬৮৫
৫৪
১০
১০
০
৩৩
মিজোরম
৩৭৮
১১২৩
১১১৪
৯
৭৪৫
৭৩৫
১০
০
০
০
৩৪
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
৩০৭
৩৩৯২
৩৩৫৯
৩৩
৩০৩৫
২৯৯৭
৩৮
৫০
৫০
০
৩৫
দি. অমসুং দি. অমসুং দি. অমসুং এন.
২৯৪
২৬১৭
২৫৯০
২৭
২৩২১
২২৯১
৩০
২
২
০
৩৬
লক্ষদ্বীপ
০
০
০
০
০
০
০
০
০
০